Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Измама ?
Модератор: dantho.mihov
Измама ?
Здравейте колеги един познат ми взе влакно от един склад и слочайно вижте на какво попаднах
Първоначално кордата изглежда съвсем нормално 0.28 - 8.2кг.

Когато се загледах видях че има нещо което не е както трябва на етикета пробвах да разлепя и ...

А като разлепих вижте 2 ри етикет оригинален (влакно - 0.18 - 5.2кг.)

Ето и втора снимка оригинално влакно (0.18 - 5.2кг.) фалшиво (0.28 - 8.2кг.)

Качеството на снимките е не е добро защото снимах от телефона
Според мен това е измама но здраве да е

Първоначално кордата изглежда съвсем нормално 0.28 - 8.2кг.

Когато се загледах видях че има нещо което не е както трябва на етикета пробвах да разлепя и ...

А като разлепих вижте 2 ри етикет оригинален (влакно - 0.18 - 5.2кг.)

Ето и втора снимка оригинално влакно (0.18 - 5.2кг.) фалшиво (0.28 - 8.2кг.)

Качеството на снимките е не е добро защото снимах от телефона
Според мен това е измама но здраве да е

-
- разбира нещата
Re: Измама ?
Брат купи си едно влакно на Sufix , на Browning , на Kevlon примерно да видиш , че няма такава работа .
Китайците лепят лепенки на поразия и те незнаят какво правят . Не казвам , че суфикса и браунинга
не са китайски ама там явно повече са се старали . И при мен се е случвало да купувам разни влакна по
1.50-2 лв. за подложка и те разни неща пише , които грам не отгварят ама да не ти пука . Да става за
ловене и да не се къса всичко друго си е ОК , пък най-важно и да кълве ... бомба .
Китайците лепят лепенки на поразия и те незнаят какво правят . Не казвам , че суфикса и браунинга
не са китайски ама там явно повече са се старали . И при мен се е случвало да купувам разни влакна по
1.50-2 лв. за подложка и те разни неща пише , които грам не отгварят ама да не ти пука . Да става за
ловене и да не се къса всичко друго си е ОК , пък най-важно и да кълве ... бомба .

Колега другия път със щублера на място и мериш. Като не си сигурен за дадено влакно, мериш и толкова......а пак това за килограмите трудна работа
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Батка , тва топлата вода с тикетите я има на къде по-реномирани марки влакна как примерно на такива от три лева даже та ти от тва си се притеснил
Не му обръщай внимание . Значи какво правиш за да си що годе наясно с дебелината и теста на тва влакно ? Тъй , взимаш от "неоригиналният" тикет дебелината , от "оригиналният" издражливоста и правиш следното :
- към диаметъра прибавяш 20% ДДС и получаваш реалният ( в случаят се предполага че ще е около 0.34мм ) .
- от теста изваждаш 20% щот нал все пак може да се възвръща ДДС от вънка и получаваш нещо от сорта на 4.16 кг.
Демек реалните показатели са : 0.336мм - 4.16кг.
Нещо неясно

- към диаметъра прибавяш 20% ДДС и получаваш реалният ( в случаят се предполага че ще е около 0.34мм ) .
- от теста изваждаш 20% щот нал все пак може да се възвръща ДДС от вънка и получаваш нещо от сорта на 4.16 кг.
Демек реалните показатели са : 0.336мм - 4.16кг.

Нещо неясно

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
1.Каде изказвам притеснение
2.Знам че това го има насякаде (просто показвам моя случaй)
3.ВЛАКНОТО НЕ Е КОПУВАНО ОТ МЕН !!!

2.Знам че това го има насякаде (просто показвам моя случaй)
3.ВЛАКНОТО НЕ Е КОПУВАНО ОТ МЕН !!!

-
- сериозен играч
След много четене,анализи и проби се установи че: влакно 0,10 мм от най-реномираната марка е по слабо от 0,50 мм от най-неизвестната марка.