Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Един малко по-различен риболов.
Един малко по-различен риболов.
Чета по Форум-а,гледам едни шарани,едни сомове,абе риба яко.Пък аз от известно време ловя баби и чакам с надежда каракуди или някой рядък шаран.Естествено на платено.Цъ,не съм луд,нито слънчасал.Да,давам 7лв.за баби,даже и не винаги ги има+90км. в едната посока+захранка като за диво,а не като за платен.Ако има психиатри-не съм за вас,моля!Да карам обаче по ред(ако някаде прозвучи като реклама,макар че не ми се вярва,не го приемайте като такава):от забраната,а и малко преди това(а като цяло от 2 год)ходя на язовира до с.Славовица,Пазарджишко."При чичо Митко".ходя,защото е чисто,в планината,тихо,няма много народ(за жалост поради забраната не е съвсем така)за да ловя бабушки.Някой ще попита защо чак там,като около София....Първо,заради горното и второ-защото риболова е труден.Дори и на "дашните"места не винаги успяваш да ги събереш,камо ли да ги задържиш.Кълването е изключително фино и проспиш ли го,почти не повтаря.Такъм-максимално тънък.Говоря за директен или щека,за плувка не съм си и помислял.Плувка до 1,5гр.,повод 0,10 и кука №16-18.Бабите са по педя и кусур,но има и от златните каракуди по 5-600гр. и когато ти удари .....
А шаран-рядко,но усещането е незабравимо.Е,по-често си заминава,особено както имам навика да ловя на директен без ластик,но...Вчера с щеката успях да хвана 40-50 баби и 4 каракуди.Като цяло смятам,че се представих най-добре на водоема.Не че не можех да хвърля фидера и да ловя каракуди.Можех,ама няма тръпка.Особено след като предния път на директния ми отнесе повод 0,10,а след това и цяла линия 0,14.Като товарен влак беше.Та това е!От отдавна не съм писал,но в сравнение с вашите успехи,моето си е постна работа!

-
- ще става разбирач
Re: Един малко по-различен риболов.
Винаги ''финарския'' риболов е най-сладък ! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тръпката, колега, тя е ключът към хубавото изкарване. За всеки понятието "тръпка" е различно, аз също споделям казаното от теб, шаран-бройлер не е никаква тръпка, но виж дива каракуда над половинка си е КЕФ! Особено на фин такъм 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Пич прецакваш се да ги ловиш тия баби на платено.
-
- научил се да хвърля
здрасти колега и аз съм редовен посетител там и имам много уловени хубави риби но и аз съм за почивката сред природата,а на човека с бройларчетата мога само да кажа че за това сме на това дереже и няма вече хубави язовири с хубави риби
- bigfish133
- ще става разбирач
И аз обичам да ловя на този тип язовири , макар че бабушката не е моят тип риба . Иначе поздравления за излетите и що не пробваш да сложиш ластик на директния , определено ще имаш повече шанс със шаранчетата , стига пред теб да е чисто . 

- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Когато си покрай водоем,с въдица в ръка...няма прецакване,а само кеф и положителни емоции...Каракудар написа:Пич прецакваш се да ги ловиш тия баби на платено.
Независимо от ''средствата'' и крайния резултат...

От 5г.пиша във Форум-а,а откога ходя за риба?Много отдавна!И аз съм минал през периода на "хващане"и "раздаване".Като се появиш в квартала с "един чувал"риба и си "№1".В момента просто искам да изпитвам удоволствие,да се надлъгвам с рибата,а не да ловя количество.Да пробваш различни захранки,монтажи,стръв.Да се учиш,защото роден научен няма,а и няма универсални правила в риболова.Да има хубава природа,а не в някой боклучарник(както се ловят скобари на Малък Искър под циганското гето).Предполагам,че ако ти кажа че ходя целенасочено за уклей на платения на Кривина,ще ме обявиш за луд!Може,но го правя!Каракудар написа:Пич прецакваш се да ги ловиш тия баби на платено.
Знам,но все не остава времеbigfish133 написа:И аз обичам да ловя на този тип язовири , макар че бабушката не е моят тип риба . Иначе поздравления за излетите и що не пробваш да сложиш ластик на директния , определено ще имаш повече шанс със шаранчетата , стига пред теб да е чисто .

За останалите колеги,които писаха в тая "посна "тема-благодаря ви и се радвам,че има хора,за които не количеството,а самия риболов и прекарването сред красива природа са удоволствие,за което си заслужава да отделиш и повечко средства,макар че е криза.Още един път-МЕРСИ!
"Посна тема" ама с много рибки и хванати с кеф.Това са горе долу и моите риболови.Захранки,път на голямо разстояние,къде пълен живарник с дребни рибки-къде празен
,релийз и обратно дома зареден с положителна енергия. 

Наистина си луд 7лв за Уклей.Просто това болен човек само може да го прави.Във всеки водоем може да хванеш този айде да не кажа боклук.Това е срамота вземи изтрий тази статия,защото ще ти се смеят.Не се заяждам просто ми звучи много тъпо.joco написа:От 5г.пиша във Форум-а,а откога ходя за риба?Много отдавна!И аз съм минал през периода на "хващане"и "раздаване".Като се появиш в квартала с "един чувал"риба и си "№1".В момента просто искам да изпитвам удоволствие,да се надлъгвам с рибата,а не да ловя количество.Да пробваш различни захранки,монтажи,стръв.Да се учиш,защото роден научен няма,а и няма универсални правила в риболова.Да има хубава природа,а не в някой боклучарник(както се ловят скобари на Малък Искър под циганското гето).Предполагам,че ако ти кажа че ходя целенасочено за уклей на платения на Кривина,ще ме обявиш за луд!Може,но го правя!Каракудар написа:Пич прецакваш се да ги ловиш тия баби на платено.
-
- ще става разбирач
Не си прав,колега Каракудар, удоволствието да си отсееш точно определен вид риба от водоема и да го накараш да ти кълве е много по-голямо, отколкото да отидеш на платен водоем, да хвърлиш и да чакаш нещо да се закачи без значение какво ще бъде .
В момента просто искам да изпитвам удоволствие,да се надлъгвам с рибата,а не да ловя количество.Да пробваш различни захранки,монтажи,стръв.Да се учиш,защото роден научен няма,а и няма универсални правила в риболова.
В момента просто искам да изпитвам удоволствие,да се надлъгвам с рибата,а не да ловя количество.Да пробваш различни захранки,монтажи,стръв.Да се учиш,защото роден научен няма,а и няма универсални правила в риболова.
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !