Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Макара за фидер, плюс и минус на ........модел
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Макара за фидер, плюс и минус на ........модел
Разбира се, че не са боклуци.
Има много добри попадения при Тика и Абу Гарсия примерно, които съм забелязъл. Корморан имат 1-2 модела
Хронос и Магнезия които са читави. Браунинг имат един модел,Бляк Меджик читав. Мичел имат модел Аворънер баитрънери които са читави, Лайнуиндер имат читави макари. Трабуко имат читав модел(даже си ползвам такъв). Вива има доста сполучливи евтини макари. Тебен са перфектни като цена качество. Имат доста попадения.
Има много добри попадения при Тика и Абу Гарсия примерно, които съм забелязъл. Корморан имат 1-2 модела
Хронос и Магнезия които са читави. Браунинг имат един модел,Бляк Меджик читав. Мичел имат модел Аворънер баитрънери които са читави, Лайнуиндер имат читави макари. Трабуко имат читав модел(даже си ползвам такъв). Вива има доста сполучливи евтини макари. Тебен са перфектни като цена качество. Имат доста попадения.
Здравеите приатели и любители на риболова,темата е супер!
Моита макарка е Mikado deep blue 4010 fd,единственното от което не съм доволен е,че при замятане ми се оплита кордата,не знам на какво се дължи,иначе всичко останало си е в норма,и навивката и плавния аванс и всичко останало.
Моита макарка е Mikado deep blue 4010 fd,единственното от което не съм доволен е,че при замятане ми се оплита кордата,не знам на какво се дължи,иначе всичко останало си е в норма,и навивката и плавния аванс и всичко останало.
Сухо дупе риба не яде 

- krokibg
- учете се от него
Ето,какво ползвам от дъжд на вятър,и скоро я взех преди година и нещо и е на два фидер риболова,понеже рядко го практикувам.Преди ползвах едно от Шиманата GTM.Много здрава и мощна макара,като либетка но в същото време нежна и красива на външен вид.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

Последно промяна от butnik на Нед Яну 31, 2010 10:46 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- krokibg
- учете се от него
Да Ице,с нещо като палец за да не дърпаш и отваряш бигела с ръка.Много добре се държи при фидер риболова да знаеш
И най-важното е че не е много скъпа но е качественна,давам гаранция.Даже ще взема да ти я донеса да направиш няколко риболова с нея и да си кажеш мнението

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Тва не съм го срещал
много ми замяса на Ексейджа

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- krokibg
- учете се от него
Нямаше я в каталога,които беше за България.Купих три макари,от приятел които си внасяше по няколко броя но го изгониха от саита че търгувал.Момчето ги даде на много-много добра цена и са от Американския пазар,демек,правени за Америка !!!
- каридата
- учете се от него
Това мяза на Шимано Спирекс.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- krokibg
- учете се от него
Точно

Да, Лонгбоу-а е малкото братче на Коронадото. На практика са неразличими, май. Но е мощна макара и в същото време върти мнооого мазничко и леко и има перфектен аванс. Междувременно докато върви темата си заприходих и това. Все още нямам никакви впечатления от него освен, че е на много добра цена, че върти леко и реди влакното перфектно.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
-
- вече хвърля и на тежко
Видях,че темата е стара ,но исках да споделя моя опит с фидер макари.В момента съм се спрял само на два модела макари.Единия е Шимано Страдик 3 броя другите са Мичел Авоцет 6500 4 броя.Макарите са с еднакви корди и взаимо заменяеми(нарочно съм ги направил така).Исползвам три фидера на Мичел,3.90-4.20 и 4.50.Страдиците ги ползвам само на язовир(идват много слаби за Дунава)
по някой път в зависимост от течението исползвам хранилки от 120грама(без храната)тогава в бой влизат Мичелите.Спрях се на двата модела заради червячната предавка и не съм забелязал да ми осукват влакното дори и след една година употреба и са с перфектни аванси.Спрях се на тези модели след смяната на безброй ефтини модели от които ако някоя реди добре то аванса е пълна скръб или обратното.
С горе написаното само споделям опит и не искам да налагам своето мнение на никой.

С горе написаното само споделям опит и не искам да налагам своето мнение на никой.
Последно промяна от djidjo на Пет Май 07, 2010 5:23 pm, променено общо 1 път.
Темата е стара но има хора която си я следят 
Първият модел макара не знам но Michel си е една от брендовете на производители,и аз си имам такава малка макарка,от 4 години не е мръднала,използвам я за зарганка.
А иначе за фидера съм си взел на Mikado 4010fd скромна макаричка,а сопата ми е Vidrax 3.60 доиолен съм

Първият модел макара не знам но Michel си е една от брендовете на производители,и аз си имам такава малка макарка,от 4 години не е мръднала,използвам я за зарганка.
А иначе за фидера съм си взел на Mikado 4010fd скромна макаричка,а сопата ми е Vidrax 3.60 доиолен съм

Сухо дупе риба не яде 

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Аз съм с фидер на TF Gear с държина 3.60 и тест 50-100 грама. Макарата която ползвах до скоро беше Shimano Catana 2500 с преден аванс,но ми идваше малка и ми беше дискомфортно с нея - ущещах я някякси слабичка и немощна. Иначе Катаната си е супер - никакви грижи с нея - върти леко, навива влакното перфектно, аванса е много - добър, но за фидер поне тоя разнер 2500 не става.
Сега съм с ето това http://www.masterfishing.bg/pictures/187.jpg размер 4000 и вече всичко е О.К. Макарата е евтина 42 лв.Като плюсове могат да се посочат - ниска цена, върти леко и приятно, навива прекрасно влакното, добри аванси, двоен аванс, красива е .
Минуси - липсата на метална шпула, но аз не държа много на това като цяло и не ми пречи.
Сега съм с ето това http://www.masterfishing.bg/pictures/187.jpg размер 4000 и вече всичко е О.К. Макарата е евтина 42 лв.Като плюсове могат да се посочат - ниска цена, върти леко и приятно, навива прекрасно влакното, добри аванси, двоен аванс, красива е .
Минуси - липсата на метална шпула, но аз не държа много на това като цяло и не ми пречи.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.