Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Асеновград@регион-общообразователна тема
Модератор: dantho.mihov
Re: Асеновград@регион-общообразователна тема
Здрасти на всички . За сефте пиша в тая част на форума , така , че можете да ме пишете новобранец . Прочетох последните няколко страници и съм страшно възмотен от тия истории с ИАРА , някак си не ми се връзват нещата .Хората като наемат язовира , нали наемат водата и земята там , а за рибата всеки сам си зарибява . При всяко сменяне на наемателите старите такива си вадят всичко което е в язовира (някой даже и раците ) , така че кой са ИАРА като те по тия "частни" - "държавни " язовири и една жаба не са пуснали от както се дават на концесия . БАСССИ !!!! Днеска отивам на леново , днеска ще търся гъби до някое време , утре сабалян смятам да намокра въдиците . Българска работа , кво друго ми остава да кажа . На бракониерите нищо , на редовните глоби - тва не го разбирам , чесно . НАСЛУКА НА ВСИЧКИ
- Don4o_62
- учете се от него
И ние много работи не разбираме,затова и не се мъчим да ги разберем
.Тука има един Бойко,дето още се пали и възмущава,но ще му мине и на него 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- разбира нещата
Как да му мине на бат Бойко ,като на всеки нормално мислещ му е ясно, че така нещата доникъде не стигатDon4o_62 написа:Тука има един Бойко,дето още се пали и възмущава,но ще му мине и на него

Ще взема да спра да си вадя билет- Щото няма смисъл

-
- сериозен играч
Ще взема да спра да си вадя билет- Щото няма смисъл
[/quote]
Че има ли будали да дават пари за билети.Да не ти е свършило мастилото в принтера?

Че има ли будали да дават пари за билети.Да не ти е свършило мастилото в принтера?
-
- разбира нещата
Винаги съм бил от тези будали , и все се каня да спра , но все не спирамHAZART написа: Че има ли будали да дават пари за билети.Да не ти е свършило мастилото в принтера?

Нещо като садо-мазо

- Don4o_62
- учете се от него
Ако ходиш само на платено,за кво ти е билет 

-
- кандидат преподавател
И аз не съм от вашта махала,ама нали сме една марка /един етнос-немангалски/,та да се изокам и я.Що да не връхлети ИАРА на Тополово - че то оня там,дето ми взе 5 лева изобщо не прилича на българин,не издава билети,не пуска автомобили по пътя край язовира -изобщо цялата работа ми се видя ептен нелегална /няма билетчета,значи не се плащат данъци,ми тогава ква аренда имаме?/.Най-вероятно няма никаква,чисто самоуправство.Е,на Леново такова нещо няма как да стане,зер там заварих и състезание,пък състезания не се правят на незаконно заети и експлоатирани водоеми,нали?Друг е въпроса,че там на ИАРА изобщо не й е мястото-да ходи да брани популацията на националните риби от електричарите,мрежарите и сапьорите най-вече.Но ИАРА не ходи навсякъде -даже днес където бях,не са и чували за тази институция. В Хасковска област,близо до любимите райони на Антон край яз.Студен кладенец,ме заведоха /закараха /на чудно красиво язовирче,поне два пъти и половина по-голямо от Тополово.Секретно-минава се през едно циганско село,по асфалтирани догански улички,тясно пътче сред дървета и - о,даже има сенки!З лева на пръчка,няма билети-милети,не може да се лови толстолоба,който хване митичен шаран - 5 лв/кг,ама другата риба,от която водоема ври,а това са два вида каракуди и "перки",е без пари.Кълване,гол след гол -колко му трябва на изстрадалия през забраната човек-риболовец,че да стане щастлив ? 8 кг и 250 г риба за 6 часа -пей,сърце.Ама и пусто Леново - поне още един път ,щото много се кефя там,като ми удари убав скобар покрай каракудките и уклея 

-
- разбира нещата
Tам е работата -крепи ме надеждата че с нещо допринасям един ден децата ни, да не ходят да им показваме какво е риба -като на гребната база- имам впредвид ,че сте виждали амурите тамDon4o_62 написа:Ако ходиш само на платено,за кво ти е билет

-
- разбира нещата
Между другото досега са ми издавали касова бележка само на Брягово!INCUBUS написа:/няма билетчета,значи не се плащат данъци,ми тогава ква аренда имаме?)
Всички останали раздават едва ли не "билетчета за баня",а някои дори не ти дават нищо
- Don4o_62
- учете се от него
Относно бележките, по миналата година есента бях на Мечка.Дойдоха двамата роми с ръцете в джобовете(разходка един вид).Единия вика дай 5 лв..Аз му викам дай документ да та видя ти къв си.Оня скляпа,другия и той.Викам дай касова бележка,и двамата взеха да гледат умно
.Вади етикет от лимонада ли беше,от олио ли беше,нямам спомен.Показва един подпис на гърба и вика,тва шефа го е подписал.Тоя подпис много грозен бе,му викам аз.Да не си го подписвал ти.А,бате шефа го е подписвал.Викам, тогава аз съм до вечерта,и ти иди да викнеш шефа,но да донесе и документ,че язовира го държи още.Нещо се беше чуло,че вече му беше изтекъл срока.Никой не дойде,независимо че по стената имаше движение на някви коли.
Така че, човек ако се зайнати и си търси правата, може или да не плати,или бой да яде

Така че, човек ако се зайнати и си търси правата, може или да не плати,или бой да яде

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тука пак засягаме основния проблем на страната - сивата икономика и корупцията !INCUBUS написа:И аз не съм от вашта махала,ама нали сме една марка /един етнос-немангалски/,та да се изокам и я.Що да не връхлети ИАРА на Тополово - че то оня там,дето ми взе 5 лева изобщо не прилича на българин,не издава билети,не пуска автомобили по пътя край язовира -изобщо цялата работа ми се видя ептен нелегална /няма билетчета,значи не се плащат данъци,ми тогава ква аренда имаме?/.Най-вероятно няма никаква,чисто самоуправство.
Повечето от нас знаят кой стопанисва водоема в Тополово .Знаят и кой е негов комшия, и още какъв друг бизнес има / щото негов подчинен сподели, че това е повече за парлама спрямо другото....../ !
За Мечка пак същото- ходи си бая мургавичкият ром, прилежно облечен с камуфлаж като горски и издава билети от министерството на финансите. То добре, ама никой не знае откъде и за какво са тези кочани

Това според мен няма никакво значение .
Проблема е кой на какво основание събира такси .Защото за Мечка имам информация, че това са група роми организирали далаверката / със сигурност под ръководсвото на някоя якичка /

И защо няма постъпления от наеми в общината

Едните искали отдаване под наем за 5 години, от друго място ги натискали за концесиониране !
Еми представете си лицето Х взело на смешна цена водоем или водоеми на концесия за 30-тина години

С поставени лица и фирми / щото се предполага,че е известна публична личност/ източва чували с кинти от тази ниска цена ,чрез преотдаване.
Ще кажете нищо незаконно !
Да, ама все пак наемите и концесиите трябва да носят приходи в общинския бюджет . А такива няма
.
И, ако някой може да разбере какво става.........

Ние плащаме и накрая ИАРА-та ни погва !
Щом ИАРА прави проверки на такива водоеми значи има нещо гнило в....Дания !
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Всички сте много прави, но законите ниса от бай Тошово време а тогава браконери нямаше а и часни водоеми също
копнат ли те ади в Белене.
Та за това бай Асен ходи на Черногорово да не го е яд
вече и на 40-извора да се надяваме.
Според мен сдружения му е майката.
По думи на дружинката рибарите от Асеновградско са над 15000
Нащо дружество си зеха 40-извора, да си земат Сушица,Леново,Мечка и Брягово и на нашия регион положението става коренно различно, да ни направат клубна карта 40-50 лева че дори и 100лева, който няма карта с такса с билет.Сумата за подръжка става много сериозна
.
50000-60000хилки
И да се захранва периодично с зарибител и да има 24 часов контрол от СОТ и да видим кой ще иде на Тополово на Попово или Бодрово.
Прекалено хубаво го измислих че да е истина

Та за това бай Асен ходи на Черногорово да не го е яд
Според мен сдружения му е майката.
По думи на дружинката рибарите от Асеновградско са над 15000

Нащо дружество си зеха 40-извора, да си земат Сушица,Леново,Мечка и Брягово и на нашия регион положението става коренно различно, да ни направат клубна карта 40-50 лева че дори и 100лева, който няма карта с такса с билет.Сумата за подръжка става много сериозна

И да се захранва периодично с зарибител и да има 24 часов контрол от СОТ и да видим кой ще иде на Тополово на Попово или Бодрово.
Прекалено хубаво го измислих че да е истина

Асене, много се размечта . То ние за ядене и пиене не може да се съберем , камоли за нещо сериозно. Ще се изпокараме и т.н. При нас е много вождове -малко индианци
. Налепи ли плочките , бре?

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ей жив ли си бре,бях те отписалКрасимир Кюрпеков написа:Асене, много се размечта . То ние за ядене и пиене не може да се съберем , камоли за нещо сериозно. Ще се изпокараме и т.н. При нас е много вождове -малко индианци. Налепи ли плочките , бре?

Абе на 40 извора да видиш проблеми Алито си гледа работата зеха ни кинтите за членска карта и какво проблем няма, нащо си ловно- рибарско управление трябва да се задейства има и рисурсите и клиентите димек нас, иска се газинка обаче и малко акъл.
П.П До половината съм стигнал остана пода на коридора,хола и спалнята

Се едно да идем една сдемица с тебе за риба

Нещо за болнични майче намекваш ? Ми то е разбираемо скоро ще почва сезона
. А за дали да се върнат регионалните водоеми на регионални дружества съм против, щото като ида в друг раьон или ще трябва да си платя такса или да си вадя билет за раьона и кво става като си извадя за няколко раьина билет по 50-100 лв ми то по-добр да си наема язовир. Е тогава ще взема да ви поканя аз

ДА СПРЕМ БРАКОНЕРИТЕ ЗАЕДНО