как си готвя рибата на място, на самият водоем

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

как си готвя рибата на място, на самият водоем

Мнение от hristotihov »

Запалвам огън, обикновено привечер ако сме с преспиване на палатка. Бъркам в живарника и предлагам на останалите да си изберат от още живите риби. Изчиствам рибата и вадя готварското алуминиево фолио, което винаги стои в раницата или в колата. Откъсвам едно квадратно пърче и го намазвам с маргарин или друга мазнина. Слагам резенчета чушка, лук и домат, ако няма домат може и кетчуп или лютеница, а ако нямам нищо може и само рибата. Важно е поне да я посоля добре отвън и отвътре, защото няма да има време да поеме от солта. Овивам я във фолиото като подгъвам всички крайща, получава се нещо като пакет. Правя си така няколко пакетчета и ги слагам в жарта на огъня като ги заравям с жар и отгоре.
За да стане добре най-важно е колко време ще се пече, експериментално съм установил че са необходими точно 15 минути, 14 са малко, а 16 са много. Рибата се изпича и задушава едновременно, мисля че всички видове рибата стават добре, единствено костура може да печете по дълго време заради дебелата кожа. Това е, много простичко, а същевременно забавно защото рибата която е плувала във водата след 20 минути е сервирана в чинийка от алуминиево фолио. :wink:
b.m.m.
новобранец
новобранец

Мнение от b.m.m. »

ЗA EДРИЯ КУСТУР ИМА ЕДНА МАЛКА ТАИНА. ПРОБВАЙ ДА ГО ИЗЧИСТИШ КАТО БЕЗ ДА СРЯЗВАШ КОРЕМА ИЗВАДИШ КАРАНТИЯТА ПРЕЗ ХРИЛЕТЕ ПОСЛЕ ИЗМИВАШ ДОБРЕ СОЛИШ И В КОРЕМА И КАКТО Е С КОЖАТА ГО МЕТКАШ НАПРАВО НА ЖАРТА . КОЖАТА ПРЕГАРЯ НО МЕСОТО ВЪТРЕ СТАВА БЯЛО И СОЧНО.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Мерси, идеята е добра, ще я пробвам само да има едър костур. Чувал съм че дори и кожата може да се яде. Нарязва се на малки квадратни парчета, усоляват се, овалват се в брашно и се пържат в по-дълбок тиган, тенджера или най-добре фритюрник. Резултата е така нареченият "чипс от кожа на костур"
Аватар
fireman
новобранец
новобранец

Мнение от fireman »

Костура / не жив / го хвърлям на жарта без да го чистя . Когато почернее като печен картоф го вадя от жарта , отварям през корема , отстранявам вътрешностите , които са станали като ядка увита в ципа, посолявам , подлютявам ........ /абе кой както му е кеф/ и отварям бирата .
Аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rusenec »

чистя рибата осолявам я и във алум. фолио и направо във жарта
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

аз си имам тигани,скари,сол ,оцет и чинии в колата така,че ще ви сьветвам да напраите сьщото-другото после-лесно :lol: и консерви имам за секи случай-бе мога да издьржа около една седмица при екстрни ситуации :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”