КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
srr.рибар
новобранец
новобранец

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от srr.рибар »

между Балчик и Албена 15 едри иларии на бомбарда рибата си хапва добре :D :D :D
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Аиде малко инфо и от Поморие
След като три вечери поред съм спал по два,три часа най-много поради независещи от мен обстоятелства(слънчево изгаряне на гърба :oops: :shock: на "работното" ми място),беше ясно че и снощи няма се спи.Та зяпах си телевизора до към 04:30 и кафе,факс,туй-онуй и в 04:50 беж към "моряшкия".По пътя(то и пътя ми дотам е 10 минути) си мисля:Ееее днеска ше ги посрещна всичките,по туй време едвали ще има някой друг "какаванин";изненадаааа-вече имаше шест човека накрая на вълнолома :shock:
И се започна плаваща,потъваща, по-бързо потъваща ,по-бавно потъваща(с 00-05м. коефицент) мааме кът истървани-няма и няма.
Брееее,що не останах да си гледам телевизора да го .... :D и в това време Бате Щерьо(Бръснаря) вика:Помоооощ,даваите кепааааа :D. Е сега я патихме-пасажа иде-лелеее,помогнаха му на човека с рибата-прилична платерина над половин кило,гледам часовника 06:45.МОже и да мръдне работата си мисля аз,и пак мааме ли мааме,ама пак си няма риба.Стана 09,30 колегите се изнизаха един по един,прибрах си аз кепа,стойката:пуша една цигара,хвърлям още два пъти и си ходя.Е да,ама не,още с падането на бомбардата(30гр.потъващо tubertini)бях решил да я оставя хубаво да потъне,тръгвам да убирам-няма мърдане :shock: Пуууу,посях я(закачих я)мисля си аз,и засичам за да се откачи-откачи се:запукаха колената на мача,аванса тръгна :D ,ми сега :кепа згънат в колата.С една ръка държа пръта,с другата отварям главата на кепчето,разпъвам дръжката(хубаво че е 3метра-телескопична) и беж надолу по камъните :lol: В крайна сметка излезна е тоз "убавец"
Изображение
Изображение
Та така,после до 10:30 пак нищо.Рибата може и да е рядка ма поне е качествена :wink:
Пп:Бачо Киро-малко се поолях с писането,ама не съм спал като ората от три дена :|
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Браво Толио. Една ама квалитетна. Аз днес с тия риби не можахме да се засечем :oops: .
Teodor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Teodor »

Неска сутринта на Дружба, на дъно 2 иларии и една галя.
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна. ;)

Изображение
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Кранево 2-ра буна от 14.30-17.00ч. нищо. Много риба, но не пипа, незнайно защо. А мрежите са опасали цялото крайбрежие, всички буни. Голяма наглост. Европа лииии? Едни цървули сме ние и това си е! Успех на всички мрежари...
mi7aka_gt
новобранец
новобранец

Мнение от mi7aka_gt »

Днес от 8:30 до 12:00 6-7 барбуни на дъно на кея в Албена.. виждаха се кефали пробвах на бомбарда но нищо..
Риболова е като футбола,не всеки удар е гол и не всеки улов стига до тигана
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Днес от 04.30 сутринта до 11.00 -трета буна кранево,освен три дракона на потапяща бомбарда,нула кефалови,на дъно,на плуваща,на потапяща,потъваща,на дъно с тапи, на дъно без тапи....пълни "мъдягоди" На мрежарчетата нещастни дето са опасали буните и минават през такъмите само медузи да имат в мрежите,морето да им ги вземе,гадове ненаядени.Човек харчи по 10 литра газ за да види че някой си е направил частно заливчето и буничката..... :evil: :evil: :evil: :evil:
А, запознах се и с МИТЕВ един да познавам от тоя форум на живо,ще ми се смеят чайките вече.... :D
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

grizmin написа:Днес от 04.30 сутринта до 11.00 -трета буна кранево,освен три дракона на потапяща бомбарда,нула кефалови,на дъно,на плуваща,на потапяща,потъваща,на дъно с тапи, на дъно без тапи....пълни "мъдягоди" ... :D
Аз бях на съседната буна....четвърта май се води,по същото време.Две зарганчета като резултат на плуваща.Кефали и платерини-Йок.Мрежи колкото душа иска,на 10 метра пред буната :evil:
Stand and fight
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Да допълня картинката. На Траката от 6.00 до 10.00 от 10на въдици 2 бройки на дъно.На бомбарда хич нещя.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

В събота на втора буна от осем до дванайсе на обяд двадесетина гюмюша, някои от които с гигантски размери /над 10 см/ и някоя по барбунка. Гацата не даде никакъв ефект. Кефаловите си остават мираж...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
spiritfog
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от spiritfog »

Днес от 7:00 до 10:00 на Петрол две платерини,пет барбуна и два попа. Това е на дъно с бомбардата никакъв удар. Пожелавам ви повече слука колеги :drinkers:
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте! :D
Искам да попитам колегите, които ловят риба на Кранево, коя буна точно е първа буна и коя е четвърта буна там? Най-северната буна е "Г"-образна, а другите три като се тръгне на юг са почти "Т"- образни. Та най-северната("Г"-образната) ли е първа буна или най-южната(Т-образна, такава)? :roll:

Изображение

http://maps.google.bg/maps?hl=bg&q=bulg ... 7&t=h&z=15

Питам, защото от снимката и линка под нея ясно се вижда, че границата между област Варна и област Добрич минава така, че най-южната буна е на територията на област Варна, а другите три буни вече са на територията на област Добрич! И понеже и в двата града си имат отделни териториални звена на ИАРА, то ако постъпи сигнал за нередност във Варна(например), за нередност на територията на друга област(Добрич, например) може и никой от ИАРА да не се заеме със случая! Причините за последното са си доста - или защото ги мързи или защото не ги интересуват други освен техните проблеми или защото просто не искат да злепоставят колегите си от службата, работещи на територията на друга съседна област(а съм почти сигурен, че те добре се познават) и т.н.! :!: Затова ако постъпва сигнал за нередност около най-южната буна на Кранево то той трябва да се отправи към ИАРА-Варна, а ако е за територията на по-северните три буни около Кранево - към ИАРА-Добрич! Преди около седмица или две по BTV гледах по новините, че задържали бракониери, които всъщност били и служители на ИАРА и съответно е трябвало самите те да следят за спазването на закона! :? Та ако случаят е такъв или подобен, то е добре с подаването на сигнала за нередност(че има мрежи във водата) да бъдат уведомени от ИАРА, че ако до три дни(например), не вземат мерки, то ще бъдат уведомени и представителите на медиите(например BTV, NOVA или M Sat), тогава вече вероятността да се размърдат малко хората от ИАРА ще се увеличи доста! :wink: Наслука на всички! :D
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

Г-образната е 1 ва буна,аколкото до ИАРА ,пристаништето в Добрич е по близко от Варненското а и плюс това добричлии са с повече оборудване ,както катери така и опит в залавяането на бракониери из морето ,така че споко ,смело звани в Добрич!Късмет и до скоро ,твоите въпроси са удоволствие за мен!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

И двамата имате грешна ингормация.
Първо,границата между община Добрич и община Аксаково минава малко след двете заведени на плажа,
така наречените "бистра"
И четирите буни се водят към община Аксаково,а там звено на ИАРА няма.
1-ва буна е южната,Г-образната е 4-та,а ако искаме да сме по-точни,
1-ва още не е построена,тя трябва да е срещу Френклиман,
и трябва да се броят от 2-ра нататък.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Киро, даже последните две "бистра" попадат в общ.Аксаково. Границата преминава между последният хотел и първото бистро, което е най-близо до него.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”