Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Сонар
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Сонар
Трудно ли е сам да закрепя сонара и нещата към него и да направя всички нужни настройки тъй като утре ще ми го доставят а аз не знам нищо.В събота ще ходя на риба и се надявам да имам възможността да го ползвам.Взел съм Fishfinder 300C на Garmin.Благодаря за помоща предварително!!!!
Последно промяна от neeeooo на Чет Юни 10, 2010 10:35 pm, променено общо 1 път.
-
- и господ не е толокова добър
Re: Сонар
Имаш в комплекта упътване на български и няма за какво да се притесняваш.Вътре е обяснено къде да влезеш и какво да натиснеш.За зглобяването имаш в комплекта, свинска опашка с която можеш да хванеш сондата за двигателя.Има и подставка за сондата, но трябва да си направиш стойка ако искаш да я сложиш на таранеца.Кабелите са с букси за сонара и сондата, само внимавай с плюс и минус на захранването, също така не включвай сондата на сухо.
Успех с новата придобивка

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Благодаря за отговора ти snegksnegk написа:Имаш в комплекта упътване на български и няма за какво да се притесняваш.Вътре е обяснено къде да влезеш и какво да натиснеш.За зглобяването имаш в комплекта, свинска опашка с която можеш да хванеш сондата за двигателя.Има и подставка за сондата, но трябва да си направиш стойка ако искаш да я сложиш на таранеца.Кабелите са с букси за сонара и сондата, само внимавай с плюс и минус на захранването, също така не включвай сондата на сухо.

За закрепване на екрана най удобно е да си вземеш от практикер или друг подобен магазин едно куфарче за инструменти за 10- тина лева. В него слагаш всичко, екран, кабели сонда батерии. На капака завиваш стойката за екрана така е удобен за носене и лесно го слагаш в лодката. Стойка за сондата продават готови за около 50 лева, но пак се иска преправяне за да монтираш сондата. Аз съм направил моята от телескопично колче за въдица. Отрязваш го на около 30 сантиметра, за да се побере в кутията. На единия краи хващаш с болт или заварка една дърводелска стега а на другия край заваряваш ламаринка за която хващаш сондата с болтове. Дано си разбрал от обяснението, че багажът ми е приготвен и няма как да ти го снимам. Вземи по голяма батерия за този сонар, че лапа доста ток. Успех с новата придобивка.
-
- и господ не е толокова добър
Да и аз бях го направил в куфарче, само трябва на мястото на дръжките да сложиш въженце и да запълниш дупките със селикон, че се пълни с вода при дъжд. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Мното ви благоаря колеги и наслука 

А какъв акомулатор да му взема 

- pachosz
- сериозен играч
От магазините за електронни компоненти, продават по 7, 12, 14 Ah, или където поставят и продават аларми също има такива. Трябва обаче специално зарядно за тях
Аз лично ползвам от мотора ми акумулатора, зареждам го ако се наложи и със зарядното на колата. За моторите обаче са по-скъпи, а и ако не го поддържаш, на следващата година може да е издал багажа. За това, по-добре от тия сухите за СОТ дето ги ползват. Не знам от къде си, колега, ако има наблизо магазин на КОНРАД, там гледах, че са доста евтини такива. В Сф е на Хр. Ботев и Хан Аспарух на ъгъла магазина.
Успех!

Успех!
Ясно.Много благодаря