Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Излет на яз. Сопот
- paradoxical
- новобранец
- Обратна връзка:
Излет на яз. Сопот
Здравейте колеги.
Бяхме от Петък вечер до днес на яз. Сопот.
Според времето, захранките, стръвта, тънките такъми, тишината, и разни други работи, които може да ги е споменавал Сабанеев за какъвто и да е риболов, нищо не хванахме. Е, казвам нищо, защото аз нищо не хванах. Естествено, както винаги (в повечето случаи), жена ми пак хвана риба. Малко, но от сърце. Но пък тя си начеса крастата, а аз сега ще трябва цяла седмица да се чудя къде да се скрия. Язовирът се източва, някой ако се е насочил там, май няма много смисъл да ходи.
Няма снимки. Все едно да ви слагам едни пейзажи от зад блока - разпилени чували за смет, много опаковки (като гледам опаковките, май трябва да ги забранят изобщо, особено стъклото и пластмасата), ама толкова много опаковки, от толкова много неща, че човек ще помисли, че е в някой супермаркет, даже хипермаркет, и сте уцелили хепи ауър (щастлив час, т.е. всичко е безплатно). Щандовете по земята разпиляни, имаше даже прясна наденица, толкова прясна, че малко от магазините ни биха се похвалили с толкова прясна. Само продавачите не ги намерихме. Е, миришеше на мърша, значи са там поне от някоко дни. Касовия апарат някой го беше отнесъл. Обиколих, за да проверя. Намерих само касови бележки. Мисля да си взема един комплект "Млад Инспектор" и да почна да събирам отпечатъци от боклуците, оставени по язовирите, с по една глобичка от по 100 лева на отпечатък по боклук. И ако го бях направил, сега нямаше да мисля защо съм си събрал боклука и си плащам здравните и купувам винетки...и на всичкото отгоре ме е яд...
Просто нямам думи да опиша картинката. И в Гугъл да пуснете търсене на думата "язовир Сопот", ще трябва да отметнете "Умерен режим (препоръчително)" на показване на снимките и да превключите на "Изключено", за да видите язовира. Лошото е, че повечето водоеми вече са влезли в този списък.
Ей хора, говеда ли сме, какво сме??? Ама някои са по-говеда от други говеда. Не ме е толкова яд, че не хванах риба, но никой няма да ви обира боклуците като си ги съберете в черен чувал и си го оставите до язовира! Ще го разнесат кучета, котки, вълци, лисици, и всякакви животинки, на които им замирише "уж" хубаво. Виждал съм сойка как къса чувал и си измъква от вътре някакви "вкусни подробности". Ми да ви е сладко бе колеги! Евала! Нямах толкова чували и място в колата за да събера и 1/10 от тия боклуци...
Да ви е сладко.
С уважение, Иван Велев и Румяна Велева
Бяхме от Петък вечер до днес на яз. Сопот.
Според времето, захранките, стръвта, тънките такъми, тишината, и разни други работи, които може да ги е споменавал Сабанеев за какъвто и да е риболов, нищо не хванахме. Е, казвам нищо, защото аз нищо не хванах. Естествено, както винаги (в повечето случаи), жена ми пак хвана риба. Малко, но от сърце. Но пък тя си начеса крастата, а аз сега ще трябва цяла седмица да се чудя къде да се скрия. Язовирът се източва, някой ако се е насочил там, май няма много смисъл да ходи.
Няма снимки. Все едно да ви слагам едни пейзажи от зад блока - разпилени чували за смет, много опаковки (като гледам опаковките, май трябва да ги забранят изобщо, особено стъклото и пластмасата), ама толкова много опаковки, от толкова много неща, че човек ще помисли, че е в някой супермаркет, даже хипермаркет, и сте уцелили хепи ауър (щастлив час, т.е. всичко е безплатно). Щандовете по земята разпиляни, имаше даже прясна наденица, толкова прясна, че малко от магазините ни биха се похвалили с толкова прясна. Само продавачите не ги намерихме. Е, миришеше на мърша, значи са там поне от някоко дни. Касовия апарат някой го беше отнесъл. Обиколих, за да проверя. Намерих само касови бележки. Мисля да си взема един комплект "Млад Инспектор" и да почна да събирам отпечатъци от боклуците, оставени по язовирите, с по една глобичка от по 100 лева на отпечатък по боклук. И ако го бях направил, сега нямаше да мисля защо съм си събрал боклука и си плащам здравните и купувам винетки...и на всичкото отгоре ме е яд...
Просто нямам думи да опиша картинката. И в Гугъл да пуснете търсене на думата "язовир Сопот", ще трябва да отметнете "Умерен режим (препоръчително)" на показване на снимките и да превключите на "Изключено", за да видите язовира. Лошото е, че повечето водоеми вече са влезли в този списък.
Ей хора, говеда ли сме, какво сме??? Ама някои са по-говеда от други говеда. Не ме е толкова яд, че не хванах риба, но никой няма да ви обира боклуците като си ги съберете в черен чувал и си го оставите до язовира! Ще го разнесат кучета, котки, вълци, лисици, и всякакви животинки, на които им замирише "уж" хубаво. Виждал съм сойка как къса чувал и си измъква от вътре някакви "вкусни подробности". Ми да ви е сладко бе колеги! Евала! Нямах толкова чували и място в колата за да събера и 1/10 от тия боклуци...
Да ви е сладко.
С уважение, Иван Велев и Румяна Велева
Последно промяна от paradoxical на Нед Авг 22, 2010 11:25 pm, променено общо 1 път.
Re: Излет на яз. Сопот
Няколко пъти съм уцелвал когато го източват и точно тогава около кулата се прави много добър улов на костур. Не знам защо се събира тогава там, но и местните казват, че тогава се лови добре костур точно до кулата.
- paradoxical
- новобранец
- Обратна връзка:
Е, точно тези два дни съм бил супер кърък. Метнах около 300 пъти един бял Mepps 1, с 0.14 хварчи доста на далеч. Още 5-600 пъти един Mepps 2, имах едно обаждане и беше бяла риба 200гр., която бе незабавно пусната във водата. И нито един костур. По принцип, там сме ловили с моят най-добър приятел Явор (Javorst) несметни количества костур, но този път просто го нямаше.
- paradoxical
- новобранец
- Обратна връзка:

Промяна, 300 човека са видяли темата за няколко часа, не, те просто са видяли поредното мнение във форума... Ми ЕВАЛА, доказахте, че НЕМА ДА СЪ ОПРАИМ, просто, един ПРОЗД начин да си затворим очите и да си намерим по-чисто място на следващият излет, или живот. От 100 човека, 98 си траят, значи всичко е наред

Последно промяна от paradoxical на Нед Авг 22, 2010 11:05 pm, променено общо 1 път.
- Assassin23
- вече хвърля и на тежко
Действа се по въпроса!
http://forum.nariba.com/viewtopic38202.html
http://forum.nariba.com/viewtopic38202.html
- paradoxical
- новобранец
- Обратна връзка:
Лелееее, и това е било от моят рожден ден 07.08... Е аз съм се олял направо... да изпия пиене за 70 чувала...
Шегувам се, но от тогава до сега са много малко дни, а май ще трябват много повече деца, и ще ни съдят за експлоатация... Това си е робски труд, сори за еколозите, но който си пуска детето да събира на другите боклуците си е башка луд родител, да сте им казвали едно време на децата, че боклуци не се оставят където им падне, това за поотрасналите деца, щото не си напрягат нещо пипето май...
Шегувам се, но от тогава до сега са много малко дни, а май ще трябват много повече деца, и ще ни съдят за експлоатация... Това си е робски труд, сори за еколозите, но който си пуска детето да събира на другите боклуците си е башка луд родител, да сте им казвали едно време на децата, че боклуци не се оставят където им падне, това за поотрасналите деца, щото не си напрягат нещо пипето май...
УНИКАЛНИ КРЕТЕНИ!!!!!! ТАКАВА ПРОСТОТИЯ НЯМА!!!!! НАВСЯКЪДЕ Е ТАКА!!!! Скоро бях на един платен водоем до Враца,гледам с бинокъла двама изроди с един бус,около тях ,,Суходол,,.Седат си и си хапват,и както си хапват всички отпадъци си ги хвърлят около тях.За каква първичност говориме,като дори животните не го правят.След няколко часа тия двама дебили станаха и газ на буса да трепят невинни хора по пътищата.Толкова невъзпитан и....народ няма.Просто понякога си мисля че сънувам!
-
- вече хвърля и на тежко
темата е страшно болезнена заринати сме с боклуци дупки строежи и простотия и единственото спасение се казва 'ignorе' защото сетивата ни дават заето.така си обяснявам аз пасивноста по темата.от известно време качвам в google earth снимки показващи реалноста.ето:
http://www.panoramio.com/photo/39164007
цъкайте ляво дясно под голямата картинка
http://www.panoramio.com/photo/39164007
цъкайте ляво дясно под голямата картинка
АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ми то няма много какво да се каже по темата. Сигурен сън че тези кретени никога няма да свършат 

Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
- akoto13
- ще става разбирач
Есента се изнасяше костур в промишлени количества на стената при помпата,но само с лодка.От брега не бараше.Отидох веднъж и не повторих,докато не казаха че рибата е спряла и цървулите изчезнаха.Много риба се унищожи,а докато бях там двама излезнаха на брега и започнаха да си я чистят и да мятат карантиите по каманите.Та нали това месо се вмирисва ужасно.Целия бряг освен с бирени бутилки беше осеян с мърша , а миризмата може да си я представите.Няма ИАРА, няма МЯРА.Само един ПИНОЧЕТ може да оправи пумиярския ни народ.Явно факта,че през годините сме били кръстопът и десетки народи са минавали и хвърляли семето си ТУК е оказало влияние в много лоша насока.И още нещо.Радвайте се и на това ,коета все още има,защото циганското племе се множи и скоро ще са повече от нас.А както се знае кадето има мангал, следва погром.Циганска държава.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Приятели, току що се връщам от Сохот. Там съм от началото на Май. Риба има и дава, но има някои особености. Едрата каракуда излиза в началото на юни в плиткия край и иска захранка от жито. Аз съм хващал за 3 часа 12 каракуди с общо тегло 9.300 кг.На местата където има дълбочини до брега и в съседство започва постепено намаляване на дълбочината има отлични платики по 0.300кг. Костурът кълве основно на рибе. Имам два над 0.500кг. , а по 100-200гр. внуците ми правеха по 100-120 броя за 3часа на устията на вливащите се потоци. Те ловеха на плувка на 50см. дълбочина. Бялата излиза рано сутрин или след 19ч. Абсолютно прав е колегата за значението на лодката, но следва да се знае дъното. На "мостовете" за 2-3 часа съм правил по 40 костура над 300гр. единия. Последно на "гумите" направих 80 бр. дребен костур. На Топля извадих един кефал, който ми е рекорд- 39 см. На рибе , на дъно имам и три сулки и една изтървана бяла на 3-5см от ръката ми. Додето заобиколя греблото и я привлека и се откачи. Беше се убола на устната. Добра бе, около 2.5-3кг. Има много дребни шаранчета от зарибяванията, които много "рибари" си ги прибират. Амурите са по 6-8кг. Аз нямям такъв още. Шараните са по 10-15кг. Видях един такъв уловен от жител на Голямма Желязна, но не съм сигурен как е хванат. На стената в момента също дава дребен костур. Проблем са рибетата. Ако имаш местни слънчевки, каракудки или дребни оклейки и бабушки, ще ги разбиете. За свинщините по поляните и сенките около язовира дсичко е много точно написано, но най ме вбесявя като видя да са си начупили бутилките и бурканите по тревата. Напили се и ги мерят я с камъни, я с друго. Като че утре няма да дойде отново и като му се пореже я жена, я дете или куче, ще му е крив кмета и бога. Всеки път събирам и паля по един голям чувал отпадъци където влизам и излизам, за да съм сигурен, че няма да си пробия лодката или нарежа краката. Само веднъж видях на северния бряг една колежка да прави уборка и веднъж група 5-6 младежи, които се прибираха към селото и всеки носеше по една торба боклуци. Да има и свестни колеги и стават все повече, но свинете освинват почистеното за секунди. След 3-4 дни се връщам отново там и ще ми е драго ако ми се обаждате. Тел. имам в нашият указател. На слука!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Assassin23
- вече хвърля и на тежко
Колега може и нас да си видял, мама всеки път първо прави оборка на мястото!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега ако говориш за шарана на Момчил ....... Не се съмнявай с какво е хванат. Той няма въдициДиканаров написа: Шараните са по 10-15кг. Видях един такъв уловен от жител на Голямма Желязна, но не съм сигурен как е хванат. !

Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.