Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

ЦОНЕВО
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
ЦОНЕВО
Днес ходих със жената и детето на Цонево.След обилна захранка започна да кълве само костур ито дребен.Бях на чудните скали, имаше много мрежари иникой не ги закача.Може затова да няма бяла риба.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сега се прибирам от Цонево в с.Аспарухово.Хвърляхме плувки с бял червей,големи и малки туистери с единични опашки,малки въртящи блесни,като за кефал и пъстърва,едната я скъсах,също и воблер жълт с черни препаски,плуващ 4 санта и един малък за кефал тумбест/тракалка/ от сръбските.Също мятах и клатушки малки,ама йок!Единствената уловена риба беше един малък костур,който нападна бумбестото воблерче и нямаше как да не го хвана.Въпреки,че не хванах голяма риба,или голямо количество тръпката от костура беше супер!Водех всички примамки бавно с кратки паузи.Спомням си като бях по-малък ловяхме платики и таранки,сега нито платика,нито таранка.Плувките не потънаха и един път.Сулки мога да кажа,че няма в тоя язовир,а за кефал да не говорим.Бях се нагласил да ловя някой друг кефал,или сулка,а то...
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Поне котстура е почти неизменна част от улова и както сам си се убедил не рядко спасява капото.Още малко като се позатопли и ще почнат да излизат всякакви дребни рибки от рода на червеноперки бабушки таранки платики и така нататака.На цонево междодругото има много яки платики над 2 кила дори
.

За бракониерите само слънчаци
!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За да има малки те трябва да се се родят от друга доста по-голяма сулка то е логично да има тогава и сериозни риби.А и не се зарибява доколкото ми е известно
.
Склонен съм да твърдя че Цонево е язовира с най-големи риби в цяла българия макар и да не съм ловил по всички то е ясно
.
Както има много големи даже огромни сомове 300+ така има и шарани 30+ и всякакви други видове риба ги има в огромни размери но разбирасе са единични и трудне за улавяне.
Както сигурно знаете тази година от Цонево се извадиха най-големите и най-много сомове.

Склонен съм да твърдя че Цонево е язовира с най-големи риби в цяла българия макар и да не съм ловил по всички то е ясно

Както има много големи даже огромни сомове 300+ така има и шарани 30+ и всякакви други видове риба ги има в огромни размери но разбирасе са единични и трудне за улавяне.
Както сигурно знаете тази година от Цонево се извадиха най-големите и най-много сомове.
За бракониерите само слънчаци
!