Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Малак Проблем
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Малак Проблем
Здравеите на вси4ки!!!Имам малак проблем спрямо риболова.Йивея вав Германия близо до едно езерзе и наскоро науЧих Че е възмойно там да се практикува риболов.Видях един дядо и го попитах каква риба се да тарся там и тои ми отговори Че има шарани от 4 до 10-12 кг още на следващия ден си хванах такамите и отидох сас колелото дотам.Вав 5 Часа сутринта бях там пуснах на cаревиcа после смениш стравта на едни Протеинови топЧета но така нямах нито един удар.На следващия ден сащата сзена се полуЧо та накрая отидох при дядото и видях Че тои лови на cаревиcа и някакви топЧета помолих го да ми даде 2 3 но пак нямах удар.Някои мойе ли да ми обясни защо каде баркам или и аз незнам
.Мерси всеки които мисли нещо по вапроса мойе да сподели.

- daniel_g
- разбира нещата
Май е раничко да търсиш шарани по това време. Но зависи от условията. А дядото хваща ли ??? Ако и тои не хваща прибираи се поизчакай 1-2 месеца да се затопли и пробваи пак - но тогава захрани не "лекичко" , а МНОГО, доста захрани , и с топчета и с царевица . 1-2 дена захранваи предварително избраното от теб място и на 3 -4 ден мятаи такъмите 
p.s. Ама като захранваш гледай да няма много хора, че на 3 ден като идеш да не да са заели вече мястото

p.s. Ама като захранваш гледай да няма много хора, че на 3 ден като идеш да не да са заели вече мястото

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
rusenec написа:може да се е заровил в тинята вече, не се сетих

Шарана не се заравя.Доказано си е отдавна че шаран се лови дори и когато е заледен водоема.
Предполагам че в Германия сега също е студена водата на водоемите така че ти предлагам да търсиш стената или най-дълбоката част та езерото не повече от 10-12 метра.Там може да захраниш но по добре да работиш с ПВА торбичка.След това много зависи и какви са ти монтажите.
Виждам че си начинаещ така че най-добре посети този форум http://www.carpbg.com/forum/index.php има адски много какво да научиш там може също да си пуснеш темата освен това има няколко риболовци които са от Германия също и може да ти помотнат

И наслука

За бракониерите само слънчаци
!

- dedeff
- разбира нещата
kalkan4o написа:rusenec написа:може да се е заровил в тинята вече, не се сетих![]()
Шарана не се заравя.Доказано си е отдавна че шаран се лови дори и когато е заледен водоема.
Предполагам че в Германия сега също е студена водата на водоемите така че ти предлагам да търсиш стената или най-дълбоката част та езерото не повече от 10-12 метра.Там може да захраниш но по добре да работиш с ПВА торбичка.След това много зависи и какви са ти монтажите.
Виждам че си начинаещ така че най-добре посети този форум http://www.carpbg.com/forum/index.php има адски много какво да научиш там може също да си пуснеш темата освен това има няколко риболовци които са от Германия също и може да ти помотнат.
И наслука
Как да не се заравя,след като е летаргичен.Най интензивно се храни при температура на водата около 28градуса.При по-висока температура храненето силно намалява,като в отделни случаи може напълно да спре и шаранът и шаранът да изпадне в летаргия,подобна на зимната.Ако температурата на водата падне под 7 градуса,шаранът престава да се храни и изпада в зимна летаргия.Зимува в най дълбоките части на водоема.
- man1966
- ще става разбирач
За различните водоеми поведението на шарана си е различно.
Например миналата зима съм хващал шарани в замръзнал язовир,на който най голямата му дълбочина е 1,5 метра.
Едва ли температурата на водата беше повече от 3-4 градуса на малкото разледени участъци.
На Ивайловград пък точно през зимата мрежарите
ловят най много шарани-следователно си се движат а не се зариват в тинятя.
Могат да се зарият ако нивото на водата падне критично.
Например миналата зима съм хващал шарани в замръзнал язовир,на който най голямата му дълбочина е 1,5 метра.
Едва ли температурата на водата беше повече от 3-4 градуса на малкото разледени участъци.
На Ивайловград пък точно през зимата мрежарите

Могат да се зарият ако нивото на водата падне критично.
Я елате рибенца при батко...