рано ли мо е на костура

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
borcata
новобранец
новобранец

рано ли мо е на костура

Мнение от borcata »

Колеги още съм начинаещ в спининга и ме интересува рано ли е да пробвам за костур на воблер или силикон?
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Рано ли ? Цяла зима хората ловят по дълбоките места на язовирите и то предимно на силикон.
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Може и да си закъснял вече!Вчера нямах нито един удар от костур де инъче бибан колкото искаш.Цяла зима вървеше много на блесна и жива рибка по езерата около Бургас
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

късно е вече :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Що да му е късно ве?Ние мислим утре да се отбием на Тръстиково да го пробваме костура.Аз преди две-три седмици ходих на Цонево и на малко воблерче за кефал,от тея тумбестите тракалки,сръбско производство имах един удар.Мятах кви ли не примамки-труистери 3 вида,въртящи блесни от малките 3 вида,клатушки от тея най-малките,по 3 сантиметра дет са,също и 6 санта 1№ бяла морска клатушка/предимно за лефер предназначена/,воблер 4 санта жълт с черни препаски и червено топче на опашната тройка/за сулка предназначен/.Пробвахме го на плувка на бял червей,ама нито едно побутване даже нямаше.Рибенцето дет се излъга на воблера го пуснах.
Сега съм вързал от малките тройки две една за друга на разстояние около 4 санта една от друга и последата вирбел,за който ще завържа ловод дълък около 2 метра и бомбардата вместо тапа,а бомбардата за основното влакно.На тройките ще закача живо рибе и ще мятам да видим кво ще стане.По този начин някой ловил ли е костур?Ами сулка възможно ли е да се хване,или не?Монтажа представлява нещо,като за щука,обаче с малки тройки,малко рибе и вместо тел-дебела месина.Ще го пробвам пак костура на блесни,воблери и силикон,ама...не съм сигурен как да подходя.Дайте съвет!На какво е най-подходящо да пробвам?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
DaRkWiSh
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от DaRkWiSh »

поради изключително топлата зима в повечето да не кажа и всички водоеми нямаше потапяна на рибите и изпадане в летаргия.
Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна!!!
Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Този номер с бомбардата съм го правил преди години и то точно на Тръстиково.Имаше някои колеги,които ме питаха каква е тази "плувка". Даде много по - добър резултат от блесната и силикона.Трябва да си на потапяща бомбарда и бидем 0,12-0,14 , защото на стената има много закачки,т.е. да не губиш и бомбардата ,а само бидема.Вместо тройки,аз използвам куки 2 нули,като за чернокоп,ама да са с ухо.Едната се връзва за бидема , а другата се нанизва през ухото към първата.Така на двете се набожда рибчето. Ако има и риба ,гледай какво става :shock:
Наслука!

ПП.Отдавна не съм ходил там и не зная какво е състоянието на язовира.Провери после рибата за червеи
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Ок,благодаря за инфото,да фана риба аз,пък може и да я писна,ше преценя,ако хвана едно-две рибенца няма смисъл да ги вземам.Ако имам по-добър улов ще го проверя.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”