Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Re: Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
На Брягово,на споменатото място от колегата Цветков тази година съм ходил към 6-7 пъти и съм забелязал,че приличната риба започва да дава след около 10,30 часа!Сбъркал си,че си си тръгнал!
На Брягово има тръпка,понеже можеш да извадиш всичко!А Леново не ми го хвали!Сив риболов!Каракуди -шамари до припадък! 

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Явно не е трябвало да се отказвам.Ама като не познавам водоема........А и на 10-ина метра от мен имаше двама човека,които си тръгнаха малко преди мен и не хванаха нищо,та и аз след тях.Няма значение ........ще има и друг път.....
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
В Понеделник следобяд бяхме на Брягово със Зако на предпоследния кавак. Опънахме цирка но не хвърлихме да не плащаме излишно, само си захранихме шамандурите, да са готови за сутринта и започнахме веселата част с хапкане и пийкане.
на другия ден Зако гледаше дъните аз заложих на перото, между другото водата стигнала до каваците ,язовира е дюкме на перото хващах направо върху трева и закачки нестана никъкъв пераджийски риболов и се отказах след 10 късания и една две каракуди.
Зако закова 3 шарана 1,200-1,500и 7-8 каракуди около 1,0кило в общи линий риболова първия ден беше много лош.
Вечерта пребрахме такъмите и пак се одадохме на най лошия рибаски порок скара бира
На дугия ден от 6,3о като на емнаха тия ми ти каракуди и шарани
работихме с по 4 дънни но реално само по две даваха риба.
Крайния резултат понеже аз си тръгнах по раничко в 15 часа беше общо 10 мерни шарана по голям от 1,50 нямаше и сичко под кило се пускаше и около 15 кила каракуда.
на другия ден Зако гледаше дъните аз заложих на перото, между другото водата стигнала до каваците ,язовира е дюкме на перото хващах направо върху трева и закачки нестана никъкъв пераджийски риболов и се отказах след 10 късания и една две каракуди.
Зако закова 3 шарана 1,200-1,500и 7-8 каракуди около 1,0кило в общи линий риболова първия ден беше много лош.
Вечерта пребрахме такъмите и пак се одадохме на най лошия рибаски порок скара бира

На дугия ден от 6,3о като на емнаха тия ми ти каракуди и шарани

Крайния резултат понеже аз си тръгнах по раничко в 15 часа беше общо 10 мерни шарана по голям от 1,50 нямаше и сичко под кило се пускаше и около 15 кила каракуда.
-
- новобранец
Асене, ако отида към 4-5 след обед и си опъна палатката без да хващам и на сутринта да ги започна, ще ми вземе ли нещо за нощувка? шаранитена дънните на пружина ли ги вадихте или.. 

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Батка и ние така направихмеSouth Division написа:Асене, ако отида към 4-5 след обед и си опъна палатката без да хващам и на сутринта да ги започна, ще ми вземе ли нещо за нощувка? шаранитена дънните на пружина ли ги вадихте или..

На другия ден пак пребрахме въдиците към 9,30 и така.
Ама 4-5 е ранко въри към 7-8 по-хладното че много зор с тая жега.

-
- новобранец
Еми до сега съм ходил 2 пъти на Брягово и то беше преди години и непезнавам местата много добре а докато си намерим местенце, докато опъним палатки шатри ще се стъмни... вие на пружина ли ги мамихте шараните на дънните или..chestarfield написа:Батка и ние така направихмеSouth Division написа:Асене, ако отида към 4-5 след обед и си опъна палатката без да хващам и на сутринта да ги започна, ще ми вземе ли нещо за нощувка? шаранитена дънните на пружина ли ги вадихте или..отидохме да си запазим места вечерта влезнахме да захраним и се устройхме ,В 10 часа мина пазача пожелани весело пиене, и нямахме никакъв проблем, и ги започнахме сутринта
Някой се искушават и почват да тармъчат
да им кажа собствениците са там деноношно хотела и ресторанта работат на стената и праваят деноношни проверки, сега поне пускат да се нощува да не ни отнемат и това удоволствие, и без това рибата нощно време не кълве не дърпайте опашката на лъва.
На другия ден пак пребрахме въдиците към 9,30 и така.
Ама 4-5 е ранко въри към 7-8 по-хладното че много зор с тая жега.
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Вий си знаете.
На царевица само хващам, на прожина нямам нерви да се занимавам
или от зор заман да не съм валат 
Ама и на прожина предполагам ще даде, на стериопор.
Два дена се мъчех и пробвах какво ли не рибата кълвеше 50-60 метра на вътре, на брега епизодични малки шаранчета и дребна каракуда и едни миниатюрни червеноперки.
Само на дъно или на фидер сте имали шанс на слука.
Немога да си го обесня това дърпане
никога не е било на дъно да дава а на перо да неще. 
На царевица само хващам, на прожина нямам нерви да се занимавам

Ама и на прожина предполагам ще даде, на стериопор.
Колега и да сте били останали вероятноста да хваните е много малка.Язовира е пълен до горе 9-10 метра във водата е само треви закачки и треволяци.Явно не е трябвало да се отказвам.Ама като не познавам водоема........А и на 10-ина метра от мен имаше двама човека,които си тръгнаха малко преди мен и не хванаха нищо,та и аз след тях.Няма значение ........ще има и друг път.....
Два дена се мъчех и пробвах какво ли не рибата кълвеше 50-60 метра на вътре, на брега епизодични малки шаранчета и дребна каракуда и едни миниатюрни червеноперки.
Само на дъно или на фидер сте имали шанс на слука.
Немога да си го обесня това дърпане

- pacho109
- сериозен играч
На пружина няма смисъл,ако търсиш шаран.Направи си шамандура на 4-6м дълбочина ,захрани с 2-3кг вечерта и сутринта, опъни 4-5 дънни (с по една кука ,че има закачки ) на царевица и чакане.Ако искаш занимавка може на пружина или фидер да мъкнеш каракуди.Виж преди 2 годиниSouth Division написа:Асене, ако отида към 4-5 след обед и си опъна палатката без да хващам и на сутринта да ги започна, ще ми вземе ли нещо за нощувка? шаранитена дънните на пружина ли ги вадихте или..

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Ударих днеска един валат на Тополово, д....ба и чупения язовир.4 каракудки на фидер и 1 чаушанче на перото за 3 часа.Шарана давал саямо сутрин и то на дъно. Каквато влага ми хвана поне 2 месеца няма да стъпя 

-
- сериозен играч
И на Брягово днес бе много слабо!
Друг път на плувка вземаше мн.добре,а днес само 3 рибета за 8 часа,на фидера 2 рибета!Само костура вземаше на симеонче,но и той по-слабо от друг път!Дочух от едни колеги,че днес имало земетресение,може би това е част от причината!Също така и водата бе страшно вдигната!Това е от мен!Дано другия път имаме повече успехи! 

- pacho109
- сериозен играч
Аз бях на един язовир до Кирково на 20км от Маказа на гръцката граница,около 60декара и знам че има много шаран,но от 3-4 дни не пипа.Между другото от тогава има много силни слънчеви изригвания-най силните от няколко години насам и това може също да влияе.

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
язовира да не е "домище" със бунгала?Ако е той каква риба има?pacho109 написа:Аз бях на един язовир до Кирково на 20км от Маказа на гръцката граница,около 60декара и знам че има много шаран,но от 3-4 дни не пипа.Между другото от тогава има много силни слънчеви изригвания-най силните от няколко години насам и това може също да влияе.
Когато отсечем и последното дърво,когато убием и последното животно,когато хванем и последната риба ще разберем,че камъните не се ядат
- pacho109
- сериозен играч
същия

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Батка от два дена съм на Брягово, бях на кавацитеdobrin_dinev написа:И на Брягово днес бе много слабо!Друг път на плувка вземаше мн.добре,а днес само 3 рибета за 8 часа,на фидера 2 рибета!Само костура вземаше на симеонче,но и той по-слабо от друг път!Дочух от едни колеги,че днес имало земетресение,може би това е част от причината!Също така и водата бе страшно вдигната!Това е от мен!Дано другия път имаме повече успехи!

5 шаранчета по 400-500г и около 5 кила каракуда 3 души с 15 дънни. на Перо небарна.

Какво става не знам,рибата играе но неще да яде и тва си е.
- pacho109
- сериозен играч
Малко история за това ,че има нещо за рибите което не знаем.Точно на тази дата през 2000г. на Студен Кладенец ,до Калоянци0от 08.30ч до 16.00ч с четири дънни -над 50 удара и към 40 шарана от 1.5 до 2.5кг.И това без да храня.Мои приятели същия ден на Тракиец : шаран 20кг-най-големия ,който съм виждал -хванат от Димчо Кокала още с мятането на пръчката.И още няколко по 8кг. и по малки.Преди този ден четири дни без удар.Така ,че има нещо за рибите ,което не знаем.chestarfield написа:Батка от два дена съм на Брягово, бях на кавацитеdobrin_dinev написа:И на Брягово днес бе много слабо!Друг път на плувка вземаше мн.добре,а днес само 3 рибета за 8 часа,на фидера 2 рибета!Само костура вземаше на симеонче,но и той по-слабо от друг път!Дочух от едни колеги,че днес имало земетресение,може би това е част от причината!Също така и водата бе страшно вдигната!Това е от мен!Дано другия път имаме повече успехи!
![]()
5 шаранчета по 400-500г и около 5 кила каракуда 3 души с 15 дънни. на Перо небарна.![]()
Какво става не знам,рибата играе но неще да яде и тва си е.