Асеновград@регион-общообразователна тема

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
deljan
новобранец
новобранец

Re: Асеновград@регион-общообразователна тема

Мнение от deljan »

Здрасти на всички . За сефте пиша в тая част на форума , така , че можете да ме пишете новобранец . Прочетох последните няколко страници и съм страшно възмотен от тия истории с ИАРА , някак си не ми се връзват нещата .Хората като наемат язовира , нали наемат водата и земята там , а за рибата всеки сам си зарибява . При всяко сменяне на наемателите старите такива си вадят всичко което е в язовира (някой даже и раците ) , така че кой са ИАРА като те по тия "частни" - "държавни " язовири и една жаба не са пуснали от както се дават на концесия . БАСССИ !!!! Днеска отивам на леново , днеска ще търся гъби до някое време , утре сабалян смятам да намокра въдиците . Българска работа , кво друго ми остава да кажа . На бракониерите нищо , на редовните глоби - тва не го разбирам , чесно . НАСЛУКА НА ВСИЧКИ
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

И ние много работи не разбираме,затова и не се мъчим да ги разберем :roll: .Тука има един Бойко,дето още се пали и възмущава,но ще му мине и на него :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Don4o_62 написа:Тука има един Бойко,дето още се пали и възмущава,но ще му мине и на него :D
Как да му мине на бат Бойко ,като на всеки нормално мислещ му е ясно, че така нещата доникъде не стигат :?: :?: Пишем си и бришем и КВО ОТ ТВА :evil: :evil: -Извода е - До 10.06 да си седим в къщи?-Ама аз искам да си ходя за риба и по-време на забраната, както в други региони на Милата ни Татковина-и за да си ходя, ще трябва да си предвидя разходи и за ИАРА
Ще взема да спра да си вадя билет- Щото няма смисъл :smt067 :smt067
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Ще взема да спра да си вадя билет- Щото няма смисъл :smt067 :smt067[/quote]

Че има ли будали да дават пари за билети.Да не ти е свършило мастилото в принтера?
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

HAZART написа: Че има ли будали да дават пари за билети.Да не ти е свършило мастилото в принтера?
Винаги съм бил от тези будали , и все се каня да спра , но все не спирам :smt017 :smt017
Нещо като садо-мазо :smt120
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ако ходиш само на платено,за кво ти е билет :wink:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

И аз не съм от вашта махала,ама нали сме една марка /един етнос-немангалски/,та да се изокам и я.Що да не връхлети ИАРА на Тополово - че то оня там,дето ми взе 5 лева изобщо не прилича на българин,не издава билети,не пуска автомобили по пътя край язовира -изобщо цялата работа ми се видя ептен нелегална /няма билетчета,значи не се плащат данъци,ми тогава ква аренда имаме?/.Най-вероятно няма никаква,чисто самоуправство.Е,на Леново такова нещо няма как да стане,зер там заварих и състезание,пък състезания не се правят на незаконно заети и експлоатирани водоеми,нали?Друг е въпроса,че там на ИАРА изобщо не й е мястото-да ходи да брани популацията на националните риби от електричарите,мрежарите и сапьорите най-вече.Но ИАРА не ходи навсякъде -даже днес където бях,не са и чували за тази институция. В Хасковска област,близо до любимите райони на Антон край яз.Студен кладенец,ме заведоха /закараха /на чудно красиво язовирче,поне два пъти и половина по-голямо от Тополово.Секретно-минава се през едно циганско село,по асфалтирани догански улички,тясно пътче сред дървета и - о,даже има сенки!З лева на пръчка,няма билети-милети,не може да се лови толстолоба,който хване митичен шаран - 5 лв/кг,ама другата риба,от която водоема ври,а това са два вида каракуди и "перки",е без пари.Кълване,гол след гол -колко му трябва на изстрадалия през забраната човек-риболовец,че да стане щастлив ? 8 кг и 250 г риба за 6 часа -пей,сърце.Ама и пусто Леново - поне още един път ,щото много се кефя там,като ми удари убав скобар покрай каракудките и уклея :)
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Don4o_62 написа:Ако ходиш само на платено,за кво ти е билет :wink:
Tам е работата -крепи ме надеждата че с нещо допринасям един ден децата ни, да не ходят да им показваме какво е риба -като на гребната база- имам впредвид ,че сте виждали амурите там :smt038 :smt038 Как да не се кефиме на такава гледка :D
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

INCUBUS написа:/няма билетчета,значи не се плащат данъци,ми тогава ква аренда имаме?)
Между другото досега са ми издавали касова бележка само на Брягово!
Всички останали раздават едва ли не "билетчета за баня",а някои дори не ти дават нищо
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Относно бележките, по миналата година есента бях на Мечка.Дойдоха двамата роми с ръцете в джобовете(разходка един вид).Единия вика дай 5 лв..Аз му викам дай документ да та видя ти къв си.Оня скляпа,другия и той.Викам дай касова бележка,и двамата взеха да гледат умно :lol: .Вади етикет от лимонада ли беше,от олио ли беше,нямам спомен.Показва един подпис на гърба и вика,тва шефа го е подписал.Тоя подпис много грозен бе,му викам аз.Да не си го подписвал ти.А,бате шефа го е подписвал.Викам, тогава аз съм до вечерта,и ти иди да викнеш шефа,но да донесе и документ,че язовира го държи още.Нещо се беше чуло,че вече му беше изтекъл срока.Никой не дойде,независимо че по стената имаше движение на някви коли.
Така че, човек ако се зайнати и си търси правата, може или да не плати,или бой да яде :lol:
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

INCUBUS написа:И аз не съм от вашта махала,ама нали сме една марка /един етнос-немангалски/,та да се изокам и я.Що да не връхлети ИАРА на Тополово - че то оня там,дето ми взе 5 лева изобщо не прилича на българин,не издава билети,не пуска автомобили по пътя край язовира -изобщо цялата работа ми се видя ептен нелегална /няма билетчета,значи не се плащат данъци,ми тогава ква аренда имаме?/.Най-вероятно няма никаква,чисто самоуправство.
Тука пак засягаме основния проблем на страната - сивата икономика и корупцията !
Повечето от нас знаят кой стопанисва водоема в Тополово .Знаят и кой е негов комшия, и още какъв друг бизнес има / щото негов подчинен сподели, че това е повече за парлама спрямо другото....../ !
За Мечка пак същото- ходи си бая мургавичкият ром, прилежно облечен с камуфлаж като горски и издава билети от министерството на финансите. То добре, ама никой не знае откъде и за какво са тези кочани :?:
Това според мен няма никакво значение .
Проблема е кой на какво основание събира такси .Защото за Мечка имам информация, че това са група роми организирали далаверката / със сигурност под ръководсвото на някоя якичка / :wink:
И защо няма постъпления от наеми в общината :?:
Едните искали отдаване под наем за 5 години, от друго място ги натискали за концесиониране !
Еми представете си лицето Х взело на смешна цена водоем или водоеми на концесия за 30-тина години :rolleyes:
С поставени лица и фирми / щото се предполага,че е известна публична личност/ източва чували с кинти от тази ниска цена ,чрез преотдаване.
Ще кажете нищо незаконно !
Да, ама все пак наемите и концесиите трябва да носят приходи в общинския бюджет . А такива няма
.
И, ако някой може да разбере какво става......... :rolleyes:
Ние плащаме и накрая ИАРА-та ни погва !
Щом ИАРА прави проверки на такива водоеми значи има нещо гнило в....Дания !
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Всички сте много прави, но законите ниса от бай Тошово време а тогава браконери нямаше а и часни водоеми също :wink: копнат ли те ади в Белене.
Та за това бай Асен ходи на Черногорово да не го е яд:wink: вече и на 40-извора да се надяваме.
Според мен сдружения му е майката.
По думи на дружинката рибарите от Асеновградско са над 15000 :rolleyes:
Нащо дружество си зеха 40-извора, да си земат Сушица,Леново,Мечка и Брягово и на нашия регион положението става коренно различно, да ни направат клубна карта 40-50 лева че дори и 100лева, който няма карта с такса с билет.Сумата за подръжка става много сериозна :rolleyes: . :!: :?: :idea: 50000-60000хилки
И да се захранва периодично с зарибител и да има 24 часов контрол от СОТ и да видим кой ще иде на Тополово на Попово или Бодрово.
Прекалено хубаво го измислих че да е истина :oops: :lol:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Асене, много се размечта . То ние за ядене и пиене не може да се съберем , камоли за нещо сериозно. Ще се изпокараме и т.н. При нас е много вождове -малко индианци :mrgreen: . Налепи ли плочките , бре?
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Красимир Кюрпеков написа:Асене, много се размечта . То ние за ядене и пиене не може да се съберем , камоли за нещо сериозно. Ще се изпокараме и т.н. При нас е много вождове -малко индианци :mrgreen: . Налепи ли плочките , бре?
Ей жив ли си бре,бях те отписал :lol: :D :lol:
Абе на 40 извора да видиш проблеми Алито си гледа работата зеха ни кинтите за членска карта и какво проблем няма, нащо си ловно- рибарско управление трябва да се задейства има и рисурсите и клиентите димек нас, иска се газинка обаче и малко акъл.
П.П До половината съм стигнал остана пода на коридора,хола и спалнята :oops: :D Ама и болниците са на дневен ред нещо с кръвното закъсах :? Ама нормално с майстори да се занимаваш............
Се едно да идем една сдемица с тебе за риба :finga: същата работа :lol: бури, урагани,апокалисиси :rolleyes:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
orel71
новобранец
новобранец

Мнение от orel71 »

Нещо за болнични майче намекваш ? Ми то е разбираемо скоро ще почва сезона :D :D :D :D :D . А за дали да се върнат регионалните водоеми на регионални дружества съм против, щото като ида в друг раьон или ще трябва да си платя такса или да си вадя билет за раьона и кво става като си извадя за няколко раьина билет по 50-100 лв ми то по-добр да си наема язовир. Е тогава ще взема да ви поканя аз :finga: :finga: :finga:
ДА СПРЕМ БРАКОНЕРИТЕ ЗАЕДНО
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”