Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за Варна
Модератор: sapuna
- radoadvokat
- ще става разбирач
executor написа:Ами честно казано напролет атакувам други водоеми,но на Тутраканци е удачно в тоя сезон да се лови на бял и торен червей.Шаранчетата си ги хапват.Няма никакви плевелни риби тъй че няма проблеми.Аз ловя основно на дъно,но и на мач става,само че по -към стената(ако може да се нарече така)или на нея.Меткаш с прашката бял и ловишradoadvokat написа:
Здравей колега, дай малко повече инфо за Тутраканци, за мирните риби по скоро, на какво, на щека, на мач, на дъно ли. По това време каква е подходящата стръв.
ПоздравиВиж пазача го признавам-колкото пъти е метнал въдица,толкова пъти е хванал риба.Толстолоба удря на дъно,на хранилка с единична кука и стиропор.Захранката в хранилката-рехава и правеща мътен облак.
Мерси колега, поздрави и наслука
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сега се връщаме от едно местенце близо до моста на Камчия при Пчелник.Дядото,дето пасеше кравите наоколо като отидохме каза,че вчера някакви двама момци извадили 5-6 кефала по 2-3 кила на торен червей.Хвърлях няколко вида блесни №00,№01 въртящи и клатушки.Мятах ли мятах три часа-няма никой!Хвърляхме две плувки с торен и бял червей,обаче течението беше много силно и хич небеше за плувка,както си седи плувката и я носи течението по едно време явно някакво дълбоко течение я повличаше към дъното,все едно кълве,ама небеше пипната.После си направих едно такъмче като за кая с една кука и крайно олово,обаче и там не пипна.Хвърлях накрая тракащи и нетракащи воблери 2 санта и 4 санта,ама и там нищо.Онея момчета вчера извадили на същото място няколко кефала за 30 минути,а ние за 4 часа нищо.Дядото каза,че и таранка и карагьоз може да излезе,ама ни едното,ни другото.Поне се разходихме и не съжалявам.Навръщане към колата минахме през гората и през нея някога е минавало дере и са останали двата бряга,като стъпах на единия и погледнат в шумата отсреща от под дънера на един дъб изскочи един голям козаек и даде газ навътре в гората-тупур-тупур и след три секунди го нямаше.Доста едър беше,мама му!
На отиване минахме през Кривини уж,ама не намерихме язовира,само едно широко дере на около 100 метра от пътя и един стар съборен мост,от който бяха останали само основите на двата бряга.Между тях имаше един гьол,дълбок около 50 санта най-много.Навръщане от разходката,като минахме по Аспаруховския мост видях на аспаруховия бряг много рибари,ама нямам представа за какво хвърляха,дали е започнала иларията!?

На отиване минахме през Кривини уж,ама не намерихме язовира,само едно широко дере на около 100 метра от пътя и един стар съборен мост,от който бяха останали само основите на двата бряга.Между тях имаше един гьол,дълбок около 50 санта най-много.Навръщане от разходката,като минахме по Аспаруховския мост видях на аспаруховия бряг много рибари,ама нямам представа за какво хвърляха,дали е започнала иларията!?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Предполагам че тралят дребна илария, така беше целия януари и февруари, неразбирам какво удоволствие им доставя.Навръщане от разходката,като минахме по Аспаруховския мост видях на аспаруховия бряг много рибари,ама нямам представа за какво хвърляха,дали е започнала иларията!?
10х за информацията, напоследък рядко се пише за водоемите край Варна
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Морската вода е 3 градуса...иларията в тази температура само на трал
. Те нека да тралят ама акта е 500 лева.И много често им ги тряскат
.
Яворе...ще ми се да мога да помогна,но тука вече месец стана не съм ходил за шарани...и изобщо на язовир и нямам никаква информацията.
Само знам че голямата Николаевка просто може да я забравиме...нивото е паднало с метър строят 2 хижи строят и кей за водни колела...и сичко е на братята англичани
. Труден язовир беше и още по труден ще става...иначе рибата си е все вътре май.Чува се че арендата на арендатора изтичала и ще има тралене...но за това нямам ни най-малка представа дали е вярно.Иначе на развъдниците от време на време се хваща по някой риба
.
http://www.carpbg.com/forum/album_pic.php?pic_id=1189
http://www.carpbg.com/forum/album_pic.php?pic_id=1188
Снимките говорят сами за себе си
.

Яворе...ще ми се да мога да помогна,но тука вече месец стана не съм ходил за шарани...и изобщо на язовир и нямам никаква информацията.
Само знам че голямата Николаевка просто може да я забравиме...нивото е паднало с метър строят 2 хижи строят и кей за водни колела...и сичко е на братята англичани

http://www.carpbg.com/forum/album_pic.php?pic_id=1189
http://www.carpbg.com/forum/album_pic.php?pic_id=1188
Снимките говорят сами за себе си

За бракониерите само слънчаци
!

-
- новобранец
Как мина на Тръстиково. Има ли надежда или и там ще е нула.Камбата написа:Деба бракониерите отзад!![]()
![]()
Аз въпреки всичко ше отида утре на Тръстиково,обаче ми кажете за каква такса става дума,пък поне таранка да се надяваме,че ше излезе!
Май не останаха язовири около Варна, където да има риба /с изключение на Цонево.
Николаевка ми беше любимия, ама така като гледам,с тези строежи, май ще го отпишем - как смятате?
Най-обичам боба, леба и да .....
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На Тръстиково така и не отидох,защото един приятел каза,че предния ден е ходил и нищо не е извадил,пък и се сетихме за Камчия.Там природата е наистина супер дива и красива,ако нямаше вятър сума ти и кефали щяхме да изкараме,ама...не беше ден явно.Сега мисля да отида до едно наше магазинче да си купя един малък воблер 2 санта от марката SuperWobblers,или нещо такова.Не съм сигурен дали е тракащ,затова се колебая дали да си купя такъв,или да потърся на друго място.Играта му е много добра,в това съм сигурен.Незнам обаче какъв цвят да бъде-черен,жълт,или зелен?И трите вида имат светли коремчета и червено петно около "устата" в основата на лопатката,а гърбовете им са плътен цвят/церен,зелен,или жълт/,страните им са с мрежовидна окраска,имитираща люспи,или препаски.Дате съвет,ако не е тракащ да го взема ли?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
Прясна инфо за яз. Стамболийски - зная, че темата е за Варна, ама ако някой колега ще ходи - да знае
Излиза само едра червеноперка, на дъно, на торен. Лови се откъм Севлиево - нивото толкова е паднало, че там където преди беше язовира, сега е само река. Има много готини вирчета, сравнително дълбоки и спокойни, но не токова, че да се лови на плувка ... Хванахме и 2 много едри костура, чакахме и бибан, но нищо.
Ако някой се засили натам - Наслука! Аз другата седмица отивам на Тутраканци и ще разказвам

Излиза само едра червеноперка, на дъно, на торен. Лови се откъм Севлиево - нивото толкова е паднало, че там където преди беше язовира, сега е само река. Има много готини вирчета, сравнително дълбоки и спокойни, но не токова, че да се лови на плувка ... Хванахме и 2 много едри костура, чакахме и бибан, но нищо.
Ако някой се засили натам - Наслука! Аз другата седмица отивам на Тутраканци и ще разказвам
-
- вече хвърля и на тежко
за севлиево в нова теба е братле
за камчия и аз ходих преди седмица за съжаление нямах воблери .. пробвах бял и торен червеи въртях и една блесна обаче малко големичка ,, хванах един клон
не удари и а червеите ,,, за тръстиково миналата година един колега на баща ми 2 пъти вади шарани по над 20 кила ама захранва цяла седмица преди риболова ,, имаше снимки в весник лов и риболов ли кво беше
,,, за николаевка ,бях там на палатка миналото лято ,,има много толстолоб едър дето само дразни окото че толстолопа се хваща ама по трудно ако не го опънеш на трал , а това не е риболов ,,, има и доста раци дето пък усложняват риболова на дъно общо взето ако няма каси с бира натръшкани из язовира ... не въри

-
- новобранец
Прясна информация за Тутраканци - вторника отидохме с големи надежди, след толкова много приказки и изследвания ....
Едно голямо нищо - не клъвна, бутна, потрепна, помириса и т.н.
Вярно е, че времето беше направо зимно - силен вятър, усещане за студ, прелитащи като изтребители облаци, с една дума възможно най-неподходящия ден за риболов! Пробвахме на всичко - торен, бял, всякакви видове блесни и воблери, на пружина, на царевица - НИЩО!
Много съм разочарован и се надявам причината да е била в лошото време?!
Едно голямо нищо - не клъвна, бутна, потрепна, помириса и т.н.
Вярно е, че времето беше направо зимно - силен вятър, усещане за студ, прелитащи като изтребители облаци, с една дума възможно най-неподходящия ден за риболов! Пробвахме на всичко - торен, бял, всякакви видове блесни и воблери, на пружина, на царевица - НИЩО!
Много съм разочарован и се надявам причината да е била в лошото време?!