Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Купих лодка, незнам да троля ... събирам оборудване ... :(
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Купих лодка, незнам да троля и нямам такъми ... :(
Много добри съвети ти дават колегите,а аз ще добавя-късмет и да пишеш за резултатите.И незабравяй за жилетката /това което колегата писа/
kasmet
- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колега, препоръчай ми ... ти какъв използваш и с какви екстри е, и не на последно място, доволен ли си от него или има какво да се желаеioska70 написа:Като основен такъм ,ще ти трябва и сонар за по добър тролинг пък и с него ще си определяш и скороста и много други неща.

.... със GPS , ще ти трябва и заради маршрутите и точките които ще запаметявашbigfisherman написа: Имам и едно друго питане, как си измервате скоростта.....

При тролинг те интересува къде е дъното, маршрута по който се движиш и евентуално да запаметиш някоя точка. Всеки, който ги има тези неща ще ти свърши работа.
Сомът обича смелите!
- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
ОТЧЕТ:
1.Колеги засега ... сложих стойки за 2 пръчки, които са ... тези, само че с дължина по 2,10м - по препоръка на колегата Миро (
) за което ще го почерпя надявам се на някой гьол ... в най-скоро време.
2.Снабдих се с два мултипликатора с брояч на метрите ... на Окума (лява ръка) ,,, също по вина на Миро (господ мн. риби да му дава
), останаха плетеняците, кутия за воблери и самите воблери ...
3.Сега наблягам на сонара ... ориентирал съм се към Humminbird 570x ... за 625 парички с 2 години гаранция от точно тази фирма, ако някой ползва такъв, или има отзиви за него да казва ... мерси колеги, не спирайте със съветите, 'щото другата седмица мисля да направя сефтето ... май на големия гьол ще е (за Софиянци
) ... Искъро ...де! Наслука на всички колеги !!!
1.Колеги засега ... сложих стойки за 2 пръчки, които са ... тези, само че с дължина по 2,10м - по препоръка на колегата Миро (

2.Снабдих се с два мултипликатора с брояч на метрите ... на Окума (лява ръка) ,,, също по вина на Миро (господ мн. риби да му дава

3.Сега наблягам на сонара ... ориентирал съм се към Humminbird 570x ... за 625 парички с 2 години гаранция от точно тази фирма, ако някой ползва такъв, или има отзиви за него да казва ... мерси колеги, не спирайте със съветите, 'щото другата седмица мисля да направя сефтето ... май на големия гьол ще е (за Софиянци

Последно промяна от bigfisherman на Пет Юли 09, 2010 6:53 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Купих лодка, незнам да троля ... събирам оборудване ... :(
Оборудването е добре. Най-голямата инвистиция ще са ти воблерите.От тях недей да пестиш.С 5-6 воблера нестава.Гледай в ebay излизат много бройки накуп и на много добри цени.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Гледам,че оборудването ти е на 6,та за сонарът мога да ти дам съвет!За тролинг и за кльонк ти трябва най-мощният еднолъчев,за да знаеш в реално време кво става под лодката!Сонарите с повече лъчи,са добри за дълбоки води,а и няма смисъл да знаеш,че на 20м. в лево или десно ще ти отчете "куха рибка" при многолъчевите!Тебе ти требва пресно и достоверно инфо,щот като завиеш на 20м. у лево и се оказва,че рибата е на 20м. у десно,така влизаш у приключение без ефект!
Марката си я избери,но да бъде 2000w до към 4000w,пик до пик!
Най-точното инфо,ти го дава 200Кхц.-лъч!
Другите са за морета и океани!
Воблерите ловят рибата,а не сонара!Тука вече всеки трябва да се довери на себе си,за да има ефект.За това няма да ти давам съвет!Ако са Рапала е добре,но за другите не знам!
Не е нужно да се кръстиш "комплексиран-измислен мафиот",за да станеш истински "убиец" на сомове и бели!
Треа да бъдеш себе си!Запомних те и ще изчекам резултатът!

