Намаля активността на щуката

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
коко
новобранец
новобранец

Намаля активността на щуката

Мнение от коко »

Целия Януари я пробвам, сега през Февруари ходих 5-6 пъти но показва силно изразена неактивност, за разлика от други години. Няколко бройки хванах в дълбокото на около 2м. Дали тази година няма да започне хвърлянето на хайвера по-рано, та се е закротила така? Ако някой знае нещо по въпроса, моля да каже!
:?: :!:
Обичам да я ловя тази пущина....!!!
Аватар
altavoto_me4e
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от altavoto_me4e »

аз съм много запален по този вид риболов
но съм само запален до момента
според мен ако изчакаш още малко 1,2 седмици максимум ще почне да дава добри реззултати
ОТ КАКТО ПРОЧЕТОХ ЗА ВРЕДАТА ОТ АЛКОХОЛА СПРЯХ ДА ........ЧЕТА!!!!!
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Коко ти къде я търсиш ?
На дупка ли си пробвал ?
Тя ако ще си хвърля хайвера по-рано , мисля че, активноста и ще е повишена .
Тази зима доста хора се оплакват от слаб улов , някой го отдават на голямото заметресение , ма аз си мисля че , не зарди него .
Щуката е много капризна риба , има дни в който се храни усилено и после със седмици не пипа нищо и е доста трудно да я провокираш .
На спининг ли я търсиш или на рибе ?
Там където ходя аз сега е замръзнало и не става , но ако в следващите седмици времето се оправи мисля да отида .
Най-добри резултати съм имал в края на март и началото на април , когато времето рязко се затопли , въпреки писанията по книгите че, резките промени не влиаят добре на риболова .
Пускам ти един линк , надявам се там да намериш отговор на повечето си въпроси . http://oberon.cult.bg/Fish/Fish/Shtuka.html

Успех .
дай рибо рибо дай
Аватар
коко
новобранец
новобранец

Мнение от коко »

Кalinanimal, в Луковит има ВЕЦ , който ползва водата на р. Златна Панега, чийто извор е на 16 км от Луковит. Езерото над ВЕЦ-а тази година замръзна за 3 дни, така че няма проблеми за риболов на щука. Пробвам я от м. Октомври и съм доволен. Чел съм много за хищника, но ти благодаря за линка. От Януари обаче се покри , търся я в долбоко и плитко на всичко, но успех нямам. Това ме кара да мисля, че или е от природните катаклизми, или че ще хвърля хайвера. Дано да е второто. Виж снимките!
Обичам да я ловя тази пущина....!!!
Аватар
MARTIN4O
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от MARTIN4O »

i ne 6ablenskoto ezero ne izliza.niama nikakv rezyltat a do predi 3 sedmici izlizaxa po 4-5 broia.a sega ni6to!!!
FISH
Аватар
MARTIN4O
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от MARTIN4O »

a az biax xvanal edna 4tyka predi 1 mesec koito be6e palna s xaiver i to dosta naedrial.moje zaradi xvarlianeto na xaivera da ne se lovi v momenta.a moje i sled 1-2 sedmici da tragne zdravo
FISH
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Аз със нетърпение очаквам нещата с хищниците да се раздвижат, но като че ли сега не е най-удобния момент. Може би в началото на март щуката ще се активизира и ще има по-добри резултати, особено ако времето поомекне и леда се стопи напълно по водоемите.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”