Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Здрасти от начинаещ искам съвет
Модератор: nkolev66
Re: Здрасти от начинаещ искам съвет
Незнам за другите но за мен най добрите харпуни са ба бушат и пикасо,за хаваиските копия незнам оште несъм ги пробжал
-
- научил се да хвърля
за харпуна гледай да е над 80 см. по-нататък ще разбереш.
здравейте,нов съм и имам нужда от съвет за харпун
Като новобранец имам нужда от съвет каква дължина харпун ще ми бъде полезна като за начало,че досега ги пукам попчетата с хавайско.Благодаря предварително!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: здравейте,нов съм и имам нужда от съвет за харпун
Ами аз ти предлагам дължина между 82 и макс 90 см.
Нещо такова 85 см. http://www.divingshopbg.com/harpuni/thunder-twin-2.html

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
така мислех и аз,че 90 е ОК,но все пак практиката учи и реших да се допитам до напредналите.Иначе марката съм си я избрал BEUCHEAT,какво мислиш?повечето ми неща са от тази фирма и съм доволен
Сега в момента има доста марки харпуни който са на същите цени като на BEUCHEAT но са с много по добро качество.Миро а това е по доброто от това което ти си му показал http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1351STR написа:така мислех и аз,че 90 е ОК,но все пак практиката учи и реших да се допитам до напредналите.Иначе марката съм си я избрал BEUCHEAT,какво мислиш?повечето ми неща са от тази фирма и съм доволен
Колега STR, ако съм на твое място,ще си взема най-гъзарския харпун, който мога да си позволя.Ако има някой още по-добър, който сега баш не ми е по джоба, ще изчакам малко и ще си събера пари за него.
Ще си го взема и по-дългичък.Например 100см. даже "+". Напълно подкрепям мнението на един от най-добрите наши състезатели по подводен риболов и безспорен талант Стамен Царков, който някъде в този форум изрази мнение, че колкото по-начинаещ е ловецът, толкова по-малки са шансовете му, рибата да го допусне близо до себе си. (напълно логично според мен)Именно поради този факт, ти трябва далекобойно оръжие.
Вземи си як,скъп, надежден и прецизен харпун за да изпиташ истинското удоволствие от подводния риболов.
Успех
Ще си го взема и по-дългичък.Например 100см. даже "+". Напълно подкрепям мнението на един от най-добрите наши състезатели по подводен риболов и безспорен талант Стамен Царков, който някъде в този форум изрази мнение, че колкото по-начинаещ е ловецът, толкова по-малки са шансовете му, рибата да го допусне близо до себе си. (напълно логично според мен)Именно поради този факт, ти трябва далекобойно оръжие.
Вземи си як,скъп, надежден и прецизен харпун за да изпиташ истинското удоволствие от подводния риболов.
Успех

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
благодаря за мнението,чаках някой да ме бутне с подобен съвет,не че парите са в изобилие в момента-но ще направя така,а и има резон в думите ти!дайте предложение и за марката,че копувам само от една и няма как да съм сигурен че е оптималния вариант.
- niki_fire1977
- новобранец
Колега, не забравяй и тежести за краката. Слагат се с лепка. Иначе забрави да се гмурнеш безшумно. Плавниците ще се връткат нагоре. А и чорапите са с положителна плаваемост.
...колега с тва питане за марката , пак ще ни вкараш в интригаSTR написа:...дайте предложение и за марката,че копувам само от една и няма как да съм сигурен че е оптималния вариант....

П.С. тоя на Сиаксуб и той добре изглежда ...както каза Терзо , да се чуди човек кво да земи

взех си Патос Опен 90 и е супер,марката ми е ясна вече-хубав лош за тая година толкова:-))))на слука!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да ти е честит и много трофейни риби да вземеш с него 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Честито и от мен ...и да го видим скоро на снимки ....в съчетание с големи риби

дай боже,не само на мен, а на всички!!!!
- mrhunday
- вече хвърля и на тежко
Здравейте,може ли да се изпозва неопрен 3.5 мм дебел по това време на годината и въобще тази дебелина удобна ли е ?