Голямата река и Голямото кълване

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Голямата река и Голямото кълване

Мнение от Ivak »

След мини Русенска среща в петък и разбор на възможностите за риболов, събрахме бойна група от 6 човека за събота.

В 7 сутринта в събота групата съставена от, Zen(Здравко), Nick71(Николай), Ivak (Ивайло), бат Веско, Владо (кандидат форумец), Иван (баща на Здравко) бяхме на път вече към Дунава на Бръшлян.

Малко побутване на колите из калта и оффроуд изпълнения и стинахме до заветното място :lol: . Там обаче беше такъв панаир че нямаше един телескоп къде да хвърли човек, и всичко това благодарение на един човек :evil: :evil:. Николай и Веско решиха да се преместят , а ние да се борим с навалицата :D .

Заседнахме на един канал който се вливаше в Дунав, по-далече от навалицата и като ги подкарахме дребосъците(още ме боли ръката).
Предимно кълвяха бабушки, излизаха и уклей, дойци, расперчета, платички. Кълването беше постоянно и без претенции, имаше проби всякакви, къвлеше даже и на царевица :lol:

Аз и Владо приключихме с около 4,5 кг риба, поради това че колегата явно му се чистеше риба :D , Здрвавко и Иван спряха на по кило и канче, другото обратно, колкото за една бутилка вино, разбрахме в последствие :lol: :lol:

Начесали крастата сменихме мястото, с каналите на Бръшлен с цел някоя щука, явно мангалите са се погрижили добре за популацията й, докато е било ниско нивото, защото само маломерки удряха.

Гонят и блесни щуките иначе излизат дребни червеноперки на всякаква стръв, като на жито се отсяват дребните и се хващат към
15-18 см риби.

Канала се почиства, дърветата се изсичат и се изгребва тинята от дъното му :!:

за мен беше много приятен излет посмяхме се, поналовихме риба :D

Оставям колегите да допълват с впечатления, nick71 не се спотайвай да инфо за открития Дунав :D

Поздрави от Русенската група.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”