Регулиране на клапани на ТОХАТСУ 5 кс.???

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
brano
новобранец
новобранец

Регулиране на клапани на ТОХАТСУ 5 кс.???

Мнение от brano »

Необходимо ли е и какви са луфтовете при студен двигател?
Вече има около 250 работни часа.

Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Регулиране на клапани на ТОХАТСУ 5 кс.???

Мнение от krokibg »

Що за глупости питаш :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
keymaker
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от keymaker »

Клапани се правят само на топъл мотор !
Това е законно положение също като изгрева и залеза
А за конкретни хлабини по твоя въпрос се обърни към сервиза и подготви всичката налична документация на мотора ,защото е често срещано разлика от 1 месец на производство да е с разлики в настройките.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
brano
новобранец
новобранец

Мнение от brano »

keymaker написа:Клапани се правят само на топъл мотор !
А за конкретни хлабини по твоя въпрос се обърни към сервиза и подготви всичката налична документация на мотора ,защото е често срещано разлика от 1 месец на производство да е с разлики в настройките.
Колега от както се помня се занимавам с двигатели на леки коли и винаги клапани се регулират на студен мотор.
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

[quote="keymaker"][size=150][color=#FF0000]Клапани се правят само на топъл мотор ![/color][/size]
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Реглаж на клапани се прави при студен мотор /това е закона /не които цитираш ти ,незнам от коя книга четеш /Когато се направят на студен двигател и се остави необходимата хлабина ,при стопляне на двигателя метала се разширява и обира тази хлабина.Ако ги направиш на топъл мотори и имаш тази хлабина когато частите са топли то клапаните ти ще чукат задължително при топъл двг. ,а катто е студен !!!не ми се мисли каква фуражомелка ще е .
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Що си усложняваш живота,не ми е ясно.Караи колкото може и да заминава на пазара :lol: :mrgreen: Реглаж се прави на студен двигател.Майсторите чакат да поистине и тогава работят.На топъл двигател им дават различни хлабини.Ти знаеш ли хлабините за реглажа на този двигател ???Да не объркаш нещо.Много ли тропат клапаните че се притесняваш толкова ??? Горе забравих да ти пиша,даго занесеш на маисторите да го оправят,те си знаят работата.Ако не намериш какви трябва да са луфтовете и искаш сам да ги правиш,пиши,ще питам специалист и ще ти кажа !!!Явно знаеш какво ще правиш :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
brano
новобранец
новобранец

Мнение от brano »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Що си усложняваш живота,не ми е ясно.Караи колкото може и да заминава на пазара :lol: :mrgreen: Реглаж се прави на студен двигател.Майсторите чакат да поистине и тогава работят.На топъл двигател им дават различни хлабини.Ти знаеш ли хлабините за реглажа на този двигател ???Да не объркаш нещо.Много ли тропат клапаните че се притесняваш толкова ??? Горе забравих да ти пиша,даго занесеш на маисторите да го оправят,те си знаят работата.Ако не намериш какви трябва да са луфтовете и искаш сам да ги правиш,пиши,ще питам специалист и ще ти кажа !!!Явно знаеш какво ще правиш :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Да . Имам достатъчно опит и искам аз да го пипна.Ако може само луфтовете ?
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега 250часа са НИЩО за четритактов мотор .На Ямахата навъртях 660ч за два сезона и мотора ПЕЕШЕ а и в момента го прави но при мои приятел :wink: Ако не си сменял маслото (както е по книгите ) вече е отделен въпрос.За в София мога да ти помогна с качествени маистори .
brano
новобранец
новобранец

Мнение от brano »

toyo1 написа:Колега 250часа са НИЩО за четритактов мотор .На Ямахата навъртях 660ч за два сезона и мотора ПЕЕШЕ а и в момента го прави но при мои приятел :wink: Ако не си сменял маслото (както е по книгите ) вече е отделен въпрос.За в София мога да ти помогна с качествени маистори .

За тези 250 часа 3 смени на масло -двигател ЯМАЛУБЕ и 2 смени - редуктор КУИКСИЛВЪР.
Ако може данни само за клапани .
toyo1

Мнение от toyo1 »

Маслота препоръчително го дават на 100часа да се сменя НО ПРИ ВЛАЧЕНЕ и 140ч не са проблем .Утре ще идват с лап топ да ми тестват голямия мотор 115кс и ще питам (АКО СЕ ИСПУСНАТ НЕЩО за да не им изядеме хляба :wink: ще ти кажа)
keymaker
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от keymaker »

keymaker написа:Клапани се правят само на топъл мотор !
Под топъл мотор имам впредвид подгрят мотор около 40*С а не студен на мъртвец
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Тамън студен тряя да си е не замразен ама /истинал напълно/както казват майсторите .Твоят двигател винаги на 40* ли го държиш.Аз предполагам че исзтива понякога и под 40*?Попрочети някои сервизна книжка на автомобил/най често на руските коли завода дава такава информация/кое при колко градуса и как се прави .
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”