Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Лицемерие безкрайно...
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
Лицемерие безкрайно...
На 12-ти в събота, по случай не знам каква си годишнина на няколко мъртви дружества-ловно-рибарски и не знам какви още, на язовир Копринка се проведе събор. Отидох дотам да се разходя, и да се възхитя на наглоста на кмета на Казанлък, на шефа на НЛРД и още няколко безполезни маймуни, които се бяха покачили на сцената, построена до най-мрежения и най-обезрибен язовир в слънчевата система и околните села! Тези прошляци си позволяваха да говорят от трибуната за бракониерството, за борбата с него, която скоро щяла да бъде спечелена категорично и прочее малоумства. Позволих си да проведа разговор по темата с един от шефовете на ЛРД-тата в България, г-н Янев, който с патос ми разви дебилната теория, че ако държавата беше дала големите язовири на ловно-рибарските дружества за стопанисване, каквато идея имало от години, досега бракониерите щели да бъдат преселени на Марс, Юпитер, Каспичан и други планети
.
Като знам само какви дружки с мрежарите са педалите от ЛРД в Казанлък и Стара Загора, само мога да се радвам, че язовирите все още са в юрисдикцията на МЗХ и ИАРА. Те не са по-малки боклуци, но поне са се поояли, и си ги знаем.
Започвам да се дразня от показноста, с която новото правителство и новите ръководства на ИАРА и НЛРД се опитват да покажат на затъпялата ни общественост някаква активност. Нищо не правят, и нищо няма да направят!
Нещата трябва да бъдат контролирани от независими контролни органи, които трябва да създадем ние, но за целта трябва единомислие и натиск, иначе ще си лаем по форумите, а бракониерския керван ще си влачи мрежите
!

Като знам само какви дружки с мрежарите са педалите от ЛРД в Казанлък и Стара Загора, само мога да се радвам, че язовирите все още са в юрисдикцията на МЗХ и ИАРА. Те не са по-малки боклуци, но поне са се поояли, и си ги знаем.
Започвам да се дразня от показноста, с която новото правителство и новите ръководства на ИАРА и НЛРД се опитват да покажат на затъпялата ни общественост някаква активност. Нищо не правят, и нищо няма да направят!
Нещата трябва да бъдат контролирани от независими контролни органи, които трябва да създадем ние, но за целта трябва единомислие и натиск, иначе ще си лаем по форумите, а бракониерския керван ще си влачи мрежите

Никога не пия карал!

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Лицемерие безкрайно...
Или всички водоеми да станат частни, както е в западна европа, там и реките са частни.
нямам живарник
-
- новобранец
Ами проблема не е в това кое е частно и кое не...
Аз не бих желал водоемите да се превърнат в арендаторски такива... стил 5лв за пръчка и квото хванеш плащаш...
това, че малоумниците в жалката ни държава са прекалено много...това е неуспорим факт и единствения начин е да направим някой независим фонд, който да се занимава точно с зарибявания и следене на дивечовата популация, проверки на горите и водоемите за бракониери, да отговара за чистотата на водоемите и горите от всякакви неорганични боклуци(найлони, пластмаси и други неща замърсяващи околната среда)...и други такива... Но по принцип... този фонд трябва по някакъв начин да може да има право да задържа бракониери и друга сган... без каквато и да е помощ от Полиция и т.н....
Т.е. фонда трябва да представлява контролен орган с всички права които има полицията да кажем...
общо взето по бракониери бягащи от контролния орган се стреля на месо... така ще се оправи работата...
Бракониерите в БГ са повече и от ловците и от рибарите взети заедно, затова няма нито дивеч, нито риба...
Аз от седмица насам обсъждам и проучвам как можем да направим такъв фонд...
Аз не бих желал водоемите да се превърнат в арендаторски такива... стил 5лв за пръчка и квото хванеш плащаш...
това, че малоумниците в жалката ни държава са прекалено много...това е неуспорим факт и единствения начин е да направим някой независим фонд, който да се занимава точно с зарибявания и следене на дивечовата популация, проверки на горите и водоемите за бракониери, да отговара за чистотата на водоемите и горите от всякакви неорганични боклуци(найлони, пластмаси и други неща замърсяващи околната среда)...и други такива... Но по принцип... този фонд трябва по някакъв начин да може да има право да задържа бракониери и друга сган... без каквато и да е помощ от Полиция и т.н....
Т.е. фонда трябва да представлява контролен орган с всички права които има полицията да кажем...
общо взето по бракониери бягащи от контролния орган се стреля на месо... така ще се оправи работата...
Бракониерите в БГ са повече и от ловците и от рибарите взети заедно, затова няма нито дивеч, нито риба...
Аз от седмица насам обсъждам и проучвам как можем да направим такъв фонд...
-
- ще става разбирач
Такъв един фонд трябва да се управлява, приятелю! За целта първо е нужно да се създаде сдружение с идеална цел, което да ни представлява като юридическо лице. След което трябва да организираме много сериозен масов протест, в които да обнародваме исканията си.
Най-важното е държавата да ни забележи, и да започне да се съобразява с нас
!
Най-важното е държавата да ни забележи, и да започне да се съобразява с нас

Никога не пия карал!

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Гледай по Хоби ТВ, на Булсатком, поредиците за Риболова в Англия, Ирландия, Холандия, Шотландия и тн.bat.galin написа:Колега Тихов, би ли споделил : река Дунав в участъка си, който тече през Германия, на коя компания принадлежи ?
Същото и за Австрия, примерно...но може да посочиш и други реки като примери, езера/морета/океани - също може.
Реката минава през графство или херцогство с площ еди си колко хектара и в този участък се стопанисва от съоветния граф или херцог - собственик на имението. Той зарибява с пъстърва и разрешава улов, примерно до 3 риби на ден. Следващия участък е в друго имение, на друг собственик, който си зарибява и охранява и там важат неговите правила.
Харесва ми как по платените язовири в България, се саморазвиват популаци от уклей, каракуда, кефал, бабушка и тн. "плевели", само защото арендатора ги пази от мрежари.
Нека арендатора да си зарибява с шарани и други елитни риби и да си ги продава, но освен че продава месо на килограм, той и охранява. Точно за тази въоражена охрана съм склонен да си платя таксата от 5-6 лева.
Какво ще стане, ако примерно язовир Жребчево стане частен? Частника да взима такса на пръчка, но да охранява денонощно целия язовир. Убеден съм, че само 2-3 години след като спре тарашенето в язовира ще се възстановят прилични количества от почти всички видове риби. Ние ще можем да ловим тези "диви" риби и някой ще ни ги охранява цяла година срещу скромната сума от 5-6 лева на пръчка.
Чакам деня в който всички язовири ще станат платени, за мен държавен и безстопенствен са синоними.
нямам живарник
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ЛРД-тата нямат нищо общо с ИАРА. ТЕ никога и по никакъв начин невършили каквото и да било. Сега лаят защото не успяха да вземат държавните язовири на концесия.
Ако бяха ги взели щеше да се плаща за всеки един по отделно, в смисъл билет към всяко едно регионално ЛРД
.
Те са бита карта и нищо не зависи от тях
Хората в Иара се сменят и настоящите имат желание и възможност, приключиха пенсионерите на държавна служба където цигането с парашута ги напсува и те пълнят гащите. Сега са млади мотивирани и хора с желание.
Това, че нищо не се прави не съм съгласен. Досега не е имало такава активност от ИАРА ако ще и ПР да е
Нещата лека по-лека ще се променят, надявам се и най-големите песимисти да се убедят някой ден.
Ако бяха ги взели щеше да се плаща за всеки един по отделно, в смисъл билет към всяко едно регионално ЛРД

Те са бита карта и нищо не зависи от тях

Хората в Иара се сменят и настоящите имат желание и възможност, приключиха пенсионерите на държавна служба където цигането с парашута ги напсува и те пълнят гащите. Сега са млади мотивирани и хора с желание.
Това, че нищо не се прави не съм съгласен. Досега не е имало такава активност от ИАРА ако ще и ПР да е

Нещата лека по-лека ще се променят, надявам се и най-големите песимисти да се убедят някой ден.
Откога точат лиги ЛРД за язовирите
.Хем да ги тарашат, хем и членски внос от 200 000 ако не и повече рибари
.Мечтииии.
Успехи.

Успехи.
Трудно се води борба с бракониерите - не забравяйте, че и те са българи
а ние сме кораво племе.

-
- ще става разбирач
Приятели, искам едно важно нещо да кажа, и то да стане ясно на всички. АКО държавата иска, точно за месец бракониерите сами ще запалят мрежите си, и ще забравят това препитание! Вметвам това пояснение, защото Ивак ме провокира с мнението си. ИАРА сама нищо не може да направи, това си е нормално. НО, от ИАРА трябва да излязат инициативите, законопроектите и възможностите, даващи пътя, по който ще се стигне до успешен край в борбата с бракониерите. Точно в това отношение агенцията не прави нищо, а то е най-важното! Само с показни акции нищичко няма да стане!
Никога не пия карал!

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Да тук си прав! Обаче държавата не сме ли ние! Според мен има държава, ако има силно гражданско общество...Saxon написа: АКО държавата иска, точно за месец бракониерите сами ще запалят мрежите си, и ще забравят това препитание!
А има ли гражданско общество?
Тук в този раздел съм чел вече какво ли не... Не знам вече какво да кажа освен, че смелост има пред клавиатурите има безгранична а до водата... овчедушие и примирение!
Да припомня, че когато имаше идея за доброволни групи от нас риболовците, освен Васко и Любо от Пловдив и още двама трима друг не се нави... Петиция искаха... даже не подписаха, друга тема предложения за законови промени искаха... даже не си направиха труда да прочетат преди да вземат да нападат Ивака... Абе тъжна картина... няма оправия и не вярвам вече че ще има... тъжна работа!
Saxon, моето уважение, но съвсем скоро и ти ще се умориш да викаш като "глас в пустиня"... Всяка година се появява някой друг оптимист, но безхаберието на останалите бързо го смазва....
Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- krokibg
- учете се от него
Вместо да си пишете глупости,що не ходите да обикаляте водоемите и да ги пазите ???Избирате си един,като Копринка за начало и щото ви е в района,събирате се ентусиасти,решавате какво правите и ги почвате.Дебнене,кютек и пак дебнене и пак кютек
Сега сериозно
От доста време и в двата форума има пуснатаобява за набиране на нови членове в нашето здружение -" Св.Никола" - Пловдив,за зорибяване и опазване на най-зарибения водоем в страната - Ивайловград /няма как за сега да се занимаваме с няколко водоема,затова сме се насочили към Ивайловград/ За какви здружавания говориш бе колега,като за няколко месеца в начинанието са се включили само най-сърцатите пичове от форумите,дето са наясно какво правим и какво искаме да стане.Толкова прост,завистлив и крадлив народ - като нашия,просто няма на земята.Нищо нестава от нас и само шепа хора,както винаги си е и било,са носели всички на плещите си от векова.Които е внимавал в училище по история,знае какво искам да кажа.Ако някои не му е ясно,да отвори един учебник и да прочете за да му се изясни ситуацията.Ако и тогава не му присветне,нека да прочете какво пише в подписа ми

Сега сериозно

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- сериозен играч
И кво лошо има в това ,да се плаща по-отделно за всеки окръг.Ivak написа:Ако бяха ги взели щеше да се плаща за всеки един по отделно, в смисъл билет към всяко едно регионално ЛРД

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Така си е!Saxon написа:...Нищо не правят, и нищо няма да направят! ...Нещата трябва да бъдат контролирани от независими контролни органи, които трябва да създадем ние, .. !

Да, бе, и от фонд СЛЕД ВРЕМЕ да вземе да стане ФОНДАЦИЯ, а? Ехаааааааа...Stefan_msr написа: ...единствения начин е да направим някой независим фонд, ...

Абе, аз не знам що не ги разформироват тези гадове от пирамидата ИАРА-и без това ПОЧТИ нищо не вършат, и да възложат охраната на водоемите на МВР-то, така и така бракониерстването вече е КРИМИНАЛИЗИРАНО, та да ги почнат и там с акциите "БРАКОНИЕРИТЕ", "МРЕЖАРИТЕ", и т.н. Сума си пари ще се спестят от заплатите, джипове, администрация и охранени дембели,да ги ..
-
- вече хвърля и на тежко
Това наистина е много дъвкана тема , ама защото много бърка в душата .......
ИАРА тая работа няма да я оправят . Явно се опитват да развият някаква дейност / похвално / , в същото време съкращават инспектори и обявиха ,че парите от билети ще отиват за пенсии ??!? Криза , какво да кажеш ? !
Всичко е много комплексно и почва от първите 7 години . Ние сме народ който не признава закон и ред , те важат за другите , за нас само ако ни отърва . И ние по форумите сме такива - трябва ред и законност ,гневим се и се заканваме на бракониерите , ама "със забраната на нощния риболов /примерно/ не съм съгласен щото не е логична , и затова - няма да я спазвам" - такива примери хиляди . Докато не се научим , че правилата са за всички , ще е така , не само в риболова . Аз за себе си съм решил - ще науча доколкото мога детето си да спазва правилата , защото така е редно , по отношение на риболова успявам , на другото времето ще покаже доколко не и правя лоша услуга .
Ако всеки сам открие по някакъв начин / тук може би е ролята на държава , власт , среда и т.н. / , че правилата са създадени за да се спазват , тогава нещата ще почнат да си идват на мястото . Как точно да стане - твърде съм прост за да давам глобални съвети .
ПП Много съжалявахме с детето , че не успяхме да отидем на въпросния събор на Копринка , родата в Казанлък също , не успяхме да се видим . Поне saxon ми пусна успокоението , че не сме изтървали кой знае какво .
ППП Все пак ще прескочим до Казанлък това лято поне за малко , хем да видим роднини и приятели , хем леко да се изкефя отново на язовира на който съм отраснал .
ИАРА тая работа няма да я оправят . Явно се опитват да развият някаква дейност / похвално / , в същото време съкращават инспектори и обявиха ,че парите от билети ще отиват за пенсии ??!? Криза , какво да кажеш ? !
Всичко е много комплексно и почва от първите 7 години . Ние сме народ който не признава закон и ред , те важат за другите , за нас само ако ни отърва . И ние по форумите сме такива - трябва ред и законност ,гневим се и се заканваме на бракониерите , ама "със забраната на нощния риболов /примерно/ не съм съгласен щото не е логична , и затова - няма да я спазвам" - такива примери хиляди . Докато не се научим , че правилата са за всички , ще е така , не само в риболова . Аз за себе си съм решил - ще науча доколкото мога детето си да спазва правилата , защото така е редно , по отношение на риболова успявам , на другото времето ще покаже доколко не и правя лоша услуга .
Ако всеки сам открие по някакъв начин / тук може би е ролята на държава , власт , среда и т.н. / , че правилата са създадени за да се спазват , тогава нещата ще почнат да си идват на мястото . Как точно да стане - твърде съм прост за да давам глобални съвети .
ПП Много съжалявахме с детето , че не успяхме да отидем на въпросния събор на Копринка , родата в Казанлък също , не успяхме да се видим . Поне saxon ми пусна успокоението , че не сме изтървали кой знае какво .
ППП Все пак ще прескочим до Казанлък това лято поне за малко , хем да видим роднини и приятели , хем леко да се изкефя отново на язовира на който съм отраснал .
-
- ще става разбирач
AL KAPONE написа:Да тук си прав! Обаче държавата не сме ли ние! Според мен има държава, ако има силно гражданско общество...Saxon написа: АКО държавата иска, точно за месец бракониерите сами ще запалят мрежите си, и ще забравят това препитание!
А има ли гражданско общество?
Тук в този раздел съм чел вече какво ли не... Не знам вече какво да кажа освен, че смелост има пред клавиатурите има безгранична а до водата... овчедушие и примирение!
Да припомня, че когато имаше идея за доброволни групи от нас риболовците, освен Васко и Любо от Пловдив и още двама трима друг не се нави... Петиция искаха... даже не подписаха, друга тема предложения за законови промени искаха... даже не си направиха труда да прочетат преди да вземат да нападат Ивака... Абе тъжна картина... няма оправия и не вярвам вече че ще има... тъжна работа!
Saxon, моето уважение, но съвсем скоро и ти ще се умориш да викаш като "глас в пустиня"... Всяка година се появява някой друг оптимист, но безхаберието на останалите бързо го смазва....
Поздрав
Моят оптимизъм, друже, не минава вече 42 години

И ако не беше той, нямаше да ги има и малкото резултати, които САМ успях да постигна на язовир Копринка. Не обичам да се хваля, но сега ще го направя просто защото колегите трябва да знаят, че ако сме задружни, и разпределим усилията си, резултатите ще ги има, категорични при това!
Жената го беше споменала, но ще го повторя. През 2008-а година започнахме да охраняваме язовира с лодка, купена от мен специално за целта, с момчета, наети от мен специално за целта. Много мрежи бяха извадени, много бракониери ядоха боя. Ходих при министър Дикме, който обеща, и за мое голямо учудване спази обещанието си, язовира да не се изпуска поне до средата на юни, защото с оттеглянето на водите хайвера оставаше по бреговете неизлюпен...Ходих при ИАРАджиите тогава, ходих при тъпаците от ЛРДто, отникъде никава помощ, дори ми се смееха зад гърба, че съм се хванал с такава непосилна задача. Както и да е.
Разбира се, кризата ме принуди да свия платната миналото лято, но усилията ми все пак дадоха резултат. Който е идвал на язовир Копринка 2009та и тази година, може да потвърди, че рибата е много по-активна, и се лови в добри количества, което и аз доказах в няколко репортажа в "моя риболовен излет" миналата година. Представяте ли си какво щеше да е, ако бяхме задружни, ако бяхме събрали средства, за да задържим тази охрана досега, а защо не и да я увеличим .
Но не това е начина! Държавата трябва да поеме своите фунции, да приеме закони, гарантиращи жестоки наказания за бракониерство и да върне доброволното сътрудничество към охранителните органи! За останалото природата ще се погрижи

Никога не пия карал!