Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Какъв е начинът?
Модератор: sapuna
Какъв е начинът?
Ако знаете село Шкорпиловци ( на 35 км южно от Варна на морето) и реката която минава до него... се надявам да помогнете с нещо
Та.. към края на реката, близо до морето, има мост и там коритото е доста широко. по цял ден шляпат едни огромни кефали по над 3-4 кила и се чудя как могат да се хванат тея чудовища???
от селото ромите
са хващали от тези кефали, но вероятно на късмет... има мнооого случаи на скъсани корди и тн. ( бил сам свидетел веднъж). пробвал съм много на спининг с блесни и воблери но нищо... можеби имате някои идеи да пробвам 

Re: Какъв е начинът?
Може да пробваш на рибе или на жабе щом гониш по-едрите екземпляри

- flyester
- разбира нещата
Или пък на мида , може да пробваш 

-
- разбира нещата
Ако е на устието и с тези килограми най вероятно става въпрос за морски кефал,Които не се лови на спининг.Пробвай с морски/блатен червей.Ако с него няма резултат трябва да експериментираш.Плувка,бомбарда ако може и на дънния такъм с тапичките.успех
Проба му е майката!
И аз си мисля, че е възможно да са морски кефалите, въпросната река стига до/в морето!
Последно промяна от Jechev на Съб Авг 22, 2009 12:38 pm, променено общо 1 път.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Плувка-под нея на половин метър кука,след около 20 санта още една и блатен или хляб за стръв
.Тва е твоя такъм
....и дано имаш здрави нерви 

Ами големия кефал е речен, но има и по над кило морси кефали/платерини. днеска един циганин извади кам 1 кило платерина и го показа на всички като си тръгваше( надвеси се над моста с рибата в ръка). Циганите са хващали от кленовете, НО цаката е пок куката на 5-6 санта една кука тройка
.аз днеска ходих и хванах 2 иларии по кам 300 грама
, но се учудвам как ги хващам... на 10-12 санта дълбочина ТОЧНО под моста на хляб... Та има бая иларии и доста рядко се хващат кленовете.. 

- CERRUTI
- сериозен играч
Колега има начин
Монтаж:корда и кука(10-8номер)тънка и лека,без никакви плувки или тежести....
стръв:обиколи покрай реката намери месни скакалци(по едрички),закачаш на куката и пускаш във водата на отичане....има и друг вариянт-ако ловиш от мост вдигай и пускай стръвта над водата все едно скакалеца се мъчи да скача,с тази тактика съм имал удъри и във въздуха
но при тези килограми за които говориш от моста няма начин да го извадиш!!!
Айде успех и да пишеш каква си я свършил....
Тактиката е точно за такива кленове-непукисти

Монтаж:корда и кука(10-8номер)тънка и лека,без никакви плувки или тежести....
стръв:обиколи покрай реката намери месни скакалци(по едрички),закачаш на куката и пускаш във водата на отичане....има и друг вариянт-ако ловиш от мост вдигай и пускай стръвта над водата все едно скакалеца се мъчи да скача,с тази тактика съм имал удъри и във въздуха

Айде успех и да пишеш каква си я свършил....
Тактиката е точно за такива кленове-непукисти

абе и това съм го пробвал... обаче не без плувка ами с шишче за скара
ловя си слакълци и хвърлям. миналото лято малко по нагоре по реката хващахме с един колега от форума Камбата , ама се дребни... това лято не става.. нз защо . разказвали са ми че с конска муха се ловяло, но не съм пробвал. Мястото където скачат клендаците е далече от рибарските места и не може да се хвърли чак там ... пробват да хвърлят на дъно на пружина но не става...иларии и то дребни.. закачали са ги доста тея чудовища но то веднага къса.. с тънка корда ако е по голямо няма шанс..

1.Кука тройка
2.Рибе-не мого голямо
3.Яко влакно
4.Здрави нерви-Заложи една въдица на тежко,а за да не ти е скучно с друга въдица мятай за дребосък
2.Рибе-не мого голямо
3.Яко влакно
4.Здрави нерви-Заложи една въдица на тежко,а за да не ти е скучно с друга въдица мятай за дребосък

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
оптай системата само с кука без нищо друго ,на куката закачи 2-3 едри скакалеца или ако намериш жива златка (майски бръмбар) и с това мятай като се стремиш да не те видят кленовете иначе рискуваш нищо да не хванеш
сложи по голяма кука 3-4 мисля че ще ти свърши работа ...

начина ще го научиш наи-добре от местните,наблюдаваи ги те си познават мястото