Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

КОЙ Е ХВАЩАЛ НОЩНО ВРЕМЕ СОМ
Модератор: sapuna
Верно бързо се сърдиш5кила написа:и аз сьм хващал костур на царевица и каракуда на блесна,ама не виждам защо да го изтьквамсьвсем добросьвестно ви обясних как са нещата според мене,та моеше да кажете "мерси" вместо да....както и да е-сьжалявам,че изказах мнение-метайте си на глави и щипки,щом така си искате.успех

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- ceno cenov
- разбира нещата
- ceno cenov
- разбира нещата
-
- кандидат преподавател
- krokibg
- учете се от него
Само да ти се стой до по късно.Аз големия сом го извадих към 22:40-45.Имал съм удари и други вечери които съм стоял и до 5:00 часа сутринта.Същото си е като през деня.Може и цял ден да въртиш и да няма удар,а може и да имаш пет-шест.Само трябва човек да намери правилното място,защото вечер е проблем заради тъмнината и трябва да си носите от тези фенерчета за главата и зъдължително условие е да познавате мястото за риболов перфектно.Ако тези условия не се спазят,риска да оставите 5-6 воблера по закачките е огромен.
А после следва прибиране и страшни псувни във всички посоки -МА-БА-ЛЕ........и т.н.Абе ловете без да ви пука,ако удари ще удари.Но........ако трябва да съм честен,удар след 0:30 на воблер съм нямал,колкото и до късно да съм стоял,3-4-5:00 ......

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Да ти кажа честно,мисля си че във някаква степен - пречи.Ходенето напред-назад,и тези сенки които се отразяват във водата,няма как да не го плашат.Това е моето мнение.По-добре,вземете от тези фенерчета за глава,и когато си на брега на реката и ловиш/говоря само за река/когато се наложи да смениш стръвта,просто се обърни с гръб към реката и спокойно си сложи примамката.След като си готов,преди да се обърнеш да осветиш мястото на което ловиш,просто изгаси миньорското фенерче.Тъмнината му дава спокоиствие и увереност.Тогава сома е в стихията си,няма как да не се стресне от сенките и светлината.Изключвам случаите когато ловиш от мост в града и сома е свикнал на минаващите реисове и коли,а уличното осветление му свети по-цяла нощ.Дано съм бил изчерпателен.И пак-повтарям,това не е научно обяснение,а са си мой разсъждения и правила които спазвам,зада не се чудя като си тръгна валат,защо нищо не е ударило
Дори когато ловя в тъмното на воблер и съм нагазил във водата до кръста,пак се обръщам назад когато сменям воблера или се наложи да отплитам намоталия се по някога конец.Гледам по-малко да се въртя и пристъпвам защото рибата усеща всичко и всяко движение я кара да се отдръпва на безопасно за нея разтояние и рибаря няма възможност да заметне до там ако мястото е много обширно. 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- ceno cenov
- разбира нещата
Аз също съм на мнение че му пречи и то дори и в по големите реки като Дунав. Като факт мога да кажа че когато сме по голяма компания и има запален огън и петромакс е имало удари само на най отдалечените въдици където не се вижда светлината. Обикновенно слагаме фенера така че да има преграда откъм страната на водата и да не се получава отражение върху повърхноста и.
- ceno cenov
- разбира нещата
Недей че се изчервех така бе колега
Аз чесно да ти кажа всичко в риболова си се свежда до КЪСМЕТ И поверия .
Един му не е на късмет като го попитат къде е тръгнал, друг огъня му пречи трети местото не е негов тип и Т.Н. И Т. Н.Н..................................................................................................................................................................................
За мен наи важното е да изкараме един хубав уикенд на реката. Пък ако има и едно РИБЕ добре дошло!!! Ше повторим вечерта

Аз чесно да ти кажа всичко в риболова си се свежда до КЪСМЕТ И поверия .
Един му не е на късмет като го попитат къде е тръгнал, друг огъня му пречи трети местото не е негов тип и Т.Н. И Т. Н.Н..................................................................................................................................................................................
За мен наи важното е да изкараме един хубав уикенд на реката. Пък ако има и едно РИБЕ добре дошло!!! Ше повторим вечерта

- rusenec
- научил се да хвърля
може да е от шума не толкова от светлинатаceno cenov написа:Аз също съм на мнение че му пречи и то дори и в по големите реки като Дунав. Като факт мога да кажа че когато сме по голяма компания и има запален огън и петромакс е имало удари само на най отдалечените въдици където не се вижда светлината. Обикновенно слагаме фенера така че да има преграда откъм страната на водата и да не се получава отражение върху повърхноста и.
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
- ceno cenov
- разбира нещата
- ceno cenov
- разбира нещата
- ceno cenov
- разбира нещата