Язовир Сопот

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
LnX
новобранец
новобранец

Re: Язовир Сопот

Мнение от LnX »

Сега тъкмо се връщам, бяхме от южната страна на язовира и общо взето най-активна беше платиката и дребния костур(което е ясно предполагам). Платика излизаше по-навътре(както с директен 7-ца) на тънък торен червей и на дъно на дистанция 10-20 метра с пружина и на куките жито. Вечерта имаше удар на живо рибе, но не можа да се откачи рибата. Сутринта излезнаха 2 дребни шаранчета по около 300гр. на торен и на царевица и съответно бяха пуснати. Излезнаха и 2 по-едрички таранки по около 300-400гр. измежду платиките. Това е от мен :)

ЕДИТ: Без малко да забравя, браво на момчетата от ИАРА Ловеч, явно там са редовни на язовира, минаха да проверяват за мрежи по колите и гледаха из живарниците за маломерни шаранчета, набраха един герим и съответно го откараха за унищожение
rachmonik
новобранец
новобранец

Мнение от rachmonik »

Колеги дайте свежо инфо за язовира как е нивото рибите,че ще правим един уикенд
stefan_ginev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stefan_ginev »

Колеги дайте ми съвет като местни и познаващи яз.Сопот искам да отида на палатка за 2дена но не го познавам мястото та мисълта ми е от към софииския път ли да застана или през Лесидрен или през Г.Желязна да стигна до яз.където мога да лагерувам.Мерси :drinkers:
Аватар
LnX
новобранец
новобранец

Мнение от LnX »

Аз до сега само 2 пъти съм ходил, като бях на едно и също място откъм Голяма Желязна. Има места подходящи за къмпинг, но лошото е пътя там, трябва си по-височка кола, че има камънаци и трапища из черния път. Аз съм с VW Polo и нямам проблеми даже натоварен, но пътуваме 2 коли и делим багажа и хората :)
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

stefan_ginev написа:Колеги дайте ми съвет като местни и познаващи яз.Сопот искам да отида на палатка за 2дена но не го познавам мястото та мисълта ми е от към софииския път ли да застана или през Лесидрен или през Г.Желязна да стигна до яз.където мога да лагерувам.Мерси :drinkers:
Според мен най-добрите места са през Желязна. Лошото е че може да са заети.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Аз пък мисля, че са по-удобни местата за лагеруване от към софийския път, смао че при сухо време, иначе черните пътища, отиващи към язовира стават адска кал, ако завали. Има и сенки (ако не са заети), но няма чешми в този район. Що с еотнася до рибите - от към софийския път е по-плитката част на язовира, и има повече водорасли, но то и по другите брегове има, рибата е еднаква като водове навсякде - платика, каракуда и костур с еловят масово, както и редки бабушки и маломерни шаранчета.
Спасе
новобранец
новобранец

Мнение от Спасе »

Колеги, дайте координати на някои собственик на бунгало или виличка която се дава под наем на този язовир моля!
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Имам нещо впредвид. Утре ще ходя до там и след това ще ти пиша.
За колко хора става въпрос и за кога?
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
Спасе
новобранец
новобранец

Мнение от Спасе »

Следващият уикенд, 4 или 7 човека.
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Спасе написа:Следващият уикенд, 4 или 7 човека.
Колега обадих се но всичко е заето до края на месеца. За друго място не се сещам а то май и няма.
Давам ти телефона на човека може да се разберете нещо.
0888282061 Илян Маринов.
Легловата база е до 14 човека така че може някой да се откаже. Обади му се и говори с него.
Спасе
новобранец
новобранец

Мнение от Спасе »

Благодаря за бързия отговор!!! :D
onzi112
новобранец
новобранец

Мнение от onzi112 »

Колеги интересуваме дали е спаднало нивото на язоавира.
Които е бил на стената може ли да ми каже приблизително колко е от плочата .
Интересуваме защото с групичката си имаме " Нащо място " и до преди 1 месец несъществуваше.
Много благодаря предварително.
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Нивото спада яко. Но за стената немога да ти отговоря.
onzi112
новобранец
новобранец

Мнение от onzi112 »

Колеги от последния път когато питах нещтата за планувания риболов не се осъществиха :( :( :( .
Сега е категорично че ще ходя в 4-так ако ще и камани да падат.
Много ще бъда благодарен ако някой сподели каква е ситоацята с нивото на водата.

Много благодаря още веднъж
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

onzi112 написа:Колеги от последния път когато питах нещтата за планувания риболов не се осъществиха :( :( :( .
Сега е категорично че ще ходя в 4-так ако ще и камани да падат.
Много ще бъда благодарен ако някой сподели каква е ситоацята с нивото на водата.

Много благодаря още веднъж
Ще чакам да кажеш какво си направил,ако ходиш на стената.Аз в петък или неделя :D .Ако ловиш на рибе ще кажеш ли дали се ловят слънчевки за стръв с рачево, да знам дали да спирам на реката.Мерси
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”