Само големите ли са...?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Само големите ли са...?

Мнение от tamihal »

Е това вече е прекалено...http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=390214 ,за кой пореден път се зарибяват тези язовири...за кой.В тази област само те ли са, Тракиец и Ивайловград...! Баси това вече е банално. Нямам нищо против това зарибяване,но...има къде,къде по нуждаещи се, по-малки язовири,но с достатъчно голям капацитет в Хасковска област.Дори и 1/5 от тази риба предвидена за големите, да отиде за по-малките би било добро начало...все пак там не е правено подобно нещо от над 20 години...а иначе инспекторите си ходят по тези язовири, пишат си актове,но за елементарно зарибяване с малко риба и дума не става.Адски съм огорчен от факта,че тези не толкова малки,а в същото време, прекрасни язовири са оставени на произвола на съдбата...но това е глас в пустиня,а просто много,ама много ми се иска...да се оправят нещата !
Всичко това може да се стори някакси егоистично,но е породено от факта,че като съвестен и редови риболовец искам да се наслаждавам на хобито си,на водоеми, които ще ми носят наслада и положителни емоции...а не огорчение от бездушието и мъртвилото им, свързано с липсата и на една добра риба...!
Понеже линка с водоемите нещо не работи...слагам имената на язовирите...!
Старо речно корито, с. Злато поле (до ракиения казан), общ. Димитровград
яз. Иваново, до с. Иваново, общ. Харманли
Яз. Доситеево, общ. Харманли
Яз. „Гледка“ (до мотела), общ. Стамболово
Яз. „Левка“ (новия), общ. Свиленград
Яз. „Орешец“, общ. Харманли
Яз. „Светлина“, общ. Димитровград
Последно промяна от tamihal на Пон Май 31, 2010 12:24 pm, променено общо 2 пъти.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Re: Само големите ли са...?

Мнение от HAZART »

Колега,погледна ли статията от коя дата и година е? Не виждам какво лошо има да се зарибяват язовири,като се набляга на по-охраняваните и ...може би има някакво обяснение за тези предпочитания.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Да наистина не видях датата,понеже съм леко афектиран,но мисля,че и тази година също правиха зарибявана,сега пролетта.Но както и да е.Въпросът ми беше защо все големите,в които няма как да се изчерпи рибния ресурс,още повече,че много фактори не позволяват това да се случи.
По тази логика в България ще има 15-ина големи зарибени язовира и хиляди по-малки, забравни от всички...!
А за охраната...щом почти всеки ден могат да посещават Ивайловград ...значи могат да ходят и на доста по-близките,макар и не толкова ценни,за които ми беше въпроса.
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tisho_9610 »

добре че пак са го зарибили на мен тракиец ми е близко и си ходя.но ще и добре няколко малки язовира да зарибят.
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Зарибяват тези ,които мислят че могат да опазят
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

stupi написа:Зарибяват тези ,които мислят че могат да опазят
Как се опазва язовир с размери от 30-40 или 50кв. километра...а такъв с размери 3-4 кв.километра не може...
Още повече,че са доста по-близко до териториалното подразделение на ИАРА...и обхождането им не е проблем...всъщност то и сега си е така...проверки има-зарибяване няма...!
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Ами основно проверките са на тия два водоема затова и зарибяването е там. И аз искам да има риба на всеки язовир където ида ,но явно силите на ИАРА стигат само за 2.
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Колегата Тамер е абсолютно прав !
ИАРА е организация с посттоталитарна нагласа, и който ще да ми говори крайно неефективна !
Дължи се на факта, че финансирането и е ограничено не само от икономическия хал на държавата, а и на други ..... :wink: :idea: :idea: :idea: фактори !
- Колега не се коси поне засега ! Г-н Недев сподели,че тази година пари за зарибяване няма :oops: Даже и за Ивайловград и Тракиец........... :!:
Но пари се дават за други неща, като........
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”