Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Какво слагате да свети на шамандура в тъмното.
Модератор: sapuna
Re: Какво слагате да свети на шамандура в тъмното.
Аз намерих това.
http://www.vistamarltd.com/bg/product-% ... 6,186.html
Пише, че започва да свети, когато се обърне в работно положение. Може да има жироскоп. Ако в хоризонталното положение е неработещо, а вертикалното работещо може да свърши работа, ако си го направиш да работи като маркер и само да му отпускаш когато искаш да угасне и когато искаш да светне да го изправиш. Знам един магазин за корабни приспособления в моя град и ще отида да питам за подобни неща.
http://www.vistamarltd.com/bg/product-% ... 6,186.html
Пише, че започва да свети, когато се обърне в работно положение. Може да има жироскоп. Ако в хоризонталното положение е неработещо, а вертикалното работещо може да свърши работа, ако си го направиш да работи като маркер и само да му отпускаш когато искаш да угасне и когато искаш да светне да го изправиш. Знам един магазин за корабни приспособления в моя град и ще отида да питам за подобни неща.

А колко ома ти е резистора. Тъй като се замисля може да се сложи и потенциометърче, да си регулираш колко силно да ти свети и така може да ти издържат и повечко батериите.alcora написа:След дълго лутане и експерименти !
Прожекторче от 2 лв - ползвам само пълнителя на батериите , свеждам диодите до 4 бр. с резистор свалям консумацията до 8-10 ма.
Пия един айрян /малък /) и правя това което виждате
![]()
Оловото държи бутилката права !
Пускам шамандурата кеф ми с дистанционната лодка с въдица, кеф ми с плуване , свети 3 - 4 денонощия без прекъсване !
През цялата нощ свети като светофар, имам направени със синя и с бяла светлина !
Цялото изделия излиза 3-4 лв. с изпития айрян
Забелязал ли си дали се плаши рибата през нощта от светлината. То зависи и колко е дълбок водоема но все пак. По-миналата година не слушах в час по електротехника ама ще се оправя

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
При 950 ма батерии / зарядни/, при 8 ма консумация / 3 денонощия без прекъсване/ светлината си е , както казах светофар, резистора нагласяш спрямо диодите !
Ако ще е ползваш за една нощ с тези батерии и намален резистор ще ти свети като халогенен прожектор
)
Параметрите които споменах ми вършат идеална работа за 3 денонощия !

Ако ще е ползваш за една нощ с тези батерии и намален резистор ще ти свети като халогенен прожектор

Параметрите които споменах ми вършат идеална работа за 3 денонощия !

-
- новобранец
prodavat svete6ti buyove,svetqt 24hkasabinho написа:Здравейте колеги.
При риболов нощно време с петно, какво слагате на шамандурата отгоре да я виждате когато разпъвате с лодка с дистанционно. Намерих някакви светила за маркер, обаче те светят само 20-тина минути. За момента се сещам да се събере течност от светещи ампули(за плувки) в някаккъв прозрачен съд и да се сложи отгоре. При тях се смесват две вещества. Едното е фосфор, но за другото трябва да се разтърся. Все трябва да се продават някъде в някой химичен магазин тези вещества от ампулите в промишлено количество. Някой да знае по-елегантен начин?

-
- вече хвърля и на тежко
Добре дошла в форума jenimarkova. Тук се пише на кирилица ! А и мисля не подхожда на една дама да пише българска реч с латински букви ! Моля те прочети правилата на форума и ги спазвай !Ново мнениеот jenimarkova » Пон Май 24, 2010 11:37 am
prodavat svete6ti buyove,svetqt 24h![]()
...................................... ...............................................С уважение: Денди !

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Това горното,бе редно да го драсна аз!