Базистните модели на Mepps за бяла риба

Модератори: Павел Иванов, sestrata

yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Базистните модели на Mepps за бяла риба

Мнение от yxaaa »

В производството на Mepps са включени въртящи и клатещи блесни, както и комбинации между тях, а също и актуални комбинации на блесна със силиконки. Целта е ясна - максимално задоволяване капризите на бялата риба и възможности за ефективни решения при всякакви ситуации. Ето някои модели за които отзивите са изцяло положителни.

AGLIA LONG №3

Моделът Aglia опеделено се изявява като универсален, понеже след присъствието му в класациите за пъстърва и костура, ето че го има и сред актуалните блесни за бяла риба.
Заметнете по посока на дълбоката вода в края на лекия склон на брега. Прибирайте, като държите пръчката високо, докато достигнете бързея. В този момент забавете, като с навеждане на върха позволявате на блесната да потъне. Тогава изведнъж увеличете скоростта на прибиране. Това е момента в който бялата риба атакува.

Изображение
Изображение

AGLIA TW STREAMER №1, 2, 3

Тази блесна позволява да ловите бързо и точно, държейки върха високо, но също може да работите с бързо обиране и нисък връх. Доказала се е с даване на мощни сигнали за атака чрез плавната си акция, бърза реакция към разнообразните движения на пръчката, съчетани с кратки спирания.

Изображение
Изображение

WINNER от №1 до №5

Комбинация от въртяща лопатка и червена пухена добавка, с която е обвита тройката, понякога буквално подлудяват хищника. заметнете в чист участък с високо вдигнат връх, като започвате навиването веднага, щом блесната докосне водата. Направлявайте я, като същевременно променяйте дълбочината на движение.

Изображение

SYCLOPS

Силата на тази клатушка е на малка дълбочина, скалисти места или където бреговете са следвани от тих участък. Според силата на течението може да замятате срещу него или под определен ъгъл. Когато ловите вертикално или хоризонтално на малка дистанция, има възможност да провокирате белите риби да атакуват в два удобни момента:
1. В мига на автоматизирането рязко повдигане, когато блесната докосне дъното отново.
2. След като блесната е повдигната и оставена да потъне отново, но вместо да потъва линията остава отхлабена за част отсекундата. В този миг засичайте незабавно, тъй като това е знак, че бяла риба или голям костур са атакували блесната.

Изображение
Изображение

SPINFLEX

Този спинер съчетава въртящо се листо и мека примамка зад подвижно утежнена глава. Работи така, че да подсилва акцията на всеки от елементите си. И двата са ефектни когато свободното пропадане на блесната леко се спира. При отлепяне от дъното меката примамка се движи и листото създава светлинни лъчи. Възстановявайки контакта с дъното, работете на принципа "потъване - издигане".

Изображение
Изображение

BLACK BASS

Като алтернарива между спинерите и силиконките съществува и вид блесни, специално разработени за хищнци, дебнещи плячката си на дъното. В основата на тази разработка лежи една и съща идея. Те съчетават мека примамка с нужното тегло, за да ги задържи на дъното, като същевременно са достатъчно активни да издават вибро и визуални сигнали. Така се получава енергия, която не само подхожда на този воден пласт, но и на хранителна среда.

Изображение

Информацията е взета от вестник "Рибар" .
Направих темата, защото мисля че информацията ще е полезна за начинаещите спинингисти като мен :) :)
Match Fishing :]
fishbones
новобранец
новобранец

Re: Базистните модели на Mepps за бяла риба

Мнение от fishbones »

Браво колега,благодаря за информацията.Добре е написано наистина като за начинаещи какъвто съм и аз. :D
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

браво колега тази информация ще е полезна както за мен така и за много други рибари :drinkers: :wink:тези смятам първи да ги пробвам AGLIA TW STREAMER №1, 2, 3
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

Благодарности за споделената информация колега :smt023
Описанието с воденето на всяка една примамка дадени в темата ти е супер полезно за начинаещ спинингист като мен, както и за останалите колеги дръзнали да се докаснат до този вид рибилов.
Наслука с дърпането на хищници :)
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

Имам и един наръчник по спининг на mepps има инфо за всичките блесни на mepps от утре почвам да пиша на компа и другата седмица права тема :) :) :)
Поздрави на всички :)
Match Fishing :]
pehli
новобранец
новобранец

Мнение от pehli »

Благодарности за информация :supz: :prayer:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Хубаво е написано всичко :) На мен лично някой неща ми се видяха странни ама .. все едно ;)
Ето тук може да чуете звука на блесната и нейната вибраци ;)
http://www.mepps.com/resources/lure-sounds/
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”