Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

ОБЕЗВОДНЯВАНЕ ПРИ ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПОДВОДЕН РИБОЛОВ
Модератор: nkolev66
Re: ОБЕЗВОДНЯВАНЕ ПРИ ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПОДВОДЕН РИБОЛОВ

- manuk
- научил се да хвърля
Колега australia, благодаря за пожеланията.
”-----------НАТРИЕВИЯТ ХЛОРИД-------------------------Човек, оставен абсолютно без СОЛ над 3 месеца, изпада в критично състояние, съпроводено с психични отклонения и ако не настъпи бърза благоприятна корекция на това състояние – ЗАГИВА.”
Сигурно това е така, ако се предположи, че този човек ще може да живее 3 месеца, без да пие вода, (в която сигурно има разтворени соли), а също така ще трябва и да не се храни, защото по надолу в мнението на колегата niki_fire 1977е написано:
„......................В този ред на мисли, обаче незабавно трябва да влезе в съображение и обстоятелството, че голяма част от това количество ние без друго набавяме чрез хранителните продукти!
Така например, в зависимост от персонално погълнатото количество продукт – съдържанието на НАТРИЙ и ХЛОР, изчислено в проценти е следното: телешко месо /НАТРИЙ: 0.421, ХЛОР: 0.378/, птиче /НАТРИЙ: 0.421, ХЛОР: 0.378/, риба /НАТРИЙ: 0.373, ХЛОР: 0.578/, хайвер /НАТРИЙ: 0.874, ХЛОР: 0.819/, сирене /НАТРИЙ: 0.606, ХЛОР: 1.460/, краве мляко /0.051, ХЛОР: 0.106/, пшеница /НАТРИЙ: 0.039, ХЛОР: 0.068/, ръж /НАТРИЙ: 0.035, ХЛОР: 0.025/.Очевидно е, че без НАТРИЕВИЯ ХЛОРИД – ЖИВОТЪТ Е НЕМИСЛИМ и това е валидно за всички организми в природата, но докато хищниците го получават от своите жертви – при тревопасните това не е така.... Не е безинтересно да се знае, че КАМЕННАТА СОЛ, поставена на видно място край примитивните хижи на нашите предци е изиграла решаваща роля в одомошаването на добитъка, което е дало мощен тласък на ЦИВИЛИЗАЦИЯТА!
От всичко това е видно, че НАТРИЕВИЯТ ХЛОРИД е вещество с ВИСОКА БИОЛОГИЧНА АКТИВНОСТ и поради това е разбираемо защо организмът “е склонен” да “не отказва” количества, надхвърлящи значително обективните му нужди!--------------”
До тук колегата niki_fire 1977 само потвърждава това,което съм твърдял и аз. Както за хищниците, така и за тревопасните, така и за хранилките край ловните стопанства, също и за минералите от органичен и неорганичен произход. Но има нещо много интересно в дадените проценти за съдържанието на НАТРИЙ и ХЛОР в отделните продукти. Тези проценти потвърждават по безспорен начин, че в организма ни, независимо от нашето желание, постъпват достатъчни количества от НАТРИЕВ ХЛОРИД от органичен произход, който действително е необходим, за правилната му работа.
А за НАТРИЕВИЯТ ХЛОРИД от неорганичен произход постъпил в организма, колегата niki_fire 1977 се постарал да напише с червени букви следното:
„ Какви, обаче са най-преките последствия..........................................................................при солящите обилно ежедневната храна, довежда до..............”..
И така нататък.
Който желае, може да прочете цялото мнение на колегата niki_fire 1977. Всички ние обаче изпускаме най важното от мнението на колегата, което касае всички занимаващи се с подводен риболов, а именно:
„Ето това имах предвид, когато човек се гмурка и има повечко соли в кръвта. Долу се знае, че адреналина скача, при повечко соли и кръвното скача и то в пъти, а при повечко кръвно резултата е по-малка апнеята. Докато дестилираната вода в нея липсват допълнителни соли, които да ускоряват този процес. Но държа дебело да подчертая това е за кратки, но много интензивни натоварвания.Затова по-леко със солта защото колкото е полезна толкова и вредна. Но само едно знам, никой не може да ме накара да не ям солен паламуд и веяна скумрия и . Здраве и слука желая на всеки колега във форума. И повечко апнея и късмет.”
niki_fire1977
А аз ще добавя:
-------------------------------------------------------------------------
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
Приятелю Булти, сигурно за последицата от липса на соли, където са ми писали колегите, имаш в предвид това, написано от колегата niki_fire 1977 в неговото мнение, че:Булти написа:Спекулацията е приятелю мой , че не пиеш 67 години дестилирана вода...относно вредните последици от липсата на соли - колегите вече ти отговориха
...приятелю , както и да живееш ще умреш тогава , когато ти е писано и нищо не може да промени това ....ще се радвам тая есен да видя снимки на рибите , които ще удариш на десет метра...и току виж .....съм пропил преварена вода
![]()
”-----------НАТРИЕВИЯТ ХЛОРИД-------------------------Човек, оставен абсолютно без СОЛ над 3 месеца, изпада в критично състояние, съпроводено с психични отклонения и ако не настъпи бърза благоприятна корекция на това състояние – ЗАГИВА.”
Сигурно това е така, ако се предположи, че този човек ще може да живее 3 месеца, без да пие вода, (в която сигурно има разтворени соли), а също така ще трябва и да не се храни, защото по надолу в мнението на колегата niki_fire 1977е написано:
„......................В този ред на мисли, обаче незабавно трябва да влезе в съображение и обстоятелството, че голяма част от това количество ние без друго набавяме чрез хранителните продукти!
Така например, в зависимост от персонално погълнатото количество продукт – съдържанието на НАТРИЙ и ХЛОР, изчислено в проценти е следното: телешко месо /НАТРИЙ: 0.421, ХЛОР: 0.378/, птиче /НАТРИЙ: 0.421, ХЛОР: 0.378/, риба /НАТРИЙ: 0.373, ХЛОР: 0.578/, хайвер /НАТРИЙ: 0.874, ХЛОР: 0.819/, сирене /НАТРИЙ: 0.606, ХЛОР: 1.460/, краве мляко /0.051, ХЛОР: 0.106/, пшеница /НАТРИЙ: 0.039, ХЛОР: 0.068/, ръж /НАТРИЙ: 0.035, ХЛОР: 0.025/.Очевидно е, че без НАТРИЕВИЯ ХЛОРИД – ЖИВОТЪТ Е НЕМИСЛИМ и това е валидно за всички организми в природата, но докато хищниците го получават от своите жертви – при тревопасните това не е така.... Не е безинтересно да се знае, че КАМЕННАТА СОЛ, поставена на видно място край примитивните хижи на нашите предци е изиграла решаваща роля в одомошаването на добитъка, което е дало мощен тласък на ЦИВИЛИЗАЦИЯТА!
От всичко това е видно, че НАТРИЕВИЯТ ХЛОРИД е вещество с ВИСОКА БИОЛОГИЧНА АКТИВНОСТ и поради това е разбираемо защо организмът “е склонен” да “не отказва” количества, надхвърлящи значително обективните му нужди!--------------”
До тук колегата niki_fire 1977 само потвърждава това,което съм твърдял и аз. Както за хищниците, така и за тревопасните, така и за хранилките край ловните стопанства, също и за минералите от органичен и неорганичен произход. Но има нещо много интересно в дадените проценти за съдържанието на НАТРИЙ и ХЛОР в отделните продукти. Тези проценти потвърждават по безспорен начин, че в организма ни, независимо от нашето желание, постъпват достатъчни количества от НАТРИЕВ ХЛОРИД от органичен произход, който действително е необходим, за правилната му работа.
А за НАТРИЕВИЯТ ХЛОРИД от неорганичен произход постъпил в организма, колегата niki_fire 1977 се постарал да напише с червени букви следното:
„ Какви, обаче са най-преките последствия..........................................................................при солящите обилно ежедневната храна, довежда до..............”..
И така нататък.
Който желае, може да прочете цялото мнение на колегата niki_fire 1977. Всички ние обаче изпускаме най важното от мнението на колегата, което касае всички занимаващи се с подводен риболов, а именно:
„Ето това имах предвид, когато човек се гмурка и има повечко соли в кръвта. Долу се знае, че адреналина скача, при повечко соли и кръвното скача и то в пъти, а при повечко кръвно резултата е по-малка апнеята. Докато дестилираната вода в нея липсват допълнителни соли, които да ускоряват този процес. Но държа дебело да подчертая това е за кратки, но много интензивни натоварвания.Затова по-леко със солта защото колкото е полезна толкова и вредна. Но само едно знам, никой не може да ме накара да не ям солен паламуд и веяна скумрия и . Здраве и слука желая на всеки колега във форума. И повечко апнея и късмет.”
niki_fire1977
А аз ще добавя:
-------------------------------------------------------------------------
....manuk написа:До тук колегата niki_fire 1977 само потвърждава това,което съм твърдял и аз. Както за хищниците, така и за тревопасните, така и за хранилките край ловните стопанства,

ФАКТ - поставяне на сол покрай хранилките на животните
ПРИЧИНА - дивите животни имат нужда от неорганична сол , тъй като органичната която получават от растенията е недостатъчна , животните усвояват неорганичната сол , щом тя компенсира липсата на органична
СЛЕДСТВИЕ - наблюдавайки тази нужда у животните , хората са я поставяли в близост до домовете си , за да одомашат дивите животни ...по късно този факт се ползва и в ловните стопнаства
...когато сложиш каруцата пред коня или СЛЕДСТВИЕТО преди ПРИЧИНАТА , тогава тънката нишка на логиката е прекъсната ...това се явление се наблюдава при малките деца , хората страдащи от аутизъм или при някой форми на разстройство на личноста ....
...предполагам същото важи и за човек поставен в условията на постоянен недостиг на сол , естествено критичните състояния , ще бъдат в доста по лека формаmanuk написа:”-----------НАТРИЕВИЯТ ХЛОРИД-------------------------Човек, оставен абсолютно без СОЛ над 3 месеца, изпада в критично състояние, съпроводено с психични отклонения и ако не настъпи бърза благоприятна корекция на това състояние – ЗАГИВА.”

A как най-бързо и най-лесно се получава дестилирана вода Манук? На мен ми трябва за промивките jala neti.
- niki_fire1977
- новобранец
Spear, ако имаш сигурен човек в РИОКОЗ и го попиташ, от там най-лесно се взема минус вода. Другия вариант в домашни условия е много трудоемък. За промивки няма да ти стигне.spear написа:A как най-бързо и най-лесно се получава дестилирана вода Манук? На мен ми трябва за промивките jala neti.
Другото, една скоба отнасяща се до по-горните двама и напразно спорещи. МАНУК, БУЛТИ, сол, без сол все тая и едното и другото е вредно, когато е системно и целенасочено. Но, само да вметна. Майка ми, преживе беше болна от рак(злокачествен). Лекарите даваха 6 месеца. Тя издържа пет години преди да се спомине. Пиеше само дестилирана вода. Това е един от многото начини за освобождаването на организма от свободните радикали, които са основните причинители и хранители на ракови образувания. И никаква сол. Всичко беше безсолно. Необходимата сол се набавяше от храните. За животните. Сол се слага до хранилките само през зимата, защото преживните животни нямат достъп до растения, нали всичко е под снега.За месоядните е ясно. Но това за солта няма абсолютно никакво значение. Пред мен са двама колеги, които много уважавам и които спорят за нещо, което е строго индивидуално за всеки организъм. Един иска повече сол, друг по-малко, трети яде безсолна салатата. Пфу, ще е нещо много блудкаво. Въпроса е да доживеем да взимаме пенсия,

- Jack Daniels
- разбира нещата
Юли, купуваш си дестилатор и си правиш вода колкото ти душа сака
, иначе съм виждал по аптеките в разфасовки 1-2-3 литра

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
...БИНГО , БИНГО , БИНГО ...ето това исках да чуя ...животните имат достъп до тревата и растенията под снега - къде вятъра отвява снега , къде ровят , къде ядат клонки , къде кора от дървета , къде им слагаме храна - това ти го казвам , като дългогодишен ловецniki_fire1977 написа:За животните. Сол се слага до хранилките само през зимата, защото преживните животни нямат достъп до растения, нали всичко е под снега.

Сега ги загледах, но цените нещо не ме устройватJack Daniels написа:Юли, купуваш си дестилатор и си правиш вода колкото ти душа сака, иначе съм виждал по аптеките в разфасовки 1-2-3 литра

- Jack Daniels
- разбира нещата
доколкото разбрах, под дестилирана вода Манук разбираше изворната такава, а днес питах едно аверче дето разпространяват онези туби за машинките за топла и студена вода и по неговите обяснения тази вода минавала някаква процедура на дейонизация, филтрация и тем подобни неща и можело да се каже че била физически и химически чиста, според мене доказателство за това е че подобно на дестилираната вода тя почти не утолява жаждата / тука е номера на тези фирми да може да им се харчи повече водата
, така че спокойно би могла да се позва за нети-процедурите

Е в такъв случай продължавам с магазинска(нарочно не я наричам минерална) вода.
А за състоянието на водата е най-показателна кристалната и решетка: http://www.spiralata.net/voda/vodata.html
Замърсена

Дестилирана вода:

От ледник:

От планински извор:

Облъчена мисловно с любов

Когато пак доказва убеждението ми че всичко се случва само в главите ни.
А за състоянието на водата е най-показателна кристалната и решетка: http://www.spiralata.net/voda/vodata.html
Замърсена

Дестилирана вода:

От ледник:

От планински извор:

Облъчена мисловно с любов

Когато пак доказва убеждението ми че всичко се случва само в главите ни.
- manuk
- научил се да хвърля
spear написа:A как най-бързо и най-лесно се получава дестилирана вода Манук? На мен ми трябва за промивките jala neti.
Приятелю Spear,
най-правилно ме е разбрал колегата, Jack Daniels, под дестилирана вода аз разбирам вода, в която има разтворени възможно най-малко минерали от неорганичен произход.
За това, което аз правя е да преваря водата (може и от бойлера – котления камък остава в него) и след изстиването на водата да я замразя във фризера.
След размразяване я филтрирам през много гъст филтър ( примерно за кафе, или много гъст копринен воал).
Можеш да опиташ с бутилка от Кока кола 2 литра, след преварката, замразяването и размразяването видимо на дъното на бутилката се виждат 2 – 3 сантиметра минерали (утайки), които са били разтворени във водата.
С други думи повтарям естествения природен цикъл, доколкото това е възможно в домашни условия.
В началото, когато се учех на здравословен начин на живот, търсих да си закупя дестилатор.
Но в България в онези години не се продаваше такова нещо.
В последствие, открих в „Учтехпром”- за лабораторна стъклария, стъклен дестилатор с цена от 20 лева, но не искаха да ми го продадат. Може би си мислеха, че ми трябва за да си варя ракия.
Така и до днес съм без дестилатор, защото цената му не е за приказване.
Сега за целите за които искаш да използваш дестилирана вода.
Jala Нети – доколкото аз съм запознат, се прави с чиста вода, в смисъл може и да не е дестилирана. В различни източници, се казва само „водата да е чиста”, но се допълва, че ако няма такава, е добре във водата да се добави „една равна чаена лъжичка сол на половин литър вода”.
Това се равнява на 0,9% - също като човешката кръв – в медицината се използва, като физиологичен разтвор.
За една процедура ти трябва около 500 милилитра вода, така че бутилка от Кока кола с вместимост от 2 литра, ако я обработиш по описания от мен по горе начин, ще ти стига за целия ден и в нея ще има възможно най -малко разтворени примеси от неорганичен произход.
Разбира се за по голямо количество, може да се използват три бутилки, като едната изстива, другата замръзва във фризера а третата размразена и филтрирана използваш.
Дано да съм ти бил полезен.
---------------------------------------------------------------------------------
Благодаря ти Манук за бързия отговор! Твоя начин и според мен е най-правилен. Убиваш вредните бактерии с преваряване и след това възстановяваш първичната кристална решетка на водата чрез замразяване.
А на джала нетито долу-горе му хванах цаката и дори го добавих в твоята тема, но е възможно да си го пропуснал: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 30#p606401
А на джала нетито долу-горе му хванах цаката и дори го добавих в твоята тема, но е възможно да си го пропуснал: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 30#p606401
- manuk
- научил се да хвърля
Приятелю spear,
Отдавна още с публикуването, проследих филмчето ти за Jala Neti , което по прекрасен начин попълва моята тема, за което ти благодаря.
Тъй като, доста съм се занимавал с прочистване на организма, като цяло, отдавна исках да ти подскажа за извършване на процедурата Jala Neti с идеи от Тибетската медицина.
По принцип процедурите за прочистване най общо на всички клетки в тялото, в Тибетската медицина се извършват със собствена урина, а най добре е да се използва урина от дете на възраст от 7 до 10 години от същия пол, тъй като се счита ,че в такава урина има всичко необходимо за изграждане.
Идеята е че урината е многократно филтрирана кръв и съдържа освен органичен натриев хлорид и много други минерали от органичен произход, както и антитела, стволови клетки и др. Освен това количеството на органичния натриев хлорид в урината е с концентрацията на кръвта.
Някои автори препоръчват, с преваряване да се намали обема на урината 4 пъти, като по този начин се получават специални органични кристали (наречени агрегати-придават особенна структура и се натрупва енергия на времето - хронална енергия) със засилено лечебно действие.
По този начин прочистването става по ефективно, отделен е въпроса, че от деца ни е насадено да се отвращаваме от урината.
Ако преставлява за теб интерес ще ти препоръчам автор и книга, които ще ти помогнат много.
-----------------------------------------------------------------------------------
Отдавна още с публикуването, проследих филмчето ти за Jala Neti , което по прекрасен начин попълва моята тема, за което ти благодаря.
Тъй като, доста съм се занимавал с прочистване на организма, като цяло, отдавна исках да ти подскажа за извършване на процедурата Jala Neti с идеи от Тибетската медицина.
По принцип процедурите за прочистване най общо на всички клетки в тялото, в Тибетската медицина се извършват със собствена урина, а най добре е да се използва урина от дете на възраст от 7 до 10 години от същия пол, тъй като се счита ,че в такава урина има всичко необходимо за изграждане.
Идеята е че урината е многократно филтрирана кръв и съдържа освен органичен натриев хлорид и много други минерали от органичен произход, както и антитела, стволови клетки и др. Освен това количеството на органичния натриев хлорид в урината е с концентрацията на кръвта.
Някои автори препоръчват, с преваряване да се намали обема на урината 4 пъти, като по този начин се получават специални органични кристали (наречени агрегати-придават особенна структура и се натрупва енергия на времето - хронална енергия) със засилено лечебно действие.
По този начин прочистването става по ефективно, отделен е въпроса, че от деца ни е насадено да се отвращаваме от урината.
Ако преставлява за теб интерес ще ти препоръчам автор и книга, които ще ти помогнат много.
-----------------------------------------------------------------------------------
- Jack Daniels
- разбира нещата
нещо не ми се връзват тези уринни методики, след като е толкова ценна защо тялото я изхвърля