Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

опасен късмет
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
опасен късмет
Понеже си взех невеста от Казанлък,тези излети се проведоха на тамощна почва!
В петъка ,след като ми писна от всички посрещания,реших да се поразходя малко из местните платени гъолове.Спрях се на този на село Розово.Предварително знаех за шаран и амур и бях приготвил към десетина кила захранки,абе от пиле мляко!Тъкмо направих петно пред мен и зачаках,и пристигна собственика за таксата,който ми каза ,че във водоема е пълно с костур и гони за страх.Захвърлих плувката извадих блеснарката и ги почнах.От десет хвърляния девет риби в живарника и една опусната на брега!Кеффф!
.Дребнички,но желани
.Хвърлям единадесети път и цикадата отлетя право във върбата над мен
.След известно дърпане цикадата се отприщи,като по чудо,и се за би право в ръката ми
Абе КАРЪЩИНА и ПОЛОВИНА!
.Събрах си такъмите та в бърза помощ
!Малко гадничко беше ама кво да правиш,съдба!
На другият ден след препоръката от жена ми "...и днес да хванеш по-малък сом от вчеращния ... хи-хи-хи" пак отидих на същото гйолче.Този път за да бруля по-лесно върбите сложих конец 0,10мм,цикадата с нова кука и стартирах риболова.Да,ама тегава работа
.от един до два и половина-четири костурчета.И изведнъж както си помпах(към три без петнадесет)авансчето засвири.След дваисетина минутки борба сомчето ми беше в ръцете

Цикадата го беше зашила за хрилете.
Наснимах си го,сложих го в багажника и си тръгнах доволен!Такса не платих,защото никой не дойде да ми изка!Кантарчето заби 4,325кг,а ролетката 85см.Личен рекорд за най-голяма риба на спининг.Кефа ми е голем!
В петъка ,след като ми писна от всички посрещания,реших да се поразходя малко из местните платени гъолове.Спрях се на този на село Розово.Предварително знаех за шаран и амур и бях приготвил към десетина кила захранки,абе от пиле мляко!Тъкмо направих петно пред мен и зачаках,и пристигна собственика за таксата,който ми каза ,че във водоема е пълно с костур и гони за страх.Захвърлих плувката извадих блеснарката и ги почнах.От десет хвърляния девет риби в живарника и една опусната на брега!Кеффф!

На другият ден след препоръката от жена ми "...и днес да хванеш по-малък сом от вчеращния ... хи-хи-хи" пак отидих на същото гйолче.Този път за да бруля по-лесно върбите сложих конец 0,10мм,цикадата с нова кука и стартирах риболова.Да,ама тегава работа

Наснимах си го,сложих го в багажника и си тръгнах доволен!Такса не платих,защото никой не дойде да ми изка!Кантарчето заби 4,325кг,а ролетката 85см.Личен рекорд за най-голяма риба на спининг.Кефа ми е голем!
Re: опасен късмет
Екстра.Късмета е бил с теб,че си сложил плетено за върбите пък глей кво стана... 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- ще става разбирач
Голям кеф си си направил браво 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Трапезно сомче! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Хубав излет , ма що си го прекъснал заради тая блесна аз си ги вадя с клещите и малко йод и продължавам риболова , след като си прибера един тетанос само ми бият в бърза помощ 

-
- научил се да хвърля
Твоето е нищо работа колега,аз като хванах първата си американка бях толкова щастлив че веднага позирах жената да ме снима.Рибата още с воблера в устата държах в дясната ръка пръчката в лявата и познай какво стана?Рибата беше много слузеста и ми се хлъзна от ръката,веднага посегнах с лявата да я хвана и резултата беше едното острие на троиката в устата на рибата,другото в китката на дясната ми ръка ,а третото в средния пръст на лявата. Оказах се вързан като с белезници.За късмет жената има книжка и ме закара до селото където намерихме един зъболекар който ме освободи.
http://media.snimka.bg/6418/019090721.jpg
http://media.snimka.bg/6418/019090734.jpg
http://media.snimka.bg/6418/019090750.jpg
http://media.snimka.bg/6418/019090721.jpg
http://media.snimka.bg/6418/019090734.jpg
http://media.snimka.bg/6418/019090750.jpg
- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво на колегата.
А за забиването не сте единствени.Преди време слагам аз стръв и казвам на брат ми не вдигай въдицата че държа куката,ама кой ти слуша.Резултата кука втори номер минала през долната час на палеца на поне час от лекар.Добре че съм гледал Тайните на Руският Национален Лов и Риболов.Прекарах контрата от другата страна и с клещите прерязах ухото на куката.Така я прекарах да мине цялата без много болка,но тече много кръв .Дори и след ваденето на куката,явно има някакви капиляри във възглавничките на пръстите , които не понасят бодене с куки
А за забиването не сте единствени.Преди време слагам аз стръв и казвам на брат ми не вдигай въдицата че държа куката,ама кой ти слуша.Резултата кука втори номер минала през долната час на палеца на поне час от лекар.Добре че съм гледал Тайните на Руският Национален Лов и Риболов.Прекарах контрата от другата страна и с клещите прерязах ухото на куката.Така я прекарах да мине цялата без много болка,но тече много кръв .Дори и след ваденето на куката,явно има някакви капиляри във възглавничките на пръстите , които не понасят бодене с куки
Добър сом, на всеки му се е случвало да му се забие кука, това все пак е част от играта !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво, Вени !
Виках аз миналото лято да се внимава с тия цикади,че много летят и много боцкат ама ..
Все такива риби да ловиш след забраната
Виках аз миналото лято да се внимава с тия цикади,че много летят и много боцкат ама ..

Все такива риби да ловиш след забраната

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Браво на автора
много ми хареса репортажа
п.п и аз каква дупка имам в рамото от един спинер
супер си го набих
имам и блесна в крака на колега
ама какво да се прави 

п.п и аз каква дупка имам в рамото от един спинер

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- вече хвърля и на тежко
То,тва не ми е сефтето.Преди няколко години се хванах с една кука номер 6 за долната джука и тогава се оправях сам,щото ми беше удобно,но тая влезе в дясната ми ръка и ми беше трудно с лявата да я вадя.
Браво страхотен излед. Наскубъл си ги якоооооооо 

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз като се шибнах с УЛ куки на цикадата .. Остра,тънка, мека и се забива на дълбоко. Лекарката като взе да я натяга и вика - "Ще се счупи и те пращаме горе в хирургията". Накарах я да ми шибне упойката и си я извадих аз 

-
- ще става разбирач
Браво колега! Тия риби са приотет само на Казанлъшките зетъове .Ако дойдеш заврян зет в Казанлък ,още по големи ще ги хващаш. 

И падащата звезда е била изгряваща .