Какво слагате да свети на шамандура в тъмното.

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Re: Какво слагате да свети на шамандура в тъмното.

Мнение от kasabinho »

Аз намерих това.
http://www.vistamarltd.com/bg/product-% ... 6,186.html
Пише, че започва да свети, когато се обърне в работно положение. Може да има жироскоп. Ако в хоризонталното положение е неработещо, а вертикалното работещо може да свърши работа, ако си го направиш да работи като маркер и само да му отпускаш когато искаш да угасне и когато искаш да светне да го изправиш. Знам един магазин за корабни приспособления в моя град и ще отида да питам за подобни неща.
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

alcora написа:След дълго лутане и експерименти !

Изображение

Прожекторче от 2 лв - ползвам само пълнителя на батериите , свеждам диодите до 4 бр. с резистор свалям консумацията до 8-10 ма.
Пия един айрян /малък / :)) и правя това което виждате :lol:
Оловото държи бутилката права !
Пускам шамандурата кеф ми с дистанционната лодка с въдица, кеф ми с плуване , свети 3 - 4 денонощия без прекъсване !
През цялата нощ свети като светофар, имам направени със синя и с бяла светлина !
Цялото изделия излиза 3-4 лв. с изпития айрян :drinkers:
А колко ома ти е резистора. Тъй като се замисля може да се сложи и потенциометърче, да си регулираш колко силно да ти свети и така може да ти издържат и повечко батериите.
Забелязал ли си дали се плаши рибата през нощта от светлината. То зависи и колко е дълбок водоема но все пак. По-миналата година не слушах в час по електротехника ама ще се оправя :) .
Изображение
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

При 950 ма батерии / зарядни/, при 8 ма консумация / 3 денонощия без прекъсване/ светлината си е , както казах светофар, резистора нагласяш спрямо диодите !
Ако ще е ползваш за една нощ с тези батерии и намален резистор ще ти свети като халогенен прожектор :))
Параметрите които споменах ми вършат идеална работа за 3 денонощия !
:drinkers:
jenimarkova
новобранец
новобранец

Мнение от jenimarkova »

kasabinho написа:Здравейте колеги.

При риболов нощно време с петно, какво слагате на шамандурата отгоре да я виждате когато разпъвате с лодка с дистанционно. Намерих някакви светила за маркер, обаче те светят само 20-тина минути. За момента се сещам да се събере течност от светещи ампули(за плувки) в някаккъв прозрачен съд и да се сложи отгоре. При тях се смесват две вещества. Едното е фосфор, но за другото трябва да се разтърся. Все трябва да се продават някъде в някой химичен магазин тези вещества от ампулите в промишлено количество. Някой да знае по-елегантен начин?
prodavat svete6ti buyove,svetqt 24h :D
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

Ново мнениеот jenimarkova » Пон Май 24, 2010 11:37 am
prodavat svete6ti buyove,svetqt 24h :D
Добре дошла в форума jenimarkova. Тук се пише на кирилица ! А и мисля не подхожда на една дама да пише българска реч с латински букви ! Моля те прочети правилата на форума и ги спазвай !
...................................... ...............................................С уважение: Денди ! :D :D :D .................................
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Това горното,бе редно да го драсна аз! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”