Време за море

Модератори: bobopeli, sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Re: Време за море

Мнение от snegk »

Огън морски сте :D :drinkers: :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

snegk написа:Огън морски сте
И днес разбира се поддържахме огъня с Боцмана. Рано сабахлян кръвожадни комари не ни оставиха на мира да ръзпънем спокойно циганията :D . Сетне па се появиха досадните мушици. И най-накрая се разкълва и рибата, малко преди да стане време да си ходим. За краткото време от около час на активността й, взехме по 6-7 рибки и някоя и друга откачена. Днес беше моя ред да обера парсата :lol: . А Боцмана не му стигат платерините, ами и раннобудни и едри дракони зачеса :lol: .Скоро пак...
Изображение
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

"Скорото" е днес. С другарите съфорумници Боцмана и Onzinasi се озовахме на морето. Някои направиха сефте на бомбардирането и се раздвояваха между това и дънните пръчки, някои мятахме само на дъно. Боцмана се отчете с редовния дракон :lol: . Дръпнахме някоя и друга платеринка на дънните, странно как преминали ситото на множеството мрежи пред нас. Ма много мрежи ве. Едни палачори си извадиха мрежите, които бяха навътре и вдясно от нас и най-демонстративно си ги постнаха на 200 м и точно пред нас. Естествено последва смяна на местото и няколко майни разбира се. На Вромос хавата е същата-мрежа връз мрежа. От северната страна на Атия също. На Нефчо е абсолютната деградация в това отношение. Накъдето ти видят очите само тапи. И на КРЗ е същото. Към колегите решили да ходят уикенда за платерини-въпросът е не къде ще има риби, а къде няма да има мрежи та да одиме там. И всяко зло за добро. Първо увата в добри количества е тука. Чакаме тормозатора й. Второ-както търсихме каята и сафрида неуспешно, се натъкнахме на гъсти пасажи риби. От мрежи не можеше да се мятат дънни и затова ги зачесахме на бомбарди-плаващи и то по никое време между 13 и 15 ч. Изгоряхме яко ама тръпката си заслужаваше. Най-добре кълвеше в седнало положение :lol:. Една яка тупалка скъса на Onzinasi. Всеки взе по 4-5 риби, някои от които доста добри и още толкова нереализирани кълванета. Голям кеф и то в края на май.
Пак се оказа, че аз ще чистя всичката риба :D . Отивам да омирисвам маалата.
Изображение
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от onzinasi »

карид написа:Най-добре кълвеше в седнало положение .
Абе то някои хора пробваха и в легнало,ама не стана :mrgreen: .
Иначе яки тупалки пердашеха на трета с мръсна газ в посока север,но само дето не се блъскаха в бомбардата.
Водата си е още лед де,пробвах да направя първа ''баня'',влезнах до коленете ,заболяха ме капачките :lol: и назад.
Изображение
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

vizantieco написа:Екстра излет :smt023
Изображение
Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от arilus »

Браво бе! Човек чак му се прихожда на море като ви гледа. Пък ние чакаме 10-и, че май и доста след това....
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Някакъв риболовен карък ме бе обзел в последния месец по отношение на сафрида и за това доста му се бях наканил. Ранно ставане и по туй време, още преди изгрев слънце разпъвам чепарето-марка сбирщайн от други две скъсани-ишил с зелено ламе и зелен конец със сребристо ламе.
Изображение
Странно, май пак се разминаваме със сафрида. Полвин час безрезултатно мятане, когато нещо приятно натежа.
Изображение
Взеха да излизат по 1-3 бр. Едри сафриди, с напредване на деня издребняваха. На два-три пъти дръпнах по 5-6 риби на веднъж. После се появиха и тея. Един даже леко ме боцна, ама бързо ми мина.
Изображение
И от тях веднъж направих гирлянда от 5 бр с едно вадене. После как се откачат...
Риболова протече от брега, не от лодка и странно, че ако не бях викнал един съфорумник при мен-други рибари така и не се появиха. След като се позагуби рибата, дръпнах и 3-4 каи за цвят и си пробвах късмета с бомбардата на други две местенца. Така и не се пресякохме с платерините. На някои хора им омръзна да ги фащат, пък аз... :oops:
Явно днес ми бе ден отреден за сафрид-около кило-две :D . 40 сафрида и десетина дракона и каи-точно кило, не рибарско.
Изображение
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Мине се не мине ,се ще ги оцелиш. :D
На къса плувка,в репея...
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Напоследък все се лутах между платерините и сафридите и ето, че вчера стана крайно време за откриване и на този вид риболов-от гуменката. С две думи трябваше да го отнесе каята :lol: . Компания ми правеше свако-стар морски вълк, за морски риболов винаги готов. Реших да не се натягам с ранно ставане и едва в 7 ч спуснахме лодката на вода на далян Юрий Гагарин. Сините птички, странно как, бяха познали за развалата на времето. Морето бе започнало да вдига вълна (за това и няма снимки от лодката)и за това влязохме на 200-300 м от брега. Бяхме единствената гумена лодка+2 дървени. Попа се хранеше активно на всякаква стръв-скарида, цаца и калмар. Хванах за сефте тоя сезон и барбун и скорпид. След като намаля активността му, взеха да излизат дракони, едри като скумрии. Ако бях сложил чепарето, щях да ги попилея. Ама как се откачат само в гумената лодка с вдигнати крака :D ... И в 5 л кофа, която се преполови и в един момент, по-едрите взеха да се правят на Бубка и да изскачат от нея. Ето ги гадовете.
Изображение
След 10 ч вълната взе да се увеличава и да влиза в лодката, за това и не упорствахме, а излязохме на сушата.
Поглед в живарника, съдържанието на който напълни друга 5 л кофа.
Изображение
П.с. Времето и морето взеха да се сгофнясват, за това умната, като влизате в морето.
П.с. 2Внимавайте много с драконите. Един такъв да ви перне и край на риболова най-малкото...
Пс.3 Рибарите са окупирали с мрежите си брега, така че за плаж там не може да става и дума.
П.с.4 Зърнах им улова от даляна. Единични барбуни и сафриди, основното едри каси с едри хамсии. Затова за мен улова на пролетния сафрид приключи, без почти да е започвал.
Наслука по морето на всички!
snegk

Мнение от snegk »

Браво братле :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Браво ! :drinkers:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Браво карид. Добре , че попа дава добре по целия залив за да ни утешава . Аз обаче не съм загубил надежда за сафрида пък каквото сабя покаже
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Може и да си прав Римо. Виж как времето се обърна, тъй че може и да се завърти сафрида наоколо :wink: .
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

rimohit написа:Аз обаче не съм загубил надежда за сафрида
Вятъра пообърка морето, водата изстина и ето че днес работата се получи.По туй време вече мятах, а облаците надвиснаха заплашително.
Изображение
Излизаха по две ,по три сафридчета, но с намаляващи размери. И многа за кратко, не повече от час беше цялата работа. Сетне на чипарето само дракон, без тигър :D . Ето добре задъненото кошче.
Изображение
Сетне обърнах на попче и се появиха и тея. Ама много вяло пипаха.
Изображение
А на собствен ем излизаха от тоя дюсен.
Изображение
Морето отново взе да се вълнува и вълната стана още по-голяма. Затова и нова проба с чипарето, ама цъ.
Изображение
Само дето една вълна ме оля целия и ми взе всичкия ем и оставеното настрани чепаре. Докато съхнех обаче се вгледах в скалите и мярнах зеленееща се кука. И от нея , та си извадих цялото чепаре от скалите.
Айде, че бразилците май ще го отнесат от Португалия. :D
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Браво на теб. Упоритостта ти се възнаграждава :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”