Инфо за Варна

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Деба бракониерите отзад! :evil: :evil: :evil: Аз въпреки всичко ше отида утре на Тръстиково,обаче ми кажете за каква такса става дума,пък поне таранка да се надяваме,че ше излезе!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

executor написа:
radoadvokat написа:

Здравей колега, дай малко повече инфо за Тутраканци, за мирните риби по скоро, на какво, на щека, на мач, на дъно ли. По това време каква е подходящата стръв.

Поздрави
Ами честно казано напролет атакувам други водоеми,но на Тутраканци е удачно в тоя сезон да се лови на бял и торен червей.Шаранчетата си ги хапват.Няма никакви плевелни риби тъй че няма проблеми.Аз ловя основно на дъно,но и на мач става,само че по -към стената(ако може да се нарече така)или на нея.Меткаш с прашката бял и ловиш :wink: Виж пазача го признавам-колкото пъти е метнал въдица,толкова пъти е хванал риба.Толстолоба удря на дъно,на хранилка с единична кука и стиропор.Захранката в хранилката-рехава и правеща мътен облак.

Мерси колега, поздрави и наслука
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

камба ко ко стана къде са изгуби.. ходи ли към тръстиково ???
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Сега се връщаме от едно местенце близо до моста на Камчия при Пчелник.Дядото,дето пасеше кравите наоколо като отидохме каза,че вчера някакви двама момци извадили 5-6 кефала по 2-3 кила на торен червей.Хвърлях няколко вида блесни №00,№01 въртящи и клатушки.Мятах ли мятах три часа-няма никой!Хвърляхме две плувки с торен и бял червей,обаче течението беше много силно и хич небеше за плувка,както си седи плувката и я носи течението по едно време явно някакво дълбоко течение я повличаше към дъното,все едно кълве,ама небеше пипната.После си направих едно такъмче като за кая с една кука и крайно олово,обаче и там не пипна.Хвърлях накрая тракащи и нетракащи воблери 2 санта и 4 санта,ама и там нищо.Онея момчета вчера извадили на същото място няколко кефала за 30 минути,а ние за 4 часа нищо.Дядото каза,че и таранка и карагьоз може да излезе,ама ни едното,ни другото.Поне се разходихме и не съжалявам.Навръщане към колата минахме през гората и през нея някога е минавало дере и са останали двата бряга,като стъпах на единия и погледнат в шумата отсреща от под дънера на един дъб изскочи един голям козаек и даде газ навътре в гората-тупур-тупур и след три секунди го нямаше.Доста едър беше,мама му! :lol: :lol: :lol:

На отиване минахме през Кривини уж,ама не намерихме язовира,само едно широко дере на около 100 метра от пътя и един стар съборен мост,от който бяха останали само основите на двата бряга.Между тях имаше един гьол,дълбок около 50 санта най-много.Навръщане от разходката,като минахме по Аспаруховския мост видях на аспаруховия бряг много рибари,ама нямам представа за какво хвърляха,дали е започнала иларията!?

- Лий Улф - 1939 г.
Javor

Мнение от Javor »

Навръщане от разходката,като минахме по Аспаруховския мост видях на аспаруховия бряг много рибари,ама нямам представа за какво хвърляха,дали е започнала иларията!?
Предполагам че тралят дребна илария, така беше целия януари и февруари, неразбирам какво удоволствие им доставя.

10х за информацията, напоследък рядко се пише за водоемите край Варна
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Морската вода е 3 градуса...иларията в тази температура само на трал :wink: . Те нека да тралят ама акта е 500 лева.И много често им ги тряскат :wink: .

Яворе...ще ми се да мога да помогна,но тука вече месец стана не съм ходил за шарани...и изобщо на язовир и нямам никаква информацията.

Само знам че голямата Николаевка просто може да я забравиме...нивото е паднало с метър строят 2 хижи строят и кей за водни колела...и сичко е на братята англичани :? . Труден язовир беше и още по труден ще става...иначе рибата си е все вътре май.Чува се че арендата на арендатора изтичала и ще има тралене...но за това нямам ни най-малка представа дали е вярно.Иначе на развъдниците от време на време се хваща по някой риба :wink: .

http://www.carpbg.com/forum/album_pic.php?pic_id=1189
http://www.carpbg.com/forum/album_pic.php?pic_id=1188

Снимките говорят сами за себе си :( .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Javor

Мнение от Javor »

Ако нещо не се обърка другата събота и неделя се прибирам към Варна, и ще ходя някъде за шаран да провам новите прътове(DaiwaWhisker).
На Засмяно или Доброплодно някой знае ли какво е положението.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Ако искаш може да се видиме някаде да обмениме опит...или по скоро да почерпя опит от тебе :lol: .

Пиши на ЛС ако имаш мерак :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Viktor1976
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1976 »

Камбата написа:Деба бракониерите отзад! :evil: :evil: :evil: Аз въпреки всичко ше отида утре на Тръстиково,обаче ми кажете за каква такса става дума,пък поне таранка да се надяваме,че ше излезе!
Как мина на Тръстиково. Има ли надежда или и там ще е нула.
Май не останаха язовири около Варна, където да има риба /с изключение на Цонево.
Николаевка ми беше любимия, ама така като гледам,с тези строежи, май ще го отпишем - как смятате?
Най-обичам боба, леба и да .....
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

На Тръстиково така и не отидох,защото един приятел каза,че предния ден е ходил и нищо не е извадил,пък и се сетихме за Камчия.Там природата е наистина супер дива и красива,ако нямаше вятър сума ти и кефали щяхме да изкараме,ама...не беше ден явно.Сега мисля да отида до едно наше магазинче да си купя един малък воблер 2 санта от марката SuperWobblers,или нещо такова.Не съм сигурен дали е тракащ,затова се колебая дали да си купя такъв,или да потърся на друго място.Играта му е много добра,в това съм сигурен.Незнам обаче какъв цвят да бъде-черен,жълт,или зелен?И трите вида имат светли коремчета и червено петно около "устата" в основата на лопатката,а гърбовете им са плътен цвят/церен,зелен,или жълт/,страните им са с мрежовидна окраска,имитираща люспи,или препаски.Дате съвет,ако не е тракащ да го взема ли?

- Лий Улф - 1939 г.
sea shadow
новобранец
новобранец

Мнение от sea shadow »

Прясна инфо за яз. Стамболийски - зная, че темата е за Варна, ама ако някой колега ще ходи - да знае :wink:
Излиза само едра червеноперка, на дъно, на торен. Лови се откъм Севлиево - нивото толкова е паднало, че там където преди беше язовира, сега е само река. Има много готини вирчета, сравнително дълбоки и спокойни, но не токова, че да се лови на плувка ... Хванахме и 2 много едри костура, чакахме и бибан, но нищо.

Ако някой се засили натам - Наслука! Аз другата седмица отивам на Тутраканци и ще разказвам
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

за севлиево в нова теба е братле :) за камчия и аз ходих преди седмица за съжаление нямах воблери .. пробвах бял и торен червеи въртях и една блесна обаче малко големичка ,, хванах един клон :) не удари и а червеите ,,, за тръстиково миналата година един колега на баща ми 2 пъти вади шарани по над 20 кила ама захранва цяла седмица преди риболова ,, имаше снимки в весник лов и риболов ли кво беше :) ,,, за николаевка ,бях там на палатка миналото лято ,,има много толстолоб едър дето само дразни окото че толстолопа се хваща ама по трудно ако не го опънеш на трал , а това не е риболов ,,, има и доста раци дето пък усложняват риболова на дъно общо взето ако няма каси с бира натръшкани из язовира ... не въри
sea shadow
новобранец
новобранец

Мнение от sea shadow »

Прясна информация за Тутраканци - вторника отидохме с големи надежди, след толкова много приказки и изследвания ....
Едно голямо нищо - не клъвна, бутна, потрепна, помириса и т.н.
Вярно е, че времето беше направо зимно - силен вятър, усещане за студ, прелитащи като изтребители облаци, с една дума възможно най-неподходящия ден за риболов! Пробвахме на всичко - торен, бял, всякакви видове блесни и воблери, на пружина, на царевица - НИЩО!
Много съм разочарован и се надявам причината да е била в лошото време?!
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Tо, че ще е капо ясно ама въпроса е къде да го извъртим тая седмица? :wink: Уклеи, бабушки, дядушки и др такива не ми се ловят.
Накой нещо актуално да знае Доброплодно или Горен чифлик например??
niki84
новобранец
новобранец

Мнение от niki84 »

Преди 3 дни реших да отида до Доброплодно да пробвам.Няма такава гледка никаде.Язовира е много яко източен.Бреговете са влезнали поне 7-8 метра,даже и пазачи нямаше.
Както каза някой от колегите водоемите около варна са пълна скръб.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”