Съвет

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

sas79
новобранец
новобранец

Re: Съвет

Мнение от sas79 »

Здравей колега,няма да те съветвам кое е най добро,те колегите са изброили вариантите.Бих добавил само ,че е необходимо да обърнеш внимание на добрата вентилация на помещенията,тъй като слагайки изолация(за предпочитане външна),ПВЦ дограма(прозорци и врати)нарушаваш притока на свеж въздух,а именно за спални помещения в които спят двама души са необходими около 9куб.м. за 10 часа сън приток на въздух,за останалите помещения също има норми.За да се избегне конденза не е лошо да се консултираш с инж.,според мен ще ти излезе по евтино,отколкото последващи главоболия и ремонти.Топлоизолацията и вентилацията се изчисляват за да се избегнат подобни отрицателни ефекти.Успех.
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Забравих да питам още нещо важно, гледам на съседния блок където има изолация, на никой няма дърпана мазилка, всички са само шпакловани и замазани с фасаген някакъв , ако и аз си го замажа само без дърпана мазилка ще окаже ли някакъв ефект за изолацията или тая мазилка се слага просто да изглежда по добре?
Ribarche
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Колега,най-добре се съберете всички от блока и го санирайте!Защото след време ще излезе някой закон за поддръжка и за ремонт на многоетажните сгради и ще трябва отново да даваш пари.Разпитайте и за програмите на ЕС за саниране на сгради.
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

То и аз искам ама под мене живее една баба която едвам връзва двата края, а тия от нас нагоре и те не са много добре финансово( не че аз съм осигурен , от половин година събирам парички) и просто няма как, най -добре целия блок да стане хем красиво хем и ефекта ще е много по добър, ама ... на тия времена не всеки може да отдели 1700-2000 лв.
А сега като съм почнал и дограма ще се сменя направи си е.... мамата.
Ribarche
onzi112
новобранец
новобранец

Мнение от onzi112 »

Само мазилка, дърпана,влачена ,благородна, драскана, полимерна, силикатна, силиконова което душа ти желае само без боя.
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Що пък лошо за фибрана -я елате,специалисти такива,да изкарате зима от 6 месеца в сърцето на Родопите,в стая със северно изложение,пък тогава си давайте ценните съвети на човека. :finga:
messiah
новобранец
новобранец

Мнение от messiah »

Колега виж този форум http://www.napravisam.bg/forum/index.ph ... 2973513c9d . Там има обяснено всичко което те интересува :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”