Но не копувай воблери без човек който разбира.Всяка фирма си има 5-6 биячки.Ти само им вземи различните дълбочини.В другия случай рискуваш да се изметкаш кат мен....право на пясъка.Andrey_76 написа:Оборудването е добре. Най-голямата инвистиция ще са ти воблерите.От тях недей да пестиш.С 5-6 воблера нестава.Гледай в ebay излизат много бройки накуп и на много добри цени.

- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Троли ... Много мерси за съвета ... ще те послушам за сонара и ще гледам да не разочаровам гилдията... надявам се да се видим ... на по чашка и готино мезе на някой гьол ... да раздуеш малко за биг босовете (бели и сомове-дедовци) на Искъра и други партизански водоеми .. за което щеTroli Rapala написа:Гледам,че оборудването ти е на 6,та ....

Колега мерси за ценния съвет, наистина като стигна до воблерите, мисля да съм с някой колега който знае за какво иде реч (приемам желаещи за воблер-шопингEmo-83 написа: .... Но не копувай воблери без човек който разбира ...

Колега, може ли някой линк да ми пратиш на лично да поогледам офертите, мерси предварително!Andrey_76 написа:Оборудването е добре. Най-голямата инвистиция ще са ти воблерите ...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега Емо е много прав. Относно линк няма как да ти изпратя. Влизаш в http://www.global.ebay.com и пишеш в търсачката марката на която си се спрял. / shad rap , duel hard core , crystal minnow , magnum countdown / Това са мойте. Не значи че някога някой с някакво менте няма да избива рибатаEmo-83 написа: Но не копувай воблери без човек който разбира.

Успех.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
Трудна работа е това с консултациите.Много малко хора разбират от воблери.А за да имат някакво понятие,трябва голям опит.Когато отидеш в магазин за воблери....главата те заболява от видове.А продавачите обикновенно предлагат всичко най-ново или,ако някой е хванал на нещо(просто са чули).
За да избегнеш грешки не мисли толкова за цветове(предпочитам естествените),а за форми, газене и работа като цяло.
Всяка фирма си има по макс. 10 работещи.Взимаш си по 2бр. различни разцветки.
И тъй като сега започваш( воблерите се събират трудно и бавно).....се насочи към по-дълбоки воблери.Зимата ще копуваш плитките за пролетта и началото на лятото.
Лично аз нямам голям опит в троленето.Но не съм тъп за да видя къде съм допуснал грешка....правейки се на откривател.
Спри се на 3-4 фирми.Не става с една.На един язовир вървят едни,на друг други.
Започни с Рапала,Юзури,Салмо....това не значи да пренебрегвш другите ф-ми.Просто мое мнение как да се набуташ по-малко и изведнъж.Все пак ти трябва време за да имаш собствен критерий за добър воблер.
За да избегнеш грешки не мисли толкова за цветове(предпочитам естествените),а за форми, газене и работа като цяло.
Всяка фирма си има по макс. 10 работещи.Взимаш си по 2бр. различни разцветки.
И тъй като сега започваш( воблерите се събират трудно и бавно).....се насочи към по-дълбоки воблери.Зимата ще копуваш плитките за пролетта и началото на лятото.
Лично аз нямам голям опит в троленето.Но не съм тъп за да видя къде съм допуснал грешка....правейки се на откривател.
Спри се на 3-4 фирми.Не става с една.На един язовир вървят едни,на друг други.
Започни с Рапала,Юзури,Салмо....това не значи да пренебрегвш другите ф-ми.Просто мое мнение как да се набуташ по-малко и изведнъж.Все пак ти трябва време за да имаш собствен критерий за добър воблер.

-
- научил се да хвърля
напълно съм съгласен с ЕМО и искам да добавя следното -воблери наи близки до естесвената храна на рибата и като няма слънце и видимост по ярки цветове а тези с червените глави са универсални .За марките........те са като модните дизаини ,всичките са НАЙ-хубави !!!! 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Виж и тази тема. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...