Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

как си готвя рибата на място, на самият водоем
Модератор: sapuna
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
как си готвя рибата на място, на самият водоем
Запалвам огън, обикновено привечер ако сме с преспиване на палатка. Бъркам в живарника и предлагам на останалите да си изберат от още живите риби. Изчиствам рибата и вадя готварското алуминиево фолио, което винаги стои в раницата или в колата. Откъсвам едно квадратно пърче и го намазвам с маргарин или друга мазнина. Слагам резенчета чушка, лук и домат, ако няма домат може и кетчуп или лютеница, а ако нямам нищо може и само рибата. Важно е поне да я посоля добре отвън и отвътре, защото няма да има време да поеме от солта. Овивам я във фолиото като подгъвам всички крайща, получава се нещо като пакет. Правя си така няколко пакетчета и ги слагам в жарта на огъня като ги заравям с жар и отгоре.
За да стане добре най-важно е колко време ще се пече, експериментално съм установил че са необходими точно 15 минути, 14 са малко, а 16 са много. Рибата се изпича и задушава едновременно, мисля че всички видове рибата стават добре, единствено костура може да печете по дълго време заради дебелата кожа. Това е, много простичко, а същевременно забавно защото рибата която е плувала във водата след 20 минути е сервирана в чинийка от алуминиево фолио.
За да стане добре най-важно е колко време ще се пече, експериментално съм установил че са необходими точно 15 минути, 14 са малко, а 16 са много. Рибата се изпича и задушава едновременно, мисля че всички видове рибата стават добре, единствено костура може да печете по дълго време заради дебелата кожа. Това е, много простичко, а същевременно забавно защото рибата която е плувала във водата след 20 минути е сервирана в чинийка от алуминиево фолио.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: