Паста

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Паста

Мнение от камен »

В темата на Илия, butnik няколко пъти зададе въпрос за какво се използва това скъпо нещо :lol: .Моля тука дискутираме малко по въпроса.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Паста

Мнение от ExTaZzY »

И на мен ми е интересно къква е тази паста :smt017
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

Аз лично пастата си я правя от същият микс от който си правя топчетата, с някое яйце в повече за да се моделира по-лесно.Ползвам я предимно в пролетните дни с фидер олово.Пастата се разтваря и образува добро хранително петно точно около стръвта.Така рибата достига по-бързо до нашата стръв, а и ударите в много от случайте са доста бързи.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

HARRY77 написа:Аз лично пастата си я правя от същият микс от който си правя топчетата, с някое яйце в повече за да се моделира по-лесно..
Това излиза по-евтино,от тази която е продават.В същото време дипа се задържа доста по дълго време.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

За задържане на дипа не се ли използваше филмираща пудра?!?!?! :roll:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

sapuna написа:За задържане на дипа не се ли използваше филмираща пудра?!?!?! :roll:
И това е един от вариантите за задържане на аромат.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Пастата се прави по малко по-различен начин , но незнам точната рецапта .. северните ни съсети залагат винаги на мамалига (качамак) .. пробвах скъпи купешки пасти в инлаин олова .. но ефекта беше трагичен.. смених пастата с качамак с миризма на мед в тинести места и мирисма на ванилия на скалисти .. и резултата незакъсня.
Понеже ме мързи да си правя искам да си купа готова .. ако някой модел и марка при вас работи .. може да споменете :lol:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

миналата година останах доволен от marine hallibut paste на dynamit baits а освен эа шарани е подходяща и эа риболов на пъстърви на плувка :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Съвсем прилични и много лепкави пасти стават и от пелетите на Сенса- скопекс и ягода(3 и 8мм.) Цената е съвсем прилична 6-6.50 за кг. Слагам ги в кутия, заливам ги до 1см над пелетите със студена вода и в хладилника. След няколко часа са готови за доомесване, като може допълнително да се тунинговат с овкусители, ароматизатори и т.н. добавки. За разлика от повечето захранки имат доста по-голяма трайност лятно време и не прокисват в жегите- каквото остане от еднодневен риболов го съхранявам във фризер за следващия път. Пастите ги ползвам за набиване в основата на хранилки "метод" и за фидерни олова. Как казва Слави, подходящо ароматизирани много хубаво ловят и пъстърви по арендни гьолове( в темата "сбиролино" съм писал, има и доволно снимки) :D :drinkers:
Май скоро на пазара се появи и микс за "методи" на МВДЕ но не знам каква е цената... :roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”