Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
strijok
учете се от него
учете се от него

Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Мнение от strijok »

Мачова пръчка с малка акция за бомбарди или булда, директен и може и една пръчка за дъно, останалото ще си набавиш от магазина.
Очаквай попче, платерина и евентуално сафрид, ходи на юг и може дори да пробваш един нощен на Германката за сафрид, инак задължително пак там помятай чепарета.
От дясно на южната страна е мястото за бомбардите, дънни може да метнеш на плажната ивица на к-г'Каваци', но моя съвет е да прескочиш до Дюни на Шофьорския плаж - хем дънните работят хем с мача на бомбарда се хваща доволно платерина.
На кея с директния се хваща платерина, но не е препоръчително, защото от външната страна на новото пристанище е 'Лайнян борун' - мръсния канал на новия град :P
На юг бол места за риболов :wink:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
dim
новобранец
новобранец

Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Мнение от dim »

Ще дублирам поста си от кефаловата тема, че като че ли тук му е мястото.
Колеги, от утре съм на море и вероятно ще съм на Иракли. Понеже съм доста назад с морския риболов, някакви препоръки да ми дадете за въпросното място? Дали на дъно с кефалски такъм да я гоня, или на бомбарда? Също така ако я ловя на бомбарда, дали трябва да я търся по към скалите? И друг въпрос - в Обзор има ли откъде да се набави морски червей? И дали става и на торен? :)
NovemberCharlie
новобранец
новобранец

Риболов в Лоззенец

Мнение от NovemberCharlie »

Здравейте!

Чудесен форум!

Моля за малко помощ. От 5 до 10 юли 2010г. ще бъда в Лозенец на почивка. Ще ми се да пробвам малко морски риболов, защото никога не съм ловил по морето. Разполагам с мач, фидер и предстои покупка на 6м. болонеза. Моля за съвети къде да отида да ловя (ако може картинка от Гугъл мапс, че по имена на местности трудно ще се оправя), какви риби да очаквам, какви методи и такъми да ползвам....Става въпрос за места близо до самия Лозенец. Знам, че звучи много готованската, но ще съм благодарен, ако някой си направи труда да ми отговори. Благодаря предварително! Поздрави на всички! :)
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Риболов в Лоззенец

Мнение от Моряка »

Добре дошъл :smt023 отгоре надолу 3-тата тема е твоята"Тръгвам към морето имам въпроси"не си покрай Варна и не мога да ти отговоря.Успех.
А сега де? :roll:
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

там е едно от перфектните места за заргани.въдиците,които си изброил също са идеални за тях така,че купувай бомбарди и стискай палци да е избил дотогава :)
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

BorisK написа:там е едно от перфектните места за заргани.въдиците,които си изброил също са идеални за тях така,че купувай бомбарди и стискай палци да е избил дотогава :)
къде по точно :roll: и аз ще ходя там от 1-ви до 10-ти
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

чувал съм,че и викат плоската скала или нещо от рода.това са едни скалички ,които се подават само на няколко сантиметра от водата :) освен това там е плитко и зарган се събира много.немога да обясня къде се намира пишейки.ако някой се наеме да обясни.сори
Изображение
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

BorisK написа:чувал съм,че и викат плоската скала или нещо от рода.това са едни скалички ,които се подават само на няколко сантиметра от водата :) освен това там е плитко и зарган се събира много.немога да обясня къде се намира пишейки.ако някой се наеме да обясни.сори
знам ги ама там има навсякъде скали и следователно се закача и се къса ...
gogata1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogata1 »

колега в момента питах човек от лозенец за места .... питаш къде са гробищата минаваш покрай тях по пътя и излизаш на скалите ( не съм ходил там и не знам подробности) за закачки не се притеснявай - закачай бомбардата и мятай ... наслука :)
bendji_men
новобранец
новобранец

Мнение от bendji_men »

Здравей колега.аз от 2 юли също ще съм нататъка .за една седмица.пиши на лични да ти дам номер на който да ме търсиш.ще те закарам на място за зарган и илария.Само си приготви бомбарди и ботуши :D :axe:
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

и без ботуши става :wink:
Изображение
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

аз мисля и да посетя река резовска някой да има някакво инфо за там
TVB
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TVB »

Относно река Резовска - има целогодишна забрана за риболов на тази река от извора до устието, съгласно Заповед РД 09-47/25.01.2010г. на Министъра на земеделието и храните
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

TVB написа:Относно река Резовска - има целогодишна забрана за риболов на тази река от извора до устието, съгласно Заповед РД 09-47/25.01.2010г. на Министъра на земеделието и храните
Министъра може да се разпорежда само с половината от реката около устието, оттам влизат и излизат резовските рибари.Турските също. А и риба си ловят, ама те. Даже с мрежи. Външен ако отиде сто на сто ще има неприятност и с гранични и с горски. Живял съм в Синеморец на времето та ги знам нещата.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Публикувай отговор

Обратно към “Внимание!”