Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Макари .. боклуци или ...
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Макари .. боклуци или ...
Мач ...Боклуци или ..
Здравейте, от скоро разглеждам форума, риболовствам от малък и имам малък опит в това по скоро в мачовия риболов .
Имам няколко въпроса които е много възможно да ги има и на друго място но аз по скоро очаквам по конкретен отговор
и то от хора които са и минали мноооого техника през ръцете
та става на въпрос ,че за 2 месеца купих 2 макари от които
1-вата беше някаква китайска за около 60 лева
2-рата Дам Куик 800 за около 70 лева
Та и 2те се счупиха китайската на 1-вия излет
Дам-а на края на 1-вия месец на нещо като състезание бях и на средата си обирам влакното и хрррр запича ама здраво ама да спомена че 5 мин преди това забелязвам ,че цялата шпула и това което я даржи се е разиграла сякаш че съм отчупил нещо и няма на какво да се държи .
Та сега съм с 2 мач пръчки по 3.9 и 4.2 и нямам никаква макара и ме е яд до полуда
та ще помоля наистина хора които са и минали много макари през ръцете да дадат идея за добра макара която 100% няма да се счупи и ще мога да разчитам на нея .
лошото е че колкото и да чета в форума всеки дава различни мнения и се обарквам все повече и повече
1-во си харесах ниския клас на шимано обаче прочетох че са големи боклуци
дам повече никога
за другите нямам никаква идея та моля за съдействие
Бюджета ми е не повече от 150-160 лева дано е достатъчна за една макара нали
Здравейте, от скоро разглеждам форума, риболовствам от малък и имам малък опит в това по скоро в мачовия риболов .
Имам няколко въпроса които е много възможно да ги има и на друго място но аз по скоро очаквам по конкретен отговор
и то от хора които са и минали мноооого техника през ръцете
та става на въпрос ,че за 2 месеца купих 2 макари от които
1-вата беше някаква китайска за около 60 лева
2-рата Дам Куик 800 за около 70 лева
Та и 2те се счупиха китайската на 1-вия излет
Дам-а на края на 1-вия месец на нещо като състезание бях и на средата си обирам влакното и хрррр запича ама здраво ама да спомена че 5 мин преди това забелязвам ,че цялата шпула и това което я даржи се е разиграла сякаш че съм отчупил нещо и няма на какво да се държи .
Та сега съм с 2 мач пръчки по 3.9 и 4.2 и нямам никаква макара и ме е яд до полуда
та ще помоля наистина хора които са и минали много макари през ръцете да дадат идея за добра макара която 100% няма да се счупи и ще мога да разчитам на нея .
лошото е че колкото и да чета в форума всеки дава различни мнения и се обарквам все повече и повече
1-во си харесах ниския клас на шимано обаче прочетох че са големи боклуци
дам повече никога
за другите нямам никаква идея та моля за съдействие
Бюджета ми е не повече от 150-160 лева дано е достатъчна за една макара нали
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Макари .. боклуци или ...
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- разбира нещата
Взимай екзеиджа който ти е препоръчал колегата размер 3 или 4000 и забравяш някога да имаш проблеми с макарата (разбира се ако я третираш добре) 

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аз съм с Abu Garcia от както ловя и никога не съм имал проблеми (да не говориме че не съм ги смазвал никога )за такива пари ще си купиш две от същата марка НО 100% да не се чупи НЯМА ТАКАВА
-
- новобранец
аха за гарсията никаде не съм чувал лошо
как трябва да я подържам за смаска ли само става на въпрос или вода дъжд защото ако тр да мисля и за тях когато вали ще е малко смешно неискам да треперя над тях искам свободно и спокойно да си ловя и да не ме притеснява ако я сложа на земята или ако я навали дъжд какво ще стане ....
или много искам а
и екзеиджа гледах и гарсия toyo1 дай някой модел да погледна но мачова ако може
за екзеиджа съм на косъм на кантар дали нея или някоя друга проблема е, че ми е по удобно с заден аванс
ами за Мичел, браунинг,
и ме интересува много и за макарите на TF Gear какво ще кажете
и да спомена, яе имам още една Дам ама е шаранджийска с една шимано пръчка дано не се счупи скоро защото като въртя мазно си върти ама усещам че центъра е някакси на една страна незнам дали така тр да бъде
как трябва да я подържам за смаска ли само става на въпрос или вода дъжд защото ако тр да мисля и за тях когато вали ще е малко смешно неискам да треперя над тях искам свободно и спокойно да си ловя и да не ме притеснява ако я сложа на земята или ако я навали дъжд какво ще стане ....
или много искам а

и екзеиджа гледах и гарсия toyo1 дай някой модел да погледна но мачова ако може
за екзеиджа съм на косъм на кантар дали нея или някоя друга проблема е, че ми е по удобно с заден аванс
ами за Мичел, браунинг,
и ме интересува много и за макарите на TF Gear какво ще кажете
и да спомена, яе имам още една Дам ама е шаранджийска с една шимано пръчка дано не се счупи скоро защото като въртя мазно си върти ама усещам че центъра е някакси на една страна незнам дали така тр да бъде
-
- разбира нещата
Оправяй се брато... ти си знаеш ама щом от екзейдж минаваш на гарсия.... не знам. Аз от Абу Гарсия поне от ниския клас въдици не съм доволен тъй като миналата седмица ми се счупи спининга не по моя вина....
За поддръжка: един или 2 пъти в сезона може да и капваш смазка и толкова..... никакъв проблем нямаш с вода дъжд и тем подобни. Имах предвид да се грижиш за нея например да не я заравяш в пясъка и да я пълниш с болкуци....
За поддръжка: един или 2 пъти в сезона може да и капваш смазка и толкова..... никакъв проблем нямаш с вода дъжд и тем подобни. Имах предвид да се грижиш за нея например да не я заравяш в пясъка и да я пълниш с болкуци....

-
- новобранец
Не ме разбираш не минавам просто се двуомя но да ясно че всичко е китайско..
и казваш че няма да имам такива проблеми с ексеиджа така ли ами тогава ексеидж вероятно ще бъде
и единствено въпрос за TF Gear някои дали има инфо за нея
и казваш че няма да имам такива проблеми с ексеиджа така ли ами тогава ексеидж вероятно ще бъде
и единствено въпрос за TF Gear някои дали има инфо за нея
-
- разбира нещата
зависи кой модел, но като цяло са среден клас ... хубави са имат някой доста добри попадения но за мен шиманото е по-добро....

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
С тези нямам да имаш грижи

Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
На въпроса ти относно Мичъл ,мога да ти отговоря така: имал съм много и различни макари - Евокс/поне три техни модела/, Тика, Дайва, Шимано/ниския клас т.е Хиперлуп и Аливио/, Филстар, Джаксън и т.н, като не съм имал проблеми с никоя от тях и всички сега служат вярно на други колеги от форума,но нещо все не ми харесваше - в момента всичките ми макари са Mitchell ,както шаранджииските, така и мачовите и съм предоволен и то толкова доволен,че и занапред мисля да се доверявам само на Mitchell.JadeStudio написа: ами за Мичел.....
ПП.Има много добри марки на пазара с достойни за уважение модели, но просто трябва да откриеш своята марка сред тях. Моята я открих.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...това е истината...Има много добри марки на пазара с достойни за уважение модели, но просто трябва да откриеш своята марка сред тях. Моята я открих.

-
- научил се да хвърля
Аз също ти препоръчвам Shimano - Exage SRB. Имам две такива, едната ползвам за мач, другата за фидер размер 4000.
От 2005 до сега никакви проблеми. Двойната дръжка и двойния аванс са голямо предимство.
От 2005 до сега никакви проблеми. Двойната дръжка и двойния аванс са голямо предимство.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега "SHIMANO EXAGE 3000 SRB" е супер, имам я и съм много доволен! Намери си с предавателно число 6.2/1 - това е "мач" макарата
(лично мнение) Имам и една "абу гарсия" също съм много доволен, но не е мачова. Иначе върти перфектно!
п.п. Успех с избора!

п.п. Успех с избора!

-
- новобранец
много благодаря колеги за съветите явно SHIMANO EXAGE 3000 SRB ще бъде бяхте повече от категорични че това е добра макара вярвам , че е такава и сега ще я поръчвам и се надявам събота да я севтосам 
и пак мерси на всички

и пак мерси на всички