Може ли малко помощ

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Може ли малко помощ

Мнение от VIKI_HARI »

Здравейте нуждая се от малко помощ .Кое е най приемливото масло за двутактов двигател и какво е съотношението масло-бензин
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Re: Може ли малко помощ

Мнение от mario67 »

Доколкото си спомням съотношението е на 1 литър бензин-50 грама масло.Има специализирани масла,предлагат се в магазините за лодки,но стават и тези,които са за скутерите,мотопеди.Принципа на устройство и работа е един и същ на двигателя,двутактов.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
snake94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snake94 »

Колега нещо си се объркал съотношението е 1:50 което значи,че на 50 литра бензин се сипва 1 литър масло на литър се сипва 25-30 мл. масло.Поне така сипвам аз на мотора а който иска да сметне съотношението за точност. :)
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

За всяко масло си има определена пропорция на дозиране,обикновенно го пише на опаковката.Вида масло също зависи от това колко оборота развива двигателя.За обикновенните стари двутактови моторчета става и нашето масло "ДИТАКСА",нее лошо и най вече е евтино,но за по съвременните високо оборотни мотори (двутактови)се изисква по различно.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
pivkoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pivkoto »

VIKI_HARI написа:Здравейте нуждая се от малко помощ .Кое е най приемливото масло за двутактов двигател и какво е съотношението масло-бензин
Зависи какъв ти е мотора ,с водно или въздушно охлаждане.Пропорциите се движат от 1/100 до 1/50 което не значи на литър по 50,100 грама масло а обратното на 100 литра бензин литър масло.
Напиши в търсачката на форума масло за двутактов двигател и има цяла вечер да четеш...
Изображение
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

В магазините на Штил и Хускварна продават масла за двутактови двигатели до 13000 оборота 25гр. на литър и нямаш грижи -най добрите двутактови масла. Продават ги в мерителни туби за 3 и5л бензин.
pivkoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pivkoto »

stupi написа:В магазините на Штил и Хускварна продават масла за двутактови двигатели до 13000 оборота 25гр. на литър и нямаш грижи -най добрите двутактови масла. Продават ги в мерителни туби за 3 и5л бензин.
Не забравяйте ,че нашите извънбордови двигатели работят на доста по ниска температура и по ниски обороти.Аз съм карал с тия които споменаваш но специализираното е доста по добро...
Изображение
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

pivkoto написа:
stupi написа:В магазините на Штил и Хускварна продават масла за двутактови двигатели до 13000 оборота 25гр. на литър и нямаш грижи -най добрите двутактови масла. Продават ги в мерителни туби за 3 и5л бензин.
Не забравяйте ,че нашите извънбордови двигатели работят на доста по ниска температура и по ниски обороти.Аз съм карал с тия които споменаваш но специализираното е доста по добро...

Става въпрос за selva 6 коня 2007 година
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”