Инфо за Rattlin Rapala?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Инфо за Rattlin Rapala?

Мнение от Stefko »

Таман преди половин час стана ясно, че съм се заимал от странство с един воблер от гореупоменатата марка. Т.е. Rattlin Rapala, размер 8 см (22 гр.), цвят FT, сиреч fire tiger :roll:
И си седя сега, мотам си го из ръцете и се чудя за какъв чеп, аджеба мога да го ползвам туй чудо :?: По тоя повод ще замоля народа, дето повече е боравил с това моделче да ме :idea: за следните нещица: на какви риби мога да го предлагам, на какви водоеми, дълбочини и пр. работи, може ли да си го връткам от брега или е направен само за тролинг, има ли по-специален начин на водене и т.н...
Гледам и че тройките му май нещо тъпинки ми се струват, та кажете 2 думи и за тях. Да ходя ли да ги сменявам овреме или да си трая?
Чакам да споделите впечатления и съвети, та да знам дали въобще да го държа по кутиите и да си губя времето с него ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Rattlin означава тракащ,тропащ препоръчва се за риболов на сом и бяла риба дълбочина на газене да3.5мт. в зависимуст от скороста на лодката.
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

В твоя случай е най-важен цветът който имаш- а именно Fire Tigre/ имитация на костур но сигнало оранжева/

този цвят е създаден с цел да се вижда най-вече в мътна вода!
...и работи наи добре при такива условия.

При мен същия воблер в бистра го гонят но рядко захапват/ явно се съмняват в цвета му/ докато в мътилка не пропускат да го вкусят.

Успех!
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
spiner
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Rattlin..

Мнение от spiner »

Stefko,
Ратлинът е потъващ воблер,който не се ползва за влачене/не,че не става в тиха вода на малка скорост/.
С него се работи на придърпвания,паузи и...така....и в тиха вода,и в леко течение.
Твоят размер/8-22гр/ е чудесен за сом,бяла и щука!!!
FT-огнен тигър/не е костур/ще работи в мътна вода/добър за нашите водоеми.ЧУДЕСЕН!!
Ако се налага да сменяш тройките-двойки,а носи и по-големи/Води го с леки предърпвания в бистра вода - забива муцуната,вдига"гъза" и ще забележиш,колко е изключителен.Много добър!Успех!!
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Добре де спинър, файър тайгър не е с украски на костур, а с украски на тигър /какъвто много често се среща по наште водоеми/...

забравих да добавя че работи отлично при сутрешният и вечерен сумрак, когато тъмните воблери са трудно забележими и при тъмни /чети облачни/ зимни дни.
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Имаите в предвид че хищника усеща приближаващата храна/ рибка,блесна,воблер,рапала /по вибрацийте които те правят със движението си и шумъ който издават.През деня ги виждат когато стръфта дойде до тях но когато е мрачно ги усещат по тази вибраций и шум.През лятото са по-раздразнителни и нападат по-стръвно затова и има по-голям резултат при ползуването им.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
spiner
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Rattlin..

Мнение от spiner »

Смоки,
Моят отговор е -да успокояСтефко,че този модел е уловист,много добър и че ако го ползва,ще има успех.Просто-отговор на неговата тема.За цвета - лек коментар.Ти добре го ориентираш.Аз понеже си правя воблери -съм "достигал"почти оцветяването на рапалските разцветки на Ратлина - SD,FT,BB и т.н.те са 7/най-много удари имам на оцветяване/лин/ и/каракуда-ползвам хологр.фолио/.Вярвам,че не съм те засегнал с моя отговор към Стефко.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Колеги, благодаря на всички за мненията ви относно моя нов воблер. Явно ситуацията не е чак толкова "дървена", колкото ми изглеждаше при първия допир с "огнено-тигровия костур" (за да няма излишни спорове :wink: :lol: ) и явно ще намери местенце в кутията при другите воблери с надеждата все някой летен ден да влезе в употреба. Сигурно е, че ще ми трябват и малко тренировки с него докато го докарам на привлекателност, но всяко нещо с времето си.
Още един път благодаря и наслука на всички :!:
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Rattling

Мнение от afgany »

аз никога не сам пробвал този воблер ама на промоционалния филм на Rapala за него обясняваха че трябва да се води барзо да вдига много шум и да го виждат рибите отдалеч, близо до даното и то в открита вода като голям язовир например, а сащо и за отвесно става май, ша си зема скоро един такав да го тествам
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: Rattling

Мнение от Stefko »

afgany написа:аз никога не сам пробвал този воблер ама на промоционалния филм на Rapala за него обясняваха че трябва да се води барзо да вдига много шум и да го виждат рибите отдалеч, близо до даното и то в открита вода като голям язовир например, а сащо и за отвесно става май, ша си зема скоро един такав да го тествам
В събота направих с него няколко пробни замятания, колкото да видя как се движи и какво представлява. Определено предполага по-различен (равномерен и бърз) начин на водене от "нормалните" воблери :roll: Що се отнася до дълбочината - така или иначе е доста тежък и се движи от самосебе си в близост до дъното. Трябва да кажа, че не съм много впечатлен, но ще му дам шанс през лятото пък да видим...
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Рядко го слагам,но до сега нямам удар!Не съм и чувал,някой в България да го ползва успешно!Явно е добър за море,но не Черно. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”