Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Внимание!
naRiba.com

Форум

Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
Модератор: emo vasilev
-
- учете се от него
Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
Мачова пръчка с малка акция за бомбарди или булда, директен и може и една пръчка за дъно, останалото ще си набавиш от магазина.
Очаквай попче, платерина и евентуално сафрид, ходи на юг и може дори да пробваш един нощен на Германката за сафрид, инак задължително пак там помятай чепарета.
От дясно на южната страна е мястото за бомбардите, дънни може да метнеш на плажната ивица на к-г'Каваци', но моя съвет е да прескочиш до Дюни на Шофьорския плаж - хем дънните работят хем с мача на бомбарда се хваща доволно платерина.
На кея с директния се хваща платерина, но не е препоръчително, защото от външната страна на новото пристанище е 'Лайнян борун' - мръсния канал на новия град
На юг бол места за риболов
Очаквай попче, платерина и евентуално сафрид, ходи на юг и може дори да пробваш един нощен на Германката за сафрид, инак задължително пак там помятай чепарета.
От дясно на южната страна е мястото за бомбардите, дънни може да метнеш на плажната ивица на к-г'Каваци', но моя съвет е да прескочиш до Дюни на Шофьорския плаж - хем дънните работят хем с мача на бомбарда се хваща доволно платерина.
На кея с директния се хваща платерина, но не е препоръчително, защото от външната страна на новото пристанище е 'Лайнян борун' - мръсния канал на новия град

На юг бол места за риболов

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
Ще дублирам поста си от кефаловата тема, че като че ли тук му е мястото.
Колеги, от утре съм на море и вероятно ще съм на Иракли. Понеже съм доста назад с морския риболов, някакви препоръки да ми дадете за въпросното място? Дали на дъно с кефалски такъм да я гоня, или на бомбарда? Също така ако я ловя на бомбарда, дали трябва да я търся по към скалите? И друг въпрос - в Обзор има ли откъде да се набави морски червей? И дали става и на торен?
Колеги, от утре съм на море и вероятно ще съм на Иракли. Понеже съм доста назад с морския риболов, някакви препоръки да ми дадете за въпросното място? Дали на дъно с кефалски такъм да я гоня, или на бомбарда? Също така ако я ловя на бомбарда, дали трябва да я търся по към скалите? И друг въпрос - в Обзор има ли откъде да се набави морски червей? И дали става и на торен?

-
- новобранец
Риболов в Лоззенец
Здравейте!
Чудесен форум!
Моля за малко помощ. От 5 до 10 юли 2010г. ще бъда в Лозенец на почивка. Ще ми се да пробвам малко морски риболов, защото никога не съм ловил по морето. Разполагам с мач, фидер и предстои покупка на 6м. болонеза. Моля за съвети къде да отида да ловя (ако може картинка от Гугъл мапс, че по имена на местности трудно ще се оправя), какви риби да очаквам, какви методи и такъми да ползвам....Става въпрос за места близо до самия Лозенец. Знам, че звучи много готованската, но ще съм благодарен, ако някой си направи труда да ми отговори. Благодаря предварително! Поздрави на всички!
Чудесен форум!
Моля за малко помощ. От 5 до 10 юли 2010г. ще бъда в Лозенец на почивка. Ще ми се да пробвам малко морски риболов, защото никога не съм ловил по морето. Разполагам с мач, фидер и предстои покупка на 6м. болонеза. Моля за съвети къде да отида да ловя (ако може картинка от Гугъл мапс, че по имена на местности трудно ще се оправя), какви риби да очаквам, какви методи и такъми да ползвам....Става въпрос за места близо до самия Лозенец. Знам, че звучи много готованската, но ще съм благодарен, ако някой си направи труда да ми отговори. Благодаря предварително! Поздрави на всички!

- Моряка
- кандидат преподавател
Re: Риболов в Лоззенец
Добре дошъл
отгоре надолу 3-тата тема е твоята"Тръгвам към морето имам въпроси"не си покрай Варна и не мога да ти отговоря.Успех.

А сега де? 

- borislav58
- сериозен играч
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
там е едно от перфектните места за заргани.въдиците,които си изброил също са идеални за тях така,че купувай бомбарди и стискай палци да е избил дотогава 

Качествени чепарета Borkata

- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
къде по точноBorisK написа:там е едно от перфектните места за заргани.въдиците,които си изброил също са идеални за тях така,че купувай бомбарди и стискай палци да е избил дотогава

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
чувал съм,че и викат плоската скала или нещо от рода.това са едни скалички ,които се подават само на няколко сантиметра от водата
освен това там е плитко и зарган се събира много.немога да обясня къде се намира пишейки.ако някой се наеме да обясни.сори

Качествени чепарета Borkata

- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
знам ги ама там има навсякъде скали и следователно се закача и се къса ...BorisK написа:чувал съм,че и викат плоската скала или нещо от рода.това са едни скалички ,които се подават само на няколко сантиметра от водатаосвен това там е плитко и зарган се събира много.немога да обясня къде се намира пишейки.ако някой се наеме да обясни.сори
-
- научил се да хвърля
колега в момента питах човек от лозенец за места .... питаш къде са гробищата минаваш покрай тях по пътя и излизаш на скалите ( не съм ходил там и не знам подробности) за закачки не се притеснявай - закачай бомбардата и мятай ... наслука 

-
- новобранец
Здравей колега.аз от 2 юли също ще съм нататъка .за една седмица.пиши на лични да ти дам номер на който да ме търсиш.ще те закарам на място за зарган и илария.Само си приготви бомбарди и ботуши

- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
аз мисля и да посетя река резовска някой да има някакво инфо за там
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Относно река Резовска - има целогодишна забрана за риболов на тази река от извора до устието, съгласно Заповед РД 09-47/25.01.2010г. на Министъра на земеделието и храните
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Министъра може да се разпорежда само с половината от реката около устието, оттам влизат и излизат резовските рибари.Турските също. А и риба си ловят, ама те. Даже с мрежи. Външен ако отиде сто на сто ще има неприятност и с гранични и с горски. Живял съм в Синеморец на времето та ги знам нещата.TVB написа:Относно река Резовска - има целогодишна забрана за риболов на тази река от извора до устието, съгласно Заповед РД 09-47/25.01.2010г. на Министъра на земеделието и храните
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/