ЦОНЕВО

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

ЦОНЕВО

Мнение от snegk »

Днес ходих със жената и детето на Цонево.След обилна захранка започна да кълве само костур ито дребен.Бях на чудните скали, имаше много мрежари иникой не ги закача.Може затова да няма бяла риба.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Що не се опита да ги поразмърдаш надзорниците с някое телефонно обаждане???
snegk

Мнение от snegk »

Не званях защото те бяха в гората на лов въпреки,беше делничен ден.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Сега се прибирам от Цонево в с.Аспарухово.Хвърляхме плувки с бял червей,големи и малки туистери с единични опашки,малки въртящи блесни,като за кефал и пъстърва,едната я скъсах,също и воблер жълт с черни препаски,плуващ 4 санта и един малък за кефал тумбест/тракалка/ от сръбските.Също мятах и клатушки малки,ама йок!Единствената уловена риба беше един малък костур,който нападна бумбестото воблерче и нямаше как да не го хвана.Въпреки,че не хванах голяма риба,или голямо количество тръпката от костура беше супер!Водех всички примамки бавно с кратки паузи.Спомням си като бях по-малък ловяхме платики и таранки,сега нито платика,нито таранка.Плувките не потънаха и един път.Сулки мога да кажа,че няма в тоя язовир,а за кефал да не говорим.Бях се нагласил да ловя някой друг кефал,или сулка,а то...
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Поне котстура е почти неизменна част от улова и както сам си се убедил не рядко спасява капото.Още малко като се позатопли и ще почнат да излизат всякакви дребни рибки от рода на червеноперки бабушки таранки платики и така нататака.На цонево междодругото има много яки платики над 2 кила дори :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
snegk

Мнение от snegk »

Пролетта за Великден бяхме на чудните скали,едно момиченце ловеше с родителите си дребосъци и след като хвана нещо дребно,изведнъж дърпане и сулка около 45 санта.Детенцето се оплаши яко,голям смях падна.Явно има сулка,но много рядко взима.Аз съм хващал,но много малки.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

За да има малки те трябва да се се родят от друга доста по-голяма сулка то е логично да има тогава и сериозни риби.А и не се зарибява доколкото ми е известно :roll: .

Склонен съм да твърдя че Цонево е язовира с най-големи риби в цяла българия макар и да не съм ловил по всички то е ясно :twisted: .

Както има много големи даже огромни сомове 300+ така има и шарани 30+ и всякакви други видове риба ги има в огромни размери но разбирасе са единични и трудне за улавяне.

Както сигурно знаете тази година от Цонево се извадиха най-големите и най-много сомове.
За бракониерите само слънчаци :lol: !
snegk

Мнение от snegk »

Има доста големи риби,особенно сомове.Моят рекод е през пролетта платика 2,800гр.Сомчета само маломерки,естественно пуснати.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”