КАКВО Е ТОВА !

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

КАКВО Е ТОВА !

Мнение от AL KAPONE »

Мой колега тръгнал за щуки на Огоста до Козлодуй, обаче улува който излиза се оказва непознат вид за нас.............. :?:
Май е неква мряна оплодена от костур............ :lol: ква е тая риба, яделисе , хвърлялесе! :lol: който я познава да даде жокер :idea: много слуз по нея и боде :!: поне е ясно че е хишна!
Изображение
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Според мен това е тази риба -> http://www.vlasenko.ru/Sabaneev/0s38-txt.htm

Само не знам българското наименование какво е :oops: . Била отлична стръв за Михалца :wink: ... и е записана в международната червена книга(според това -> http://www.floranimal.ru/pages/animal/n/3965.html ). Ма то като имат много михалца и тя я е изяла :lol: :lol: :lol:

...доколкото разбрах с ровене в Нета е някаква разновидност на обикновенния бибан, но не успях да намеря българско име на риба което да съответства на Acerina acerina.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Zen написа:Според мен това е тази риба -> http://www.vlasenko.ru/Sabaneev/0s38-txt.htm

Само не знам българското наименование какво е :oops: . Била отлична стръв за Михалца :wink: ... и е записана в международната червена книга(според това -> http://www.floranimal.ru/pages/animal/n/3965.html ). Ма то като имат много михалца и тя я е изяла :lol: :lol: :lol:
:roll: Не е тая :!: Виж че има някви черти, и няма начин да е в червена книга щото за час са фанали 4-5 такива! :lol: Това е няква .......Човече от АЕЦА - в Козлодуй урудлива..... :lol: :smt028 :smt028 :smt028
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

По нашия край му викаме бибан :) Лови се на торен червен , по язовира и реката , отличителна черта е слузта , която прилича на сопол , като го пипаш.
:arrow: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0% ... 0%B0%D0%BD
:arrow: Изображение
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Ангеле, Власенко е написал :
пятнышки эти у дунайского носаря сливаются в узкие продольные полоски
, което на нашенски ще рече "тези петна при дунавския носар се сливат в тесни надлъжни ленти"... и баш си съвпада с рибата на снимката :wink: и явно верно си е неккъв бибан :lol: :lol: :lol:
Колкото до червената книга... ами то и михалцата е записана в нашата ама май не се лови толкова рядко :wink: . Явно е по-лесно нещо да се запише в червената книга отколкото да се отпише от там :wink: .
Последно промяна от Zen на Сря Мар 07, 2007 3:26 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: КАКВО Е ТОВА !

Мнение от Stefko »

ANGEL 123 написа:Мой колега тръгнал за щуки на Огоста до Козлодуй, обаче улува който излиза се оказва непознат вид за нас.............. :?:
Май е неква мряна оплодена от костур............ :lol: ква е тая риба, яделисе , хвърлялесе! :lol: който я познава да даде жокер :idea: много слуз по нея и боде :!: поне е ясно че е хишна!
Изображение
Рибата е бибан, като при нас мисля има 2 вида - обикновен и ивичест. В Дунав преди години (15-тина) буквално вреше от тях, но в последствие бяха изместени от попчето... Яде се, а може и да се хвърля :lol: :lol: :lol: Има доста вкусно и мазно месце :roll: Сега точно (Март-Април) е много удачно време за улавянето му.
Убождането от перките на бибана може да е много болезнено (дори ако е умрял), така че бъдете по-внимателни ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

!!!

Мнение от puntakis »

Че е бибанче спор няма, ама как се е хванал на щукарски такъми????
:D
Love & Ribolov
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Има и други съвпадения с даденото във http://www.vlasenko.ru/Sabaneev/0s38-txt.htm описание:
...спина менее выпукла и в переднем спинном плавнике большее число колючих лучей (17—19) а у ерша 12—14
Като броя бодящите лъчи в гръбната перка са 16 или 17 т.е. повече отколкото на обикновенния бибан :D
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Верно е ивичест бибан.Ето и малко повече инфо.

Изображение

Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Това си е чист бибан в Дунав се ловят често :wink:

Изображение
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Рибата си е чист ивичест бибан и не е плод на АЕЦ. Аз съм от Козлодуй и съм хващал доста бибани който не се различават по нищо от бибаните по цялото поречие на Дунава. И престанете с това изкривено разбиране че около централата всичко живо е мутирало. Родом съм от Пловдив но от 20 години живея в Козлодуй и смея да кажа че съм си съвсем нормален човек. Разбра ли ANGEL 123. :evil:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Рибата си е чист ивичест бибан и не е плод на АЕЦ. Аз съм от Козлодуй и съм хващал доста бибани който не се различават по нищо от бибаните по цялото поречие на Дунава. И престанете с това изкривено разбиране че около централата всичко живо е мутирало. Родом съм от Пловдив но от 20 години живея в Козлодуй и смея да кажа че съм си съвсем нормален човек. Разбра ли АНГЕЛ 123.
Краси, не се ядосвай, Човека най-вероятно не е имал нищо лошо предвид ;)
Между другото и аз работя (и риболовствам) в Козлодуй, да не сe познаваме слуЧайно? :roll:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Веднъж и аз хванах такваз пущиня на Стамболията ама беше зелен и с украска на костур. Ужасно много кости у тоя тиняк!
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

краси12345678 написа:Рибата си е чист ивичест бибан и не е плод на АЕЦ. Аз съм от Козлодуй и съм хващал доста бибани който не се различават по нищо от бибаните по цялото поречие на Дунава. И престанете с това изкривено разбиране че около централата всичко живо е мутирало. Родом съм от Пловдив но от 20 години живея в Козлодуй и смея да кажа че съм си съвсем нормален човек. Разбра ли ANGEL 123. :evil:

Краси12345678 нещо не си разбрал, изказването е пуснато под форма на майтап :!: Аз лично съм от южна България и такава риба няма в нашите водоеми. Допълнително ти казвам, без да се чуствам длъжен да се извинявам на никого от региона в който живееш...........Аз живея в София сега, и тука сме в пъти по обгазени от вас а мръсотия е навсякъде :idea: :smt028 Поздрав...!
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Не тая лоши помисли към никой . Стефко Аз се казвам Красимир Борисов и работя на 6 блок в апаратно отделение ако искаш да се свържем и да си полафим. Служебен тел.7-33-66 смяна Б.Мобилен 0889286774 ще се радвам да се чуем.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”