Вярвам

Модератори: bobopeli, sapuna

jive
новобранец
новобранец

Вярвам

Мнение от jive »

Ge6_HUNT,аз лично ти вярвам.Въпрекиче Янтра не я познавам съсигурен че е така още повече ако сте били малко хора и не много шумни.Преди 3 години с еди приятел имахме една такава незабравима седмица :roll: края на ноември всеки ден между 12.30 и17 часа само здрави кленове от кило нагоре 10 -12 рибока стръв бели червеи .И на нас никои не ни вярваше само в магазина до нас вечер като ги мерехме момчето припадаше.Имахме неблагоразумието да го заведеме един път с нас и от тогава до ден днешен дойде ли това време на мястото е като събор.Но не знаят как и нищо не хващат.Ама ако им обясниш се смеят...нека.Сега чакам само да забравят за това место та пак да си ходиме но няма да е скоро.До какви кила стигаха кленовете?Най големите които ние хващахме тогава бяха 1.5,1.690, а малко преди сегашните снегове един приятел извади един-2,250 но на щека(на друго място),който не вярва в един от броевете На риба го има сниман.Кажи за пилешките черва пак? Само съм чувал,каква е техникта???
:-)
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Сега за чарвата:Замразяваш си ги в малки пликчета по 50-100 гр.Аз също до сега не бях ловил на такава стръв и преди 3 дни нали разбираш-за пръв път на черво така че ще ти кажа тази тактика която прилагахме тогава.Откъсваш около 3-4 см парче и го навърташ с пробиване на много места(като грозд червей)защото е много отпуснато и се изсулва и увисва надолу(ако си залагал мида за поп4е-много е сходен начина),а куката остава почти гола и стърчи отгоре.Ще гледаш да го закачиш по такъв начин че след като пуснеш стръвта във водата и извадиш да не виси и да се показва само върха на куката.Иначе съм изчел доста литература и там пише че внимателно се отрязва с остра ножица(за да не изтече съдържанието) и внимателно се нахлузва на куката като макарон,но да знаеш че в туй студеното време ние го късахме с нокти при което цялото(доста миризливо)съдържание остава по пръстите ни и фактически ловяхме на самата ципа от чарвото,може би затова е било плахо кълването,но пък доста често нагълтваха.Моя приятел който хвана най-много и едра риба е закачал 2- 3 пъти чарво за целия излет и хвана всички рибоци само на черво.
jive
новобранец
новобранец

Мнение от jive »

Само не те питах с каква въдица беше и какви номера куки използва?По Струма тоя метод не съм го виждал,а няма защо да не действа .Оправи ли се времето тябва да опитам. :D
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Az bqh spomenal takumite v drugata tema no 6te povtorq daje po podrobno:Az lovqh sus stacionarna pluvka 1 gr hakuyo,drugite s gram i polovina ot onezi tip `paunovo pero` nay prostite s absolyutno cilindri4na forma otdolu 4erna otgore 4ervena podvijna no te s edno prusten4e si gi bqha napravili stacionarni.Az lovqh s mach balzer sbiro 3,9m. 10-45gr akciq osnovno 0,14 povod 0,12 za da kusam po lesno ot zaka4kite i da spasqvam pluvkata,drugite s karbonovi teleskopi pak 3,9 ediniq s 0,20 osnova i povod 0,16 ,drugiq s 0,18 osnova bez povod :lol: Vsi4ki lovqhme s kuki6-7 nomer beli pravi i adski tunki i ostri.
Rezultata-az s nay-tunkata liniq hvanah nay malko-okolo 4 kila.
Drrugite q razpilqha napravo,oba4e kato zaka4aha iz zaka4kite mnogo zor kusaha i napla6vaha ribata spored men dokato copat.
Dulbo4inata na koqto lovqhme 1,2 metra ina4e be6e malko po dulboko,no na dunoto ima6e kovarno koreni6te.Makara nikoy ne e izpolzval,poradi prostata pri4ina 4e lovqhme do brega(vse edno na 6ibalka)
Ako ima o6te ne6to pitay no po princip sum se postaral da go obqsnq hubavo.
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

eeeeee zabravih da ti kaja 4e na 4erva kulve predimno kogato e mnogo studeno i to prez zimata.Nikoy ne mi se e hvalil toplite sezoni da e hva6tal ne6to na karantiq.Ako 6te hodi6 na takava struv otidi kogato e super studeno,ako 6te i na dupka.
jive
новобранец
новобранец

Мнение от jive »

На мен мие направило впечатление че клена дава половин - до метър над дъното по принцип и особенно в студеното време.Също така в скромния ми опит разбрах че винаги тябва да се пробва - постоянно.На Болонезето веднъж как ли не сменях влакното на куката все по-тънко и по-тънко,докато не ми писна и не вързах с 12 но два пъти по-дълъг повод,тръгна като луда.А за онези излети за които разправях в началото на директните бяхме с 10 на 8 ,еи страшен кеф беше...Не знам черва откъде мога да взема сега? :?: Има един водоем които замръзва много рядко и ако намеря черва в неделя съм там да пробвам..дай съвет а????
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Аз мисля че на затворен водоем(не река)не е много удачно да се лови кефал,но щом си надъхан пробвай.Според мен кефал в язовир се хваща по-скоро инцидентно,докато се лови друга риба,а също така излетите специално за кефал са по неуспешни на язовир в сравнение с улова на груг вид риба.Съветвам те ако има там бабушка,червеноперка или кустур да се ориентираш към тях на мормишка,а някой път дава и на дупка на малко въглерче.Иначе ако си твърде решен да ловиш кефал на дупка използвай по скоро стръв жива рибка или в по лошия случай парче от нея.Ако ще ползваш парче гледай да е с големината на бобово зърно(ние такива използвахме на реката),ако ще слагаш жива 3-4 см не по голяма.А ако си твърде решен да слагаш чарво пробвай да го закачиш на мормишка(така съм чел в няколко книги,но не съм го пробвал още заради ония бракониери)А ако ще ходиш на река тогава е удачно според мен чарвото.Но както казваш ти,трябва да се експериментира.Аз също съм достигнал до извода,че на дълги поводи по-бута.Успех!!!
jive
новобранец
новобранец

Мнение от jive »

Abe hodi ми се на Струма ,ама тука близо до нас е замръзнала ,анамойте места няма стигане сега ,много сняг е.За този водоем ти казвам защото знам там какви кленове има ,и прав си не на дупка но в доста студено беше когато си даваха и хич не бяха инцидентни.!0-15 риби не мисля че е инцидент.Наистина бяхме трима но един до друг с една стръв.Този водоем замръзва много рядко иси е живо предизвикателтво.А ако знаеш какъвуклеи има там .. за първи път като хванах питах каква е тази риба,може да не вярваш но имаше и по28-30 см- мутанти ти казвам.А костур също има много,ако не етолкова студено (днес сутринта беше -24)в неделя съм там :D
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Пробвай го,дано даде!!!Опитай се но не тръгвай без рибки,ако не живи то поне размрази нещо от фризера и го нарежи на кубчета.И на мен ми се е случвало да питам за уклей-каква е тази риба,а местните там(яз. Плаково)ми казаха-облес.Но те явно са се били омесили със местните червеноперки,защото бяха с доста дебело коремче.На мен на язовир Йовковци ми се е случвало да тръгна за кустур на рибка(часовник)и да се прибера само с кефали без удар на кустур но все пак това си е аномалия.Това стана 2002 година лятото.Даже всички часовничета бяха измрели от жегата и се налагаше да ги придърпвам(за да се дразни кустура)но няма и минута и плувката всеки път беше под водата,а на куката все се закачаше кефал.Гадното беше че ми свършиха дори мъртвите рибета,а не се бях досетил че може да нарежа някой кефала на кубчета.
Вчера 11.02.04 едно приятелче е ходило на онова култовото място,чакал е до 3 часа да се освободи,но е хванал само 2 кефалчета-маломерни.Ледът е бил адски дебел,и под самия лед е имало ледоход-докато си пробие дупката отдолу се зацепват нови парчета лед от течението.Иначе когато си очисти хубаво мястото постоянно бутало,но когато минело парче лед отдолу му събирало цеция такъм на кълбо и рибата се наплашвала и изплюва.
jive
новобранец
новобранец

Мнение от jive »

Tц не става.Нама и удар дори само дебел лед и студ....
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Аз вчера не ходих на Янтра,щото там е шибано с грападжии на култовото място,и моите приятелчета ми се оплакват вече от там,че се хваща изключително малко на стръв,и дори грападжиите не хващали много.Общо взето рибата се е усетила и се е наплашила.Затова отидох близо до ВТ на едно микроязовирче-Беляковец.Взех си пълния набор мормишки,и 2 пръчки на плувка.Като стигнахме там имаше още 2ма рибари с ледобур:) а ние бяхме с гола брадва и много се накефихме че колегите бяха така добри да ни услужат с ледобура.Единия беше хванал вече доста добър кустур-200гр на отвесна блесна уж за щука,другия с мормишката капо.Ние си пробихме 4-5 дупки и почнахме да помпаме с мормишките.За половин час във всички дупки имахме само 3 регистрирани кълванета инито една извадена рибка.По едно време ония е отвесната блесна се развика-голямооооооооо и логично всички захвърлихме `въдичките` и се струпахме около него.Ледобура ми беше в ръцете и бях в готовност да раз6ирявам дупката щото пръчката му направо пиеше вода.Накрая го извади и кво си мислите-Каракуда около 800-кило и беше се закачила случайно на тройката на блесната му,но не че е налапала а за корема.Като видях че положението с мормишките е зле реших да сменям стратегията и направих двете плувки с по-едър торен червей.още със самото спускане и плувката потъна-костурче 8-10 см.Откачих го и извиках останалите да идват,защото изглежда бях`набарал`пасажа.Пуснах още веднъж на същия глист(който беше по-дълъг от костура)и отново също такава гад потопи и я извадих.Рекох да извадя другата плувка с 0,25 основа и да слагам едното костурче там за щука или смадок.На другата пръчка също беше потопено перото при което много се зарадвах щото знаех че съм сложил там голяма кука и дърт глист.Когато го вадех наистина се оказа едричко-излезе хубава червеноперка половин кило.На другите около мен им буташе на мормишките но нямаше извадена риба от тях.По едно време моя приятел поведе нещо едро и му се откачи.Когато извади мормишката видя че куката му беше изправена.
От там нататък никoй не беше хващал нищо.Когато си тръгвахме оставих 2те костурчета и червеноперката на колегите благодарение на които направихме леда като швейцарско сирене.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”