КАРАКУДА-тайна рецепта

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 123
Регистриран на: Вто Дек 07, 2004 3:03 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

КАРАКУДА-тайна рецепта

Мнение от zograf »

Колеги и колежки предлагам Ви една рецепта за пържена каракуда която всички хвашаме а не я харесваме за ядене заради ситните костици
Каракудата се разцепва на две по дължина след което се нарязва с остър нож перпендикулярно на костите (по дължина) през ивици 0.5 до 1 сантиметър до стигане на костите. след което се посолва и се отупва с брашно.Може да използвате и подправка за риба но не прекалявяйте с нея.Приятен апетит на всички който ще опитат рецептата.Пробвайте няма да съжалявате поставил съм и снимка за онагледяване .Моля за вашето мнение след пробата :wink:
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"

Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

верно е тайна!!!!!!
Последно промяна от БОВСКИЯТ КОРМОРАН на Нед Мар 05, 2006 9:56 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
krask2005
новобранец
новобранец
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Окт 07, 2005 2:04 pm
Местоположение: Пазарджик

Мнение от krask2005 »

Каракудата се реже през гърба.Гръбнака се изхвърля.След това с пинсета се отстраняват дребните кости.Посолява се и се оставя да престои 5-10 мин.Овалва се в брашно(за предпочитане царевично; и се пържи .След като се изпържи от едната страна в момента на обръщането се добавя 1 лъжица маргарин"БЕЛЛА".Да ви е сладко
Аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 163
Регистриран на: Нед Авг 06, 2006 9:52 am
Местоположение: Щръклево

Мнение от rusenec »

пробвах - довре стана на вкус
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 603
Регистриран на: Пет Мар 10, 2006 11:26 am
Местоположение: Смолян
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

krask2005 написа: След това с пинсета се отстраняват дребните кости
От къде такива нерви бе колега :shock:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 163
Регистриран на: Нед Авг 06, 2006 9:52 am
Местоположение: Щръклево

Мнение от rusenec »

аз не си играх да ги махам и пак добре стана
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
ivko_vr25
новобранец
новобранец
Мнения: 13
Регистриран на: Съб Юни 19, 2010 7:19 pm

Re: КАРАКУДА-тайна рецепта

Мнение от ivko_vr25 »

а ако я изпържиш в свинска мас става още по-добра.наздраве.
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2440
Регистриран на: Вто Фев 09, 2010 6:52 pm
Местоположение: Кърджали

Re: КАРАКУДА-тайна рецепта

Мнение от pacho109 »

Като пържиш риба, в брашното слагаш червен пипер и размесваш докато сместа стане розова.Така и да попрепържиш рибата ,същата не почернява , а става леко червеникава и костите се стопяват.Да ви е сладко :!: :!:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
na4o_kz
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 186
Регистриран на: Чет Дек 24, 2009 10:37 pm
Местоположение: БългариЯ

Re: КАРАКУДА-тайна рецепта

Мнение от na4o_kz »

:tonqe: :smt118 :smt119 :smt120 :lol: Бах м''''''''''''''''''''''' му,текнаа ми лигите бре :lol:.Значи има значение големината на каракудата-по малаката само с прорези успоредни по дължина,може и цяла да остане(пак въпрос на вкус)а големите на 2 успоредно през гърба,пак става чудна :drinkers:
КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 849
Регистриран на: Чет Юни 05, 2008 9:12 am
Местоположение: Светльо Радославов гр.София

Re:

Мнение от Светльо-toxin34 »

БОВСКИЯТ КОРМОРАