Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Бензин, Дизел, Газ - кой кого??
Модератор: dantho.mihov
-
INCUBUS
- кандидат преподавател

Re: Бензин, Дизел, Газ - кой кого??
Само бензин-и не ме интересува кой кого.На бензин бях с първата си собствена 16 годишна "Шкода 120 L",на бензин бях при следващите 5 автомобила "втора употреба"на възраст между 12 и 4 години с мощност между 80 и 115 к.с.и пак съм на бензин с лизинга в момента на "Сузуки".На бензин бях когато не ми стигаха парите за достатъчно ядене в къщи /съпругата ми е била два периода безработна-1,5 години и 3г.и 4 месеца/,на бензин съм и сега,когато парите ми стигат и за бензина,и за чести скъпи кръчми.И по някакъв гърч на съдбата да стана милионер,пак ще съм на бензин - никой не е чувал за дизелово "Бентли" или за "Ролс"с газова уредба 
- GODFATHER
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Ицо КЕФИШ !!!!!!!INCUBUS написа:Само бензин-и не ме интересува кой кого.На бензин бях с първата си собствена 16 годишна "Шкода 120 L",на бензин бях при следващите 5 автомобила "втора употреба"на възраст между 12 и 4 години с мощност между 80 и 115 к.с.и пак съм на бензин с лизинга в момента на "Сузуки".На бензин бях когато не ми стигаха парите за достатъчно ядене в къщи /съпругата ми е била два периода безработна-1,5 години и 3г.и 4 месеца/,на бензин съм и сега,когато парите ми стигат и за бензина,и за чести скъпи кръчми.И по някакъв гърч на съдбата да стана милионер,пак ще съм на бензин - никой не е чувал за дизелово "Бентли" или за "Ролс"с газова уредба
Смях се от сурце!
Поздрави!!!
п.п. Има вероятност към 10 септември да се видим отново по твоя край
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- pepi71
- научил се да хвърля

Маниги тия трошляци кой ги кара,почти не се срещат по пътищатаINCUBUS написа:И по някакъв гърч на съдбата да стана милионер,пак ще съм на бензин - никой не е чувал за дизелово "Бентли" или за "Ролс"с газова уредба
Аз се питам,защо в F1 и ралито не карат на газ и дизел
Нищо лично 
-
jamiemirror
- вече хвърля и на тежко

kolio_vg написа:Аз се питам,защо в F1 и ралито не карат на газ и дизел![]()
Нищо лично
Има и в ралита коли на газ, и в Льо Ман - дизелова - че и шампион.
Обаче всичко туй няма общо с колите по пътищата все пак.
За пръв път ги чувам тия неща от теб,но няма споря щом казвашjamiemirror написа:kolio_vg написа:Аз се питам,защо в F1 и ралито не карат на газ и дизел![]()
Нищо лично
Има и в ралита коли на газ, и в Льо Ман - дизелова - че и шампион.
Обаче всичко туй няма общо с колите по пътищата все пак.
-
jamiemirror
- вече хвърля и на тежко

айде пак да похваля метана , Самоков -София - Пловдив 11.25 лв , Пловдив - Копринка - Пловдив 12.90 лв, Пловдив -Самоков 10.15 лв
На метан е евтино убедих се,но само това е приемуществото,за това ще го махам,иначе Велинград-Пазарджик-Пловдив и обратно 10 лв. 
така е но колите са мъртвациkolio_vg написа:На метан е евтино убедих се,но само това е приемуществото,за това ще го махам,иначе Велинград-Пазарджик-Пловдив и обратно 10 лв.
- hanks
- вече хвърля и на тежко

Andrey_76 написа:С едно TDI минавам газениците все едно са спрели по витиня. Изобщо няма база за сравнение. Нагоре надолу няма никаква разлика.Нафта се намира и по-евтинко. 1.9 мотор 90 коня голф 3 гори 5 на 100 с климата.Пасата качва на 6.5-7 но е по тежичък. Казвам го защото ги имам и двете. Никога няма да си помисля за бензинов мотор.
-
tolio_pm
- разбира нещата

Спорите,не спорите,аз преди час "исшляпах"(понапълних)редзорвара(40литра) на Нисана "дюкме"(догоре,до капачката)за има няма некви 60левченца(цена на йедро-1,5 ,лева)
То при мене си ми е практика от има,няма 2(две)години
Ппс:Нисана е печка(дизел)и е родом в далечната 91 год.(кой ме познава знае за кво каране иде реч)

Ппс2:Ма нека ми е лошо да карам "печка"
ппс3:Даже ми минават едни такива"еретични"мисли през главицата-следващата "печка"ПАК май,май ще да е Нисан(пък нека на дизела да му е скъпа подръжката(то си няма и такава(освен в окачването де от време на време))
Ппс:Нисана е печка(дизел)и е родом в далечната 91 год.(кой ме познава знае за кво каране иде реч)
Ппс2:Ма нека ми е лошо да карам "печка"
ппс3:Даже ми минават едни такива"еретични"мисли през главицата-следващата "печка"ПАК май,май ще да е Нисан(пък нека на дизела да му е скъпа подръжката(то си няма и такава(освен в окачването де от време на време))
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
- MiTaKa™
- сериозен играч

- Обратна връзка:
На метана е най-тънко , но вярно колите стават асматици ,
хубаво е редовно да се сменят свещи кабели , дюзи.
На бащата колата се прецака понеже все порядко я караше и палеше на бензин и
вече на бензин неще да работи
хубаво е редовно да се сменят свещи кабели , дюзи.
На бащата колата се прецака понеже все порядко я караше и палеше на бензин и
вече на бензин неще да работи

- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Нова да е
екстра са и на Бензин, Дизел, Газ 
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Koлега, малко ти е грешна аритметиката. Не сравнявай типове мотори, а сравни данните на дизел и бензин при еднаква или приблизително еднаква мощност. Ето малко данни за БМВ 325 и БМВ 325ТДjamiemirror написа:Дизела е по-скъп за поддръжка и капризен към гориво - имаше случаи на изгърмели мотори на 40 000 км от първите серии комън рейли заради лоша нафта в България.
Газ/метан винаги излизат по-евтини за каране.
Колегите които сравняват вървенето - да заповядат! При бензинов мотор със същите коне и система (с турбо или без) дизела изостава по всички показатели. Дизела има по-голям въртящ момент - но не и ако сравняваме турбодизел с турбо бензинов двигател. Тогава разликите са 10-ина %. Нека все пак сравник ябълки с ябълки - и круши с круши.
Това за бомбата/газова бутилка също не е вярно. Резервоарите на нафта/бензин са по-ненадеждни от една бутилка.
ПП: Забравя се и че бензиновите газицифирани варианти са двугоривни - пробега може да е ОГРОМЕН с двата резервоара и надеждността е много голяма предвид дублирането на горивните системи! Паленето на двигател в кански студ също е много по-лесно от дизелите. За проблемите със замръзваща нафта да не говорим.
325І (218к.с.)
ускорение до 100 - 6.7 сек.
80-120 на 4-та и 5-а предавка - 7.3/9.1 сек
325 ТД (204к.с.)
ускорение до 100 - 7.0 сек.
80-120 на 4-та и 5-та -5.9/7.5 сек.
Упс, май по-мощния бензин май издъхва при ускорение? На 4-та бензина ускорява с 0.2 сек по-бързо, отколкото дизела на 5-та ... Друг е въпроса, че ти губиш време при превключването, а дизела само настъпва до дупка.
Карал съм 12 години дизел и не съм имал проблеми. Редовна смяна на масла и филтри, слагал съм добавка за зимата, колите са ми спали на улицата. Друг е въпросът, ако колата е на 500-600 000 км.
Без разгласяване на обществени тайни, моля!chirusa_bg написа:Много неграмотност се шири тука
Колега, във Ф1 и в ралито има технически регламент, който определя вида на използваното гориво. В ралитата е същото. На Льо ман дизела мачка, в европейския туринг шампионат дизела мачка, какво повече да добавя?kolio_vg написа:Аз се питам,защо в F1 и ралито не карат на газ и дизел![]()
Нищо лично