Какъв нож ?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Какъв нож ?

Мнение от INCUBUS »

Не ти трябва никакъв нож,младеж!Когато бях млад,още по-млад от теб и вероятно по-глупав,и аз носех една кама с острие около 9-10 см,яко наточена.Тогава живеех в Харманли,където също като в Хасково открай време си има много цигани.Редовно три пъти седмично,на връщане от тренировки /кой знае защо в 5-ти и 6-ти клас тренирах волейбол/,се биех с едни циганета в една градинка около болницата -причакваха ме там и се почваше.Докато една вечер с въпросната кама разпорих палтенцето на едното цигане.Следващия път в градинката ме чакаше дърт циганин с голям нож.Естествено,че избягах и смених маршрута.Но,запомни-извадиш ли нож,задължително по някое време ще ти извадат по-голям и никога не се знае какво ще стане.Още повече,че по българския закон всеки ,който използва оръжие,дори и за самоотбрана,винаги е с двата крака в кюпа /в смисъл,че лесно може да бъде подведен под наказателна отговорност /.Не ти трябва да си заработваш съдимост,в днешно време много пречи.
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

bgstan написа:Мисля ,че съм чел някъде ,че нож над 7см се води хладно оръжие. Ама много ме съмнява някой да ти направи проблем за нож.
Половината ми приятели са полицаи, питал съм и казват, че почти всеки ден конфискуват хладни оръжия от малолетни - бухалки, НОЖОВЕ, боксове и т.н. Наказание няма(освен ако не си наръгал някой), само ти го прибират.

fn1p, мисли алтернативен вариант както те е посъветвал колегата INCUBUS.Не си струва да наръгаш някой циганин фатално и после да го лежиш за човек :wink:
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

приятелю защо не поспортуваш нещо бокс,борба или някое бойно изкуство,трябва ти 1 година по серйозно и си готов :axe: но изборът си е твой успех
Жаден съм а вода не ми се пие
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не носи нож. Еле пък сгаваем. Не ти трябва за такава ситуация.
При проблем избягай, скатай се или се примоли. След това се сбирате 2-3 не повече(не е ефективно) и хващате въпросните по ЕДИНИЧНО. По никакъв начин няма да има законови последствия.
И боя не е да го съборите и да го ритнете 10-тина пъти и после айде в кафето да се хвалим.
Смилате въпросния човек, и си траете. Няма нищо за хвалене в това.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Сгъваем нож е като газов пистолет- 100% те бият много :?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Отказахте ме като гледам,ще ги мачкам и това,ама имам един въпрос.Ако този който съм го бил го намерят в безсъзнание,ама жив няма ли да има законови разправии?
Изображение Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ако изпадне в състояние на пълно безсъзнание и освен него,намерят и теб,лошо ти се пише в такъв случай.Това е престъпление по чл.129 от Наказателния кодекс - умишлено причиняване на средна телесна повреда,представляваща разстройство на здравето,временно опасно за живота.Наказанието беше лишаване от свобода до 5 години,като тази година го увеличиха до 6 години.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Благодаря,значи и при ръкопашната самоотбрана трябва да се внимава.
Изображение Изображение
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Пич,има една хватка в закона-"Неизбежна самоотбрана"
Има неизбежна самоотбрана тогава,когато противодействието на действието е по малко по тежест-тоест,вадят ти нож -ти му пръсваш тиквата с камък.
Вадят ти пистолет-ти го убиваш с нож.
Ти си сам-те повече,и не са заплашвали ,а са извършвали нападение,в момента на самоотбраната-не да ти се дървят ,а ти после да им светиш маслото след половин час,след като си събрал кураж,и си взел пистолета на тати.
И така нататък-заплахата трябва да е по силна от противодействието,тогава си се защитавал законно с всички средства.Самоотбраната е изконно първично право на човека,но трудно ще го докажеш,ако в корема на този от който си се защититил е пълен с 9*18, а в ръката му се мъдри ножче.Не че е невъзможно,по - трудно е .
Другия случай е при нахлуване с взлом у дома-винаги е неизбежна самоотбрана.Няма значение дали ще му изкараш мъдята през носа с вилица,или ще му разнасяш червата из цялата къща.Или случайно си задържал натиснат спусъка на узито докато свършат патроните в пълнителя.А той е бил с кламер в ръка.
Всичко е въпрос на доказване в съда.
Всяко момче ,което стане мъж,трябва да има нож в джоба си,това го прави отговорен,затова,дали ще окастри фиданка,ще пореже пръста си или ще направи друга бела-щом имаш нож ,трябва да можеш да понасяш отговорност.Тоест,да можеш да отговаряш за действията си.Дали си се защитил от улично,домашно или друго куче с ножа си е твой избор.Дали си наръгал мангала в ръката или крака-трябва да си понесеш последствията-утре да са трима,или повече.Или ченгетата да ти избият мислите от главата.Дали ще защитиш гаджето,или портфейла си,е твое право-с какво ще го направиш е въпрос на избор.Ако смяташ че си добър с камата,носи го и гледай никога да не го използваш.Ако си добър с краката-бягай.Но никога не оставай сам в такава ситуация-нощем,в непознат град,или други тъпи ситуации.Всеки го е страх,важното е на теб да не ти личи.
Пиша това от собствен горчив опит,да уча в малоумен селски град,да ме прощават свестните хора от Тетевен.Помаци и цигани,аз от друг град,дълги коси,нестандартно облекло.За четири години що бой съм ял, що народ е ял бой.Три пъти съм вадил нож(кортик)-три пъти ми е давал преднината от 15 секунди паника,да драсна чертата на зиг заг бежешком.Няма да пиша имало ли е наръгани или не.Просто е предимство ,когато знаеш как да го използваш.Без значение дали е сгъваем,танто,автоматик или фиксблейд.Трябва да го владееш до съвършенство,за да не ти се налага да го използваш никога.Смисълът на последното изречение,е че владеейки оръжието,владееш ситуацията,и си наясно със себе си.Мислиш трезво ,защото си сигурен че можеш да използваш това което е на кръста ти както трябва.И да мислиш .НЕ ДА СЕ ПАНИРАШ.
Извинявай ако съм те отегчил с поста си.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

chirusa_bg написа:Сгъваем нож е като газов пистолет- 100% те бият много :?
:D :D :D :D :D

Покойния ми баща казваше че едно оръжие(независимо какво) като се вади ,или се ползва или по добре него вади ,щото ще го вадят от задника ти :wink:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

На кратко: не се занимавай с глупости.
Прочети тук http://knivesbg.com/index.php?option=co ... &Itemid=32.
Иначе за мен това е ножа
Изображение
, но не за случаи, като твоя.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Каквото и да ми пишете,аз мисля по следния начин,оръжие(независимо какво е то) се вади само в наистина наложаща ситуация.Това е не можете да ме убедите в противното.
Изображение Изображение
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Въпроса е дали имаш сърце да го извадиш и евентуално да го използваш :wink:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата