Един малко по-различен риболов.

Модератори: bobopeli, sapuna

joco

Един малко по-различен риболов.

Мнение от joco »

Чета по Форум-а,гледам едни шарани,едни сомове,абе риба яко.Пък аз от известно време ловя баби и чакам с надежда каракуди или някой рядък шаран.Естествено на платено.Цъ,не съм луд,нито слънчасал.Да,давам 7лв.за баби,даже и не винаги ги има+90км. в едната посока+захранка като за диво,а не като за платен.Ако има психиатри-не съм за вас,моля!Да карам обаче по ред(ако някаде прозвучи като реклама,макар че не ми се вярва,не го приемайте като такава):от забраната,а и малко преди това(а като цяло от 2 год)ходя на язовира до с.Славовица,Пазарджишко."При чичо Митко".ходя,защото е чисто,в планината,тихо,няма много народ(за жалост поради забраната не е съвсем така)за да ловя бабушки.Някой ще попита защо чак там,като около София....Първо,заради горното и второ-защото риболова е труден.Дори и на "дашните"места не винаги успяваш да ги събереш,камо ли да ги задържиш.Кълването е изключително фино и проспиш ли го,почти не повтаря.Такъм-максимално тънък.Говоря за директен или щека,за плувка не съм си и помислял.Плувка до 1,5гр.,повод 0,10 и кука №16-18.Бабите са по педя и кусур,но има и от златните каракуди по 5-600гр. и когато ти удари ..... :oops: :P А шаран-рядко,но усещането е незабравимо.Е,по-често си заминава,особено както имам навика да ловя на директен без ластик,но...Вчера с щеката успях да хвана 40-50 баби и 4 каракуди.Като цяло смятам,че се представих най-добре на водоема.Не че не можех да хвърля фидера и да ловя каракуди.Можех,ама няма тръпка.Особено след като предния път на директния ми отнесе повод 0,10,а след това и цяла линия 0,14.Като товарен влак беше.Та това е!От отдавна не съм писал,но в сравнение с вашите успехи,моето си е постна работа!
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Един малко по-различен риболов.

Мнение от tisho_9610 »

супер :smt023 :smt023
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Винаги ''финарския'' риболов е най-сладък ! :smt023
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Тръпката, колега, тя е ключът към хубавото изкарване. За всеки понятието "тръпка" е различно, аз също споделям казаното от теб, шаран-бройлер не е никаква тръпка, но виж дива каракуда над половинка си е КЕФ! Особено на фин такъм ;-)
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Каракудар
новобранец
новобранец

Мнение от Каракудар »

Пич прецакваш се да ги ловиш тия баби на платено.
ilelekov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ilelekov »

здрасти колега и аз съм редовен посетител там и имам много уловени хубави риби но и аз съм за почивката сред природата,а на човека с бройларчетата мога само да кажа че за това сме на това дереже и няма вече хубави язовири с хубави риби
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

И аз обичам да ловя на този тип язовири , макар че бабушката не е моят тип риба . Иначе поздравления за излетите и що не пробваш да сложиш ластик на директния , определено ще имаш повече шанс със шаранчетата , стига пред теб да е чисто . :smt023
Аватар
stefanotis
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от stefanotis »

:smt023 :smt023 :smt023
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Каракудар написа:Пич прецакваш се да ги ловиш тия баби на платено.
Когато си покрай водоем,с въдица в ръка...няма прецакване,а само кеф и положителни емоции...
Независимо от ''средствата'' и крайния резултат... :smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
joco

Мнение от joco »

От 5г.пиша във Форум-а,а откога ходя за риба?Много отдавна!И аз съм минал през периода на "хващане"и "раздаване".Като се появиш в квартала с "един чувал"риба и си "№1".В момента просто искам да изпитвам удоволствие,да се надлъгвам с рибата,а не да ловя количество.Да пробваш различни захранки,монтажи,стръв.Да се учиш,защото роден научен няма,а и няма универсални правила в риболова.Да има хубава природа,а не в някой боклучарник(както се ловят скобари на Малък Искър под циганското гето).Предполагам,че ако ти кажа че ходя целенасочено за уклей на платения на Кривина,ще ме обявиш за луд!Може,но го правя!
joco

Мнение от joco »

bigfish133 написа:И аз обичам да ловя на този тип язовири , макар че бабушката не е моят тип риба . Иначе поздравления за излетите и що не пробваш да сложиш ластик на директния , определено ще имаш повече шанс със шаранчетата , стига пред теб да е чисто . :smt023
Знам,но все не остава време :oops: :oops: А и откакто си взех щека,повече ловя с нея,директния ми е в колата и го ползвам като изчезна от работа и отида директно на водоема :oops: :oops: В багажника имам "бойна готовност",заради което половинкота мрънка,че и миришело"странно".
joco

Мнение от joco »

За останалите колеги,които писаха в тая "посна "тема-благодаря ви и се радвам,че има хора,за които не количеството,а самия риболов и прекарването сред красива природа са удоволствие,за което си заслужава да отделиш и повечко средства,макар че е криза.Още един път-МЕРСИ!
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

"Посна тема" ама с много рибки и хванати с кеф.Това са горе долу и моите риболови.Захранки,път на голямо разстояние,къде пълен живарник с дребни рибки-къде празен :D ,релийз и обратно дома зареден с положителна енергия. :smt023
Каракудар
новобранец
новобранец

Мнение от Каракудар »

joco написа:
От 5г.пиша във Форум-а,а откога ходя за риба?Много отдавна!И аз съм минал през периода на "хващане"и "раздаване".Като се появиш в квартала с "един чувал"риба и си "№1".В момента просто искам да изпитвам удоволствие,да се надлъгвам с рибата,а не да ловя количество.Да пробваш различни захранки,монтажи,стръв.Да се учиш,защото роден научен няма,а и няма универсални правила в риболова.Да има хубава природа,а не в някой боклучарник(както се ловят скобари на Малък Искър под циганското гето).Предполагам,че ако ти кажа че ходя целенасочено за уклей на платения на Кривина,ще ме обявиш за луд!Може,но го правя!
Наистина си луд 7лв за Уклей.Просто това болен човек само може да го прави.Във всеки водоем може да хванеш този айде да не кажа боклук.Това е срамота вземи изтрий тази статия,защото ще ти се смеят.Не се заяждам просто ми звучи много тъпо.
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanov70 »

Не си прав,колега Каракудар, удоволствието да си отсееш точно определен вид риба от водоема и да го накараш да ти кълве е много по-голямо, отколкото да отидеш на платен водоем, да хвърлиш и да чакаш нещо да се закачи без значение какво ще бъде .

В момента просто искам да изпитвам удоволствие,да се надлъгвам с рибата,а не да ловя количество.Да пробваш различни захранки,монтажи,стръв.Да се учиш,защото роден научен няма,а и няма универсални правила в риболова.
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”