Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Къде и как за костур???
Модератор: sapuna
- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Къде и как за костур???
Забелязал съм, че костура обича да има нещо червено или ярко оранжево ... по изкуствената примамка, може дори и една червена перличка или дори червен шлаух на тройката ...
Да аз го лова на медно червена блесна,но класиката си е бяла лъскава блесна с брокати по неяbigfisherman написа:Забелязал съм, че костура обича да има нещо червено или ярко оранжево ... по изкуствената примамка, може дори и една червена перличка или дори червен шлаух на тройката ...

За костура може и на тройката да се сложат червени конци нещо като прежда да стане рошаво аз лично слагам от мартениците червените конци. На всички блесни има някаде такъв конец.

днес хванах първия си кустур на плувка.бях тръгнал за щука и си пуснах рачилото за малки рибета.между слънчаците в рачилото се подмяташе една каракудка съвсем дребна около 2-3 сантиметра.закачих я на куката и хвърлих между гъстите водорасли.след около 20 мин. костурче клъвна и се учудих на устата му.беше захапал главата на рибката но беше достатъчно да налапа костур с неговите размери.костура беше малък окаоло 10 см.
моля който знае за риболова на костур да ми каже на тройка кука ли се лови и каква трябва да е тапата-колко грама и т. н. .моля 

-
- вече хвърля и на тежко
Днес на язовир искър извадих сравнително дребен костур не повече от 25см като си пробвах блесна за щука!!!
Исках да и видя играта само, тъкмо закупена беше - а не да ловя риба.
http://www.blockpost.lt/effzett-vartykl ... Path=22_53
30 gr размера, изобщо не беше дребна! Тройката беше колкото устата на костура.
Исках да и видя играта само, тъкмо закупена беше - а не да ловя риба.
http://www.blockpost.lt/effzett-vartykl ... Path=22_53
30 gr размера, изобщо не беше дребна! Тройката беше колкото устата на костура.
Костура е рибата която може да спаси всеки провален излет, само да му напипаш дълбочината. Лови се на всичко - леко, тежко, джиг, тролинг каквото ти дойде на ум.danuckash написа:моля който знае за риболова на костур да ми каже на тройка кука ли се лови и каква трябва да е тапата-колко грама и т. н. .моля
Ако уточниш малко въпроса си (къде и какъв точно риболов искаш да практикуваш), може би ще получиш по смислен отговор.
Бях пет дена на Доспат и за цялото време освен костура остналия улов беше една каракудка и няколко уклея. Но пък от 6 до 9 хващахме по 50-60 парчета.
Най добре си даваше от лодка на дъно, като от време на време излизаха и такива красавци

unclego благодаря ти. 

- szhristov
- ще става разбирач
Привет на всички
,
Към края на седмицата заминавам за Батак. Ще съм благодарен, ако някой колега сподели скорошни впечатления за Баташкия костур
. Преди доста години (още имаше туфи) съм ловил там и съм с добри впечатления. Тогава излизаше на рибе
. Сега мисля да пробвам спинингови примамки, но ще взема и рачилото за всеки случай
.
Ако имате скорошно инфо
- драснете по нещо - аз после ще пиша
Поздрави

Към края на седмицата заминавам за Батак. Ще съм благодарен, ако някой колега сподели скорошни впечатления за Баташкия костур

Ако имате скорошно инфо

Поздрави

...и наслука
Ако имаш лодка,пускай ръчилото,хващай рибки и ще изкъртиш костура на 100-150 метра от брега,може и на блесничка да пробваш
Успех колега
Иначе костура зима стига да го набараш 

- szhristov
- ще става разбирач
Привет,
лодка, ~50м., отвесна блесна
2 часа = половин живарник
Поздрави

Поздрави

...и наслука
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Много добър резултат.szhristov написа:Привет,
![]()
Поздрави
- szhristov
- ще става разбирач
И аз съм доволенG.Petkov написа:Много добър резултат.szhristov написа:Привет,
![]()
Поздрави

Поздрави
...и наслука
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Окото на друг костур ли е? Преди години, когато ловях с блесна под леда, слагахме на горната тройка око на костур и се смяташе, че увеличава кълването.Малко касапска работа, ама така си беше. И руснаците го използват като "екстра".