Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Регулиране на клапани на ТОХАТСУ 5 кс.???
Модератор: emo vasilev
Регулиране на клапани на ТОХАТСУ 5 кс.???
Необходимо ли е и какви са луфтовете при студен двигател?
Вече има около 250 работни часа.

Вече има около 250 работни часа.

- krokibg
- учете се от него
Re: Регулиране на клапани на ТОХАТСУ 5 кс.???
Що за глупости питаш

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Клапани се правят само на топъл мотор !
Това е законно положение също като изгрева и залеза
А за конкретни хлабини по твоя въпрос се обърни към сервиза и подготви всичката налична документация на мотора ,защото е често срещано разлика от 1 месец на производство да е с разлики в настройките.
А за конкретни хлабини по твоя въпрос се обърни към сервиза и подготви всичката налична документация на мотора ,защото е често срещано разлика от 1 месец на производство да е с разлики в настройките.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
Колега от както се помня се занимавам с двигатели на леки коли и винаги клапани се регулират на студен мотор.keymaker написа:Клапани се правят само на топъл мотор !
[quote="keymaker"][size=150][color=#FF0000]Клапани се правят само на топъл мотор ![/color][/size]
Реглаж на клапани се прави при студен мотор /това е закона /не които цитираш ти ,незнам от коя книга четеш /Когато се направят на студен двигател и се остави необходимата хлабина ,при стопляне на двигателя метала се разширява и обира тази хлабина.Ако ги направиш на топъл мотори и имаш тази хлабина когато частите са топли то клапаните ти ще чукат задължително при топъл двг. ,а катто е студен !!!не ми се мисли каква фуражомелка ще е .

Реглаж на клапани се прави при студен мотор /това е закона /не които цитираш ти ,незнам от коя книга четеш /Когато се направят на студен двигател и се остави необходимата хлабина ,при стопляне на двигателя метала се разширява и обира тази хлабина.Ако ги направиш на топъл мотори и имаш тази хлабина когато частите са топли то клапаните ти ще чукат задължително при топъл двг. ,а катто е студен !!!не ми се мисли каква фуражомелка ще е .
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
- krokibg
- учете се от него
Що си усложняваш живота,не ми е ясно.Караи колкото може и да заминава на пазара
Реглаж се прави на студен двигател.Майсторите чакат да поистине и тогава работят.На топъл двигател им дават различни хлабини.Ти знаеш ли хлабините за реглажа на този двигател ???Да не объркаш нещо.Много ли тропат клапаните че се притесняваш толкова ??? Горе забравих да ти пиша,даго занесеш на маисторите да го оправят,те си знаят работата.Ако не намериш какви трябва да са луфтовете и искаш сам да ги правиш,пиши,ще питам специалист и ще ти кажа !!!Явно знаеш какво ще правиш

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Да . Имам достатъчно опит и искам аз да го пипна.Ако може само луфтовете ?Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Що си усложняваш живота,не ми е ясно.Караи колкото може и да заминава на пазара![]()
Реглаж се прави на студен двигател.Майсторите чакат да поистине и тогава работят.На топъл двигател им дават различни хлабини.Ти знаеш ли хлабините за реглажа на този двигател ???Да не объркаш нещо.Много ли тропат клапаните че се притесняваш толкова ??? Горе забравих да ти пиша,даго занесеш на маисторите да го оправят,те си знаят работата.Ако не намериш какви трябва да са луфтовете и искаш сам да ги правиш,пиши,ще питам специалист и ще ти кажа !!!Явно знаеш какво ще правиш
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Колега 250часа са НИЩО за четритактов мотор .На Ямахата навъртях 660ч за два сезона и мотора ПЕЕШЕ а и в момента го прави но при мои приятел
Ако не си сменял маслото (както е по книгите ) вече е отделен въпрос.За в София мога да ти помогна с качествени маистори .

toyo1 написа:Колега 250часа са НИЩО за четритактов мотор .На Ямахата навъртях 660ч за два сезона и мотора ПЕЕШЕ а и в момента го прави но при мои приятелАко не си сменял маслото (както е по книгите ) вече е отделен въпрос.За в София мога да ти помогна с качествени маистори .
За тези 250 часа 3 смени на масло -двигател ЯМАЛУБЕ и 2 смени - редуктор КУИКСИЛВЪР.
Ако може данни само за клапани .
Маслота препоръчително го дават на 100часа да се сменя НО ПРИ ВЛАЧЕНЕ и 140ч не са проблем .Утре ще идват с лап топ да ми тестват голямия мотор 115кс и ще питам (АКО СЕ ИСПУСНАТ НЕЩО за да не им изядеме хляба
ще ти кажа)

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Под топъл мотор имам впредвид подгрят мотор около 40*С а не студен на мъртвецkeymaker написа:Клапани се правят само на топъл мотор !
Колкото по-добър джип караш,
Тамън студен тряя да си е не замразен ама /истинал напълно/както казват майсторите .Твоят двигател винаги на 40* ли го държиш.Аз предполагам че исзтива понякога и под 40*?Попрочети някои сервизна книжка на автомобил/най често на руските коли завода дава такава информация/кое при колко градуса и как се прави .
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс