Платен риболов

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
drumwize22
новобранец
новобранец

Платен риболов

Мнение от drumwize22 »

Здравейте,имам питане относно платеният риболов в София и около нея!
На един излет се разприказвах с един колега до мене и той ми каза за едно местенце обаче не се сещам къде каза където се плаща 15 лв за въдица и евентуално нали риба,ако хванеш(не е като например Герман 4 кинта за пръчката и по 8 лв за кило шаран!Ако някой знае за подобено място ще съм благодарен да даде отговор!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Платен риболов

Мнение от chirusa_bg »

Какво точно ни попита?
Кво ще рече ...евентуално нали риба ?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
drumwize22
новобранец
новобранец

Мнение от drumwize22 »

ами плащаш 15лв за цял ден и си мяташ,ако хванеш 20 шарана си ги насиш дома без да даваш нито лев повече!
Мисля,че се бъркам,но май каза за Бучино,но там не съм ходил и незнам !
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Колега да ти обясня малко тактиките на платените тъй като съм им голям фен :)

1ви вариянт: Има много риба в язовира и хората го знаят (голям пазар) Цената ще бъде: 3лв на пръчка + 6лв Шарана / собственика вика боли ма куро ще дойдат нови клиенти/
2ри вариянт: Има средно риба в язовира, ама я хванеш я не: Цената ще бъде: 5лв на ден + 5лв Шарана /собственика си вика чай да подбия малко конкуренцията че нема ного хора да фанат поне да е по евтинко/

3ти вариянт: Няма риба в язовира : Цената е 15лв за риболов и като хванеш 20 шарана дето ги няма... си носиш празния живарник в къщи :) /собственика си вика така и така вода има все некви идиоти ще ми кацнат... аз нито го храна нито поя :) /

Така че ако си решил да даваш 15лв. отиди на място където има много риба ... направи си яко кефа , вземи си 3-4кг шаран и доволен си се прибери, вместо да пълниш гушите с по 15лв за риболов където няма да хванеш нищо :) :)

Това разбира се са си мои заключения :) Ти решаваш ....

П.С: В случая разбира се не включвам добре познатите и "реномирани" водоеми, които си имат редовна клиентела...

Там цените може да са 20-25лв. но са оправдани от честите "трофейни" риби и густото което доставят те... (задължително връщани разбира се)
+ 5лв./ килограма - за да може оборот и от риба да се прави...

Или дето си има една поговорка: Хем Шарана цял, хем Рибаря сит ! :)
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
drumwize22
новобранец
новобранец

Мнение от drumwize22 »

хехе има нещо верно от това което казваш,но докато четях написаното се зачудих на другите водоемизадължително ли трябва да си платиш рибата,която си уловил или можеш да я пуснеш(ако има такива за пример ще е добре да се дадът)!!!!
Питам,защото по-принцип посещавам Герман довелен съм от там(празно няма),но човека си иска уловената риба задължително да се заплаща,а все пак не съм свръх богат :)
ribara75
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribara75 »

drumwize22 написа:хехе има нещо верно от това което казваш,но докато четях написаното се зачудих на другите водоемизадължително ли трябва да си платиш рибата,която си уловил или можеш да я пуснеш(ако има такива за пример ще е добре да се дадът)!!!!
Питам,защото по-принцип посещавам Герман довелен съм от там(празно няма),но човека си иска уловената риба задължително да се заплаща,а все пак не съм свръх богат :)
има и друго,като не ти се дават 15лева и незнаеш дали ще хванеш нещо,
иди в МЕТРО или КАУФЛАНД там със сигурност ще лепнеш поне 1,5кг пъстървичка
чистенка :wink:
За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
vasko102530
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vasko102530 »

Тука у Габрово в с.Жълтеш има един малък яз.Ходих-регламента-5лв за цял ден ако искаш пускаш ако ли не плащаш шарана ,каракдата без пари.Много дабре пълно е с риба.Днес закачих две трофейни риби но се откачиха и двете.Много правилна политика.
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Тия язовири дето само пръчката се плаща и квото хванеш го взимаш са дърво, на такова не съм ходил и няма да отида.Тези на които се плаща рибата ама задължително се взима също.Щом искаш и да хванеш отиди на Белопопци примерно, шарани има много ама се плащат.За цени не знам, квото хвана го пускам обратно(разрешено е рибата да се връща).
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

МммДам ! Ако след тая увертюра земе та се спомене и името на гьола ще зема да упомена че освен че ми се струва яко пошъл опит за реклама то около Софето има сума си гьолове къде плащаш между 3 и 5лв. и кво фанеш си е за тебе та 15 кинта си е предозиране сметам :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

За 15 лева такса трябва собственика да ми осигури обяд и няколко бири за да отида, риба ясно, че няма да има :lol:
drumwize22
новобранец
новобранец

Мнение от drumwize22 »

Павел Иванов написа:МммДам ! Ако след тая увертюра земе та се спомене и името на гьола ще зема да упомена че освен че ми се струва яко пошъл опит за реклама то около Софето има сума си гьолове къде плащаш между 3 и 5лв. и кво фанеш си е за тебе та 15 кинта си е предозиране сметам :wink:
Ще съм благодарен ако дадеш пример къде мога да отида?
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

drumwize22 написа:Ще съм благодарен ако дадеш пример къде мога да отида?
Въпроса не е към мене, но ето ти няколко примера - Суходол, Веринско, Волуяк.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”