опасен късмет

Модератори: Павел Иванов, sestrata

venelin venchev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

опасен късмет

Мнение от venelin venchev »

Понеже си взех невеста от Казанлък,тези излети се проведоха на тамощна почва!
В петъка ,след като ми писна от всички посрещания,реших да се поразходя малко из местните платени гъолове.Спрях се на този на село Розово.Предварително знаех за шаран и амур и бях приготвил към десетина кила захранки,абе от пиле мляко!Тъкмо направих петно пред мен и зачаках,и пристигна собственика за таксата,който ми каза ,че във водоема е пълно с костур и гони за страх.Захвърлих плувката извадих блеснарката и ги почнах.От десет хвърляния девет риби в живарника и една опусната на брега!Кеффф!Изображение.Дребнички,но желани :D Изображение.Хвърлям единадесети път и цикадата отлетя право във върбата над мен :oops: .След известно дърпане цикадата се отприщи,като по чудо,и се за би право в ръката ми :twisted: Абе КАРЪЩИНА и ПОЛОВИНА!Изображение.Събрах си такъмите та в бърза помощ :rolleyes: !Малко гадничко беше ама кво да правиш,съдба!
На другият ден след препоръката от жена ми "...и днес да хванеш по-малък сом от вчеращния ... хи-хи-хи" пак отидих на същото гйолче.Този път за да бруля по-лесно върбите сложих конец 0,10мм,цикадата с нова кука и стартирах риболова.Да,ама тегава работа :x .от един до два и половина-четири костурчета.И изведнъж както си помпах(към три без петнадесет)авансчето засвири.След дваисетина минутки борба сомчето ми беше в ръцете :D ИзображениеИзображение Цикадата го беше зашила за хрилете.Изображение
Наснимах си го,сложих го в багажника и си тръгнах доволен!Такса не платих,защото никой не дойде да ми изка!Кантарчето заби 4,325кг,а ролетката 85см.Личен рекорд за най-голяма риба на спининг.Кефа ми е голем!
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Re: опасен късмет

Мнение от dekata »

Екстра.Късмета е бил с теб,че си сложил плетено за върбите пък глей кво стана... :D
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
stefan_ginev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stefan_ginev »

Голям кеф си си направил браво :D
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Трапезно сомче! :smt023
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Хубав излет , ма що си го прекъснал заради тая блесна аз си ги вадя с клещите и малко йод и продължавам риболова , след като си прибера един тетанос само ми бият в бърза помощ :wink:
galin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin »

Твоето е нищо работа колега,аз като хванах първата си американка бях толкова щастлив че веднага позирах жената да ме снима.Рибата още с воблера в устата държах в дясната ръка пръчката в лявата и познай какво стана?Рибата беше много слузеста и ми се хлъзна от ръката,веднага посегнах с лявата да я хвана и резултата беше едното острие на троиката в устата на рибата,другото в китката на дясната ми ръка ,а третото в средния пръст на лявата. Оказах се вързан като с белезници.За късмет жената има книжка и ме закара до селото където намерихме един зъболекар който ме освободи.
http://media.snimka.bg/6418/019090721.jpg
http://media.snimka.bg/6418/019090734.jpg
http://media.snimka.bg/6418/019090750.jpg
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:smt023 :smt023 :smt023 Супер излет,колега. Относно закачането на тройката,не се коси много,много. Класиката е да се забие под нокъта :D ,но всичко с времето.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Браво на колегата.
А за забиването не сте единствени.Преди време слагам аз стръв и казвам на брат ми не вдигай въдицата че държа куката,ама кой ти слуша.Резултата кука втори номер минала през долната час на палеца на поне час от лекар.Добре че съм гледал Тайните на Руският Национален Лов и Риболов.Прекарах контрата от другата страна и с клещите прерязах ухото на куката.Така я прекарах да мине цялата без много болка,но тече много кръв .Дори и след ваденето на куката,явно има някакви капиляри във възглавничките на пръстите , които не понасят бодене с куки
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Добър сом, на всеки му се е случвало да му се забие кука, това все пак е част от играта ! :smt023 :smt038
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Браво, Вени !
Виках аз миналото лято да се внимава с тия цикади,че много летят и много боцкат ама .. :)
Все такива риби да ловиш след забраната ;)
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Браво на автора :D много ми хареса репортажа :smt023
п.п и аз каква дупка имам в рамото от един спинер :D супер си го набих :? имам и блесна в крака на колега :oops: ама какво да се прави :D
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
venelin venchev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от venelin venchev »

То,тва не ми е сефтето.Преди няколко години се хванах с една кука номер 6 за долната джука и тогава се оправях сам,щото ми беше удобно,но тая влезе в дясната ми ръка и ми беше трудно с лявата да я вадя.
Аватар
nnenno
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nnenno »

Браво страхотен излед. Наскубъл си ги якоооооооо :wink:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Аз като се шибнах с УЛ куки на цикадата .. Остра,тънка, мека и се забива на дълбоко. Лекарката като взе да я натяга и вика - "Ще се счупи и те пращаме горе в хирургията". Накарах я да ми шибне упойката и си я извадих аз :)
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Браво колега! Тия риби са приотет само на Казанлъшките зетъове .Ако дойдеш заврян зет в Казанлък ,още по големи ще ги хващаш. :D
И падащата звезда е била изгряваща .
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”