Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: яз. 40-те извора

Мнение от tisho_9610 »

един мой приятел беше няма нищо подобно
Аватар
Invader
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>

Мнение от Invader »

На Леново си дава доволно каракуда. Сутринта за 4 часа (от 6:30 до 10:30) - 4 кг. Бях сам самичък на устието (западния ръкав). Пазача цяла сутрин обикаля с мотора и така и не дойде да ми вземе парите :shock: В клонаците яко се биеха рибоци около 1.0-1.5 кг, но не разбрах какви са. На 3-те дънни нямах пипане. Стръв-бял червей, заранка - половин пакет купешка.
Наслука :)
K.Kolev написа:Здравейте колеги , дочух от колеги че на самия язовир има разлепени табели , на които пише че 40-те извора е забранен до 05.06.2010 - някой знае ли нещо повече относно темата :?
:wink:
В четвъртък пред канцеларията на "Сокол" имаше заповед, че риболова на язовира е забранен до 10.06 (включиелно), което напълно се припокрива със забраната на ИАРА. В събота се прокрадваха някакви мнения, че може да го разрешат по-рано, но Ройнов отрече. Утре, ако не забравя, ще мина да проверя за нови "предпоследни" заповеди :)
:fishing6:
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Нещо за конушкия язовир да се чува? :?: :?:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
georgi30
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от georgi30 »

Да чува се.До миналата седмица никой не го държеше но миналата сряда щеше да има търг и ще го вземат но дали ще го пускат и какви ще са условията нямам представа.
Георги Тенев
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Invader написа:На Леново си дава доволно каракуда. Сутринта за 4 часа (от 6:30 до 10:30) - 4 кг. Бях сам самичък на устието (западния ръкав). Пазача цяла сутрин обикаля с мотора и така и не дойде да ми вземе парите :shock: В клонаците яко се биеха рибоци около 1.0-1.5 кг, но не разбрах какви са.
В неделя отидохме около 8 часа с двама колеги вляво на устието в близост до контра-стената.От високата вода се е получил ръкав с дълбочина около 1м. и рибата е там .На дърветата бяха накацали около 10-тина корморана и очакваха да се махнем скоро ''все едно че са знаели'' :smt012 че това ще стане скоро.Между другото да спомена -в района никъде няма табела ,че там риболова е забранен.Обухме гащеризоните , преминахме наводненият участък и след като избрахме къде да се установим ,захранихме си местото и заехме позиция.Постепенно каракудите се завъртяха и се започна с така очакваният момент от всички ни- гол след гол :D :D :D
Да, ама не :smt067 :smt067 -в далечината се чу моторетката на пазача и кефа ни бе дотук - точно около 1/2 час !Отдалече чухме крясъци и ругатни ,които с приближаването му взехме да различаваме - смисъла им беше по най- бързият начин да си събираме партакешите и да изчезваме оттам :smt102 :smt102 риболова там не бил разрешен :?:
Дори и предложението ми да обуя гащеризона и изляза на пътя за да си платим не го умилостиви ,а виковете и кряскането му нямаха край.Тогава на приятеля ми Тодор му падна пердето и той му даде да разбере ,че ако не спре с виковете си ще го вкара барабар с моторетката си в язовира.На ония му омекнаха мартинките и понамали децибелите, но така и не ни остави докато не тръгнем да си събираме багажа и да се махаме оттам :smt080
Теглихме му по една майна и ние и добре ,че се изнесе нанякъде ,защото заканата на Тошо можеше и да стане истина.Ядосани си тръгнахме оттам,но решихме -макар и почти вече да беше станало 11 часа, да не се прибираме а да продължим за Дебърския ,където доволно продължихме излета си докато се скапа времето и заваля.В 14,30 решихме да събираме и си бихме камшика за Пловдив.
Пиша всичко това за да предпазя и други колеги от подобни неприятни емоции ,отивайки на този участък от язовира- повтарям никъде няма табели ,че там е забранено :evil: :evil: :evil:
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Абе пълна анархия тва си е.
Не стига че им пълниш гушите ами и отношение няма.
Не стига че рескуваш актове да ти напишат,такса плащаш ами е те гонят = :rolleyes:
Да чува се.До миналата седмица никой не го държеше но миналата сряда щеше да има търг
Е добре де аз знам че са го зели двама братя от Пловдив и вече е зарибен и тази година няма да го пускат. :?
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
georgi30
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от georgi30 »

Хайде колеги споделяйте кой къде ходи,че идва събота и неделя.Нещо всички много сме заспали.
Георги Тенев
Аватар
Invader
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Invader »

K.Kolev написа:Здравейте колеги , дочух от колеги че на самия язовир има разлепени табели , на които пише че 40-те извора е забранен до 05.06.2010 - някой знае ли нещо повече относно темата :?
:wink:
Партенка колега! Днес специално минах да проверя. Пред канцеларията на "Сокол" няма съобщение или заповед, в което да се казва, че риболова на язовира е забранен до 05.06.2010 г.

п.п. нямах време да отида до язовира, за да документирам някой и друг бракониер :axe:
:fishing6:
frontline
новобранец
новобранец

Мнение от frontline »

на брягово много дребни тикета направо не дават на другите риби да лапат сигурно за три часа хванахме над 50! иначе дребна каракуда и чаушан има доста и тук таме някой дребен костук!

мятат се доволни риби,но само се мятат!!!
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

frontline написа:на брягово много дребни тикета направо не дават на другите риби да лапат сигурно за три часа хванахме над 50! иначе дребна каракуда и чаушан има доста и тук таме някой дребен костук!

мятат се доволни риби,но само се мятат!!!
Не им е до храна още на доволните риби :smt023
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

здравейте колеги!Никога не съм ходил на Брягово,но другата седмица имам желание да го посетя.Молбата ми е да ме посъветвате къде през този период от годината е удобно да застана и как да стигна до това място?Предварително благодаря.
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Колега , кажи каква риба ще търсиш и как мислиш да я ловиш , но само да ти кажа , че точно в този сезон язовира е много непостоянен (поне при мен де ) . Можеш да се прибиреш капо , но можеш и да удариш кьоравото :wink: , всичко е до ден !
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

bigfish133 написа:Колега , кажи каква риба ще търсиш и как мислиш да я ловиш , но само да ти кажа , че точно в този сезон язовира е много непостоянен (поне при мен де ) . Можеш да се прибиреш капо , но можеш и да удариш кьоравото :wink: , всичко е до ден !
По принцип съм любител рибар и ми се иска да хвана нещо по-голямо от леновските каракуди! :D Може би някое шаранче или пък костур!Както казах не съм ходил на този язовир и ми се иска да опитам,пък каквото дойде! :D
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

dobrin_dinev написа:По принцип съм любител рибар и ми се иска да хвана нещо по-голямо от леновските каракуди! :D Може би някое шаранче или пък костур!Както казах не съм ходил на този язовир и ми се иска да опитам,пък каквото дойде! :D
Щом не си ходил досега ти препоръчвам да идеш на ръкава , който е преди горичката като идваш от Брягово , по възможност откъм стената , не откъм горичката (малко е неясно , но като идеш на място ще разбереш за какво говоря ). Другия вариант е да влезеш по асфалтовия път в горичката и да пробваш местата под горичката . За мен първият вариант е по - добър , когато духа вятър , защото в ръкава ще ти духа в гръб . Ако не си разбрал нещо цъкни едно лично . Не очаквай чудеса още на първото ходене :wink: , макар че знае ли се ...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”