Карта на водоемите в България

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

BIG_BOY
новобранец
новобранец

Карта на водоемите в България

Мнение от BIG_BOY »

Привет колеги,
ровейки се из нета и търсейки информация за водоеми покрай наше село попаднах на една доста добра карта и нали не съм скръндза и корумпиран тип реших да я споделя с вас

http://www.wikimapia.org/#lat=43.629117 ... b&tag=1327

Картата е доста подробна, отметната е категорията lake и с червените квадратчета са маркирани водоеми, язовири, езера, водохранилища, разни малки гьолове, рибарници.... из България и света.

Дано да съм бил полезен, а и ако някой знае нещо подобно моля да сподели.

П.С. Ако е пускана такава тема, моля модераторите да я изтрият
Аватар
Ivkata72
новобранец
новобранец

Re: Карта на водоемите в България

Мнение от Ivkata72 »

Благодарско,колега,супер е! :smt023
stefan_ginev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stefan_ginev »

Полезно инфо колега мерси :drinkers:
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

В Русенско знам много водоемчета, канали и т.н., които не са вписани в картата!
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
BIG_BOY
новобранец
новобранец

Мнение от BIG_BOY »

fonk123 написа:В Русенско знам много водоемчета, канали и т.н., които не са вписани в картата!
Ами сподели колега ;)
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

BIG_BOY написа:
fonk123 написа:В Русенско знам много водоемчета, канали и т.н., които не са вписани в картата!
Ами сподели колега ;)
Миналата година точно преди баира надолу за Басарбово десния канал съм ловил таранка и някой друг пръскач, както и макар и рядко бабушка! Водата е към 1 метър от Събота към 11 часа до Неделя наобед, а след това до към Неделя 17 часа водата я източват от помпите! Към помпите се ходи... Братовчед ми ми е разправял, че преди някой пати е преливал, а този канал е висок към 3 метра... и към нивичките се пускала рибата... преди около 2-3 години като ходеше е изкарвал половин кофа за няколко часа... Каза ми, че и сомчета е имало, но рядкост и той ги вземал и пускал в Лома.
Ето къде се намира: Изображение
Така известния вече Чифлика + прястно инфо от вчера! Айде разписвам се и аз ! Значи днеска към 5:50 тръгнахме от Русе към посока Чифлика! Пристигнахме към 6:10 и 7 часа вече бяхме готови! Аз ловях на 2 телескопа + 1 дъно, а приятеля ми с 2 дънна и 1 телескоп! Моите бяха по 4 метра, а неговия 6! Стръвта беше: бял червей, пинки, царевица и торен червей.Захранка: натурална с царевица+ едни гранули дето действаха добре(от пазача са) и с кюспе. На дъната бяхме със 7 номер куки! Да поясня, на стената не ходете още, защото е още дълбоко,а рибата не е порастнала толкова много все още! Ние бяхме на чадърите като дъната ги хвърляхме на около 1-1,20 от водорасли ли ко има(ама там се крие едрата риба). Първо към 8 часа едното дъно засече и приятеля ми изкара един гол шарко около 300гр., след това към 8:15 пак засече негова въдица и един шарко пак към 300 гр.... Да са минали 20 минутки и айде и аз се разписах на дъно с един шарко около 200 грама ... След малко на неговата въдица извадих един шарко към 300 гр.... Към 10 часа почнаха и таранките, за които бяхме отишли! Първата на 6 метра с кука 11 ч хвана приятеля ми( към 200 гр), след малко аз хванах мъник и съответно айде във водоема... След затишието искарах на дъното още един шарко по едър от другите! Към 11 часа нещо на втория ми телескоп със 7 номер кука на бял червей извадих една едра таранка към 300 грама тип Буфало. Мина час и викаме айде на по-биричка и манджа Стана то 12 часа и моя приятел извади на дъно таранка към 200 грама... и след това аз извадих пак шарко и то гол... През това време пръскачите танцуваха на плувка, както и малките таранки... Стана то към 12:30 и стана голяма жега... През това време до към 13 и нещо извадих един шарко+ няколко малчока таранка,а приятели ми и той вадеше малки таранки и пръскачи... През това време до нас дойдоха хора, които естествено като вадихме дъната хвърляха точно където бяха наще, защото беше захранено... Искараха те от 13 до 16 часа 4 таранки към 200 грама и един шарко дето искаха си го вземат, но си тръгнаха без него ! През това време към 13:30 приятели ми изкара още една таранка на дъно, а аз един шарко към 300 грама... От 14:00 до 15:00 само на плувка горе долу дребни таранки и някой друг пръскач... Мина то 15:00 и тея до нас искараха една таранка към 500 грама,но уви тя избяга от ръцете им( Така като хвърлят на нащо място) и след това телескопа като замахнаха им остана половината във водата ... Стана към 16:00 и викаме то няма смисъл махаме плувките само ан дъно и добре захранване... След около 10 мин айде един шарко към половин кило изкара приятеля ми, а аз по- малък... След това към 17:00 таман ще прббираме и последното дъно и айде една таранка към 300 грама пак И това беше като цяло! После повече инфо,че трябва да гледма мача

ДА КАЖА! ВЗИМАЙТЕ СИ НЯКВИ МАЗАЛА, ЧЕ ЯКО СЕ ИЗГАРЯ И СЪЩО ЗА КОМАРИ ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ
СНИМКИТЕ УТРЕ :)
Вто къде се намира: Изображение

Гьола до Кошарна! от nick71 » Чет Юни 03, 2010 6:34 pm

Зравейте колеги,днес бях на гьола в Кошарна,дребна таранка много, то чак ти умръзва да ловиш,нищо друго не хванахме,иначе има голяма риба защото се вижда като игаре.
Регламента е 3лв.на човек и колкото искаш пръчки хвърляш,нищо не се плаща от рибите които си уловил.Гьола е голям колкото този на Щръклево.

Ето къде се намира: Изображение

И ето за последно,че ми се доспа :D

Рибарника, Писанец! bachoivo: А някой да знае нещо за гьола в Щръклево...там ли си е още

P.S. Тази сутрин бях по работа в Писанец и ходих до езерото да видя ква е ситуацията....имаше 2-3 човека. Докато изпуша една цигара на тиферич единия извади едно шаранче около 1,5кг и маше още един удар на дънните....хич не ми хареса монтажа му обаче-спирала с 3 куки, с царевица и стиропор... Чет Юни 10, 2010 12:04 pm

ivo75 написа:
Комшията вчера ходи на Писанец.Този път предимно таранки .Имаше и някой и друго шаранче.

А предния път? на Пон Юни 07, 2010 5:23 pm

Къде се намира: Изображение

Моля някой да ги качи с инфото! :) Утре още, че ми се доспа, а даскалото зовe :D
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
Славистия
новобранец
новобранец

Мнение от Славистия »

Добра е картата.Мерси колега. :)
Аватар
irfan
научил се да хвърля
научил се да хвърля