Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Инфо за Rattlin Rapala?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Инфо за Rattlin Rapala?
Таман преди половин час стана ясно, че съм се заимал от странство с един воблер от гореупоменатата марка. Т.е. Rattlin Rapala, размер 8 см (22 гр.), цвят FT, сиреч fire tiger
И си седя сега, мотам си го из ръцете и се чудя за какъв чеп, аджеба мога да го ползвам туй чудо
По тоя повод ще замоля народа, дето повече е боравил с това моделче да ме
за следните нещица: на какви риби мога да го предлагам, на какви водоеми, дълбочини и пр. работи, може ли да си го връткам от брега или е направен само за тролинг, има ли по-специален начин на водене и т.н...
Гледам и че тройките му май нещо тъпинки ми се струват, та кажете 2 думи и за тях. Да ходя ли да ги сменявам овреме или да си трая?
Чакам да споделите впечатления и съвети, та да знам дали въобще да го държа по кутиите и да си губя времето с него

И си седя сега, мотам си го из ръцете и се чудя за какъв чеп, аджеба мога да го ползвам туй чудо

Гледам и че тройките му май нещо тъпинки ми се струват, та кажете 2 думи и за тях. Да ходя ли да ги сменявам овреме или да си трая?
Чакам да споделите впечатления и съвети, та да знам дали въобще да го държа по кутиите и да си губя времето с него

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- кандидат преподавател
В твоя случай е най-важен цветът който имаш- а именно Fire Tigre/ имитация на костур но сигнало оранжева/
този цвят е създаден с цел да се вижда най-вече в мътна вода!
...и работи наи добре при такива условия.
При мен същия воблер в бистра го гонят но рядко захапват/ явно се съмняват в цвета му/ докато в мътилка не пропускат да го вкусят.
Успех!
този цвят е създаден с цел да се вижда най-вече в мътна вода!
...и работи наи добре при такива условия.
При мен същия воблер в бистра го гонят но рядко захапват/ явно се съмняват в цвета му/ докато в мътилка не пропускат да го вкусят.
Успех!

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Rattlin..
Stefko,
Ратлинът е потъващ воблер,който не се ползва за влачене/не,че не става в тиха вода на малка скорост/.
С него се работи на придърпвания,паузи и...така....и в тиха вода,и в леко течение.
Твоят размер/8-22гр/ е чудесен за сом,бяла и щука!!!
FT-огнен тигър/не е костур/ще работи в мътна вода/добър за нашите водоеми.ЧУДЕСЕН!!
Ако се налага да сменяш тройките-двойки,а носи и по-големи/Води го с леки предърпвания в бистра вода - забива муцуната,вдига"гъза" и ще забележиш,колко е изключителен.Много добър!Успех!!
Ратлинът е потъващ воблер,който не се ползва за влачене/не,че не става в тиха вода на малка скорост/.
С него се работи на придърпвания,паузи и...така....и в тиха вода,и в леко течение.
Твоят размер/8-22гр/ е чудесен за сом,бяла и щука!!!
FT-огнен тигър/не е костур/ще работи в мътна вода/добър за нашите водоеми.ЧУДЕСЕН!!
Ако се налага да сменяш тройките-двойки,а носи и по-големи/Води го с леки предърпвания в бистра вода - забива муцуната,вдига"гъза" и ще забележиш,колко е изключителен.Много добър!Успех!!
Добре де спинър, файър тайгър не е с украски на костур, а с украски на тигър /какъвто много често се среща по наште водоеми/...
забравих да добавя че работи отлично при сутрешният и вечерен сумрак, когато тъмните воблери са трудно забележими и при тъмни /чети облачни/ зимни дни.
забравих да добавя че работи отлично при сутрешният и вечерен сумрак, когато тъмните воблери са трудно забележими и при тъмни /чети облачни/ зимни дни.

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- krokibg
- учете се от него
Имаите в предвид че хищника усеща приближаващата храна/ рибка,блесна,воблер,рапала /по вибрацийте които те правят със движението си и шумъ който издават.През деня ги виждат когато стръфта дойде до тях но когато е мрачно ги усещат по тази вибраций и шум.През лятото са по-раздразнителни и нападат по-стръвно затова и има по-голям резултат при ползуването им.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Rattlin..
Смоки,
Моят отговор е -да успокояСтефко,че този модел е уловист,много добър и че ако го ползва,ще има успех.Просто-отговор на неговата тема.За цвета - лек коментар.Ти добре го ориентираш.Аз понеже си правя воблери -съм "достигал"почти оцветяването на рапалските разцветки на Ратлина - SD,FT,BB и т.н.те са 7/най-много удари имам на оцветяване/лин/ и/каракуда-ползвам хологр.фолио/.Вярвам,че не съм те засегнал с моя отговор към Стефко.
Моят отговор е -да успокояСтефко,че този модел е уловист,много добър и че ако го ползва,ще има успех.Просто-отговор на неговата тема.За цвета - лек коментар.Ти добре го ориентираш.Аз понеже си правя воблери -съм "достигал"почти оцветяването на рапалските разцветки на Ратлина - SD,FT,BB и т.н.те са 7/най-много удари имам на оцветяване/лин/ и/каракуда-ползвам хологр.фолио/.Вярвам,че не съм те засегнал с моя отговор към Стефко.
Колеги, благодаря на всички за мненията ви относно моя нов воблер. Явно ситуацията не е чак толкова "дървена", колкото ми изглеждаше при първия допир с "огнено-тигровия костур" (за да няма излишни спорове
) и явно ще намери местенце в кутията при другите воблери с надеждата все някой летен ден да влезе в употреба. Сигурно е, че ще ми трябват и малко тренировки с него докато го докарам на привлекателност, но всяко нещо с времето си.
Още един път благодаря и наслука на всички

Още един път благодаря и наслука на всички

Rattling
аз никога не сам пробвал този воблер ама на промоционалния филм на Rapala за него обясняваха че трябва да се води барзо да вдига много шум и да го виждат рибите отдалеч, близо до даното и то в открита вода като голям язовир например, а сащо и за отвесно става май, ша си зема скоро един такав да го тествам
Re: Rattling
В събота направих с него няколко пробни замятания, колкото да видя как се движи и какво представлява. Определено предполага по-различен (равномерен и бърз) начин на водене от "нормалните" воблериafgany написа:аз никога не сам пробвал този воблер ама на промоционалния филм на Rapala за него обясняваха че трябва да се води барзо да вдига много шум и да го виждат рибите отдалеч, близо до даното и то в открита вода като голям язовир например, а сащо и за отвесно става май, ша си зема скоро един такав да го тествам

-
- учете се от него
- Обратна връзка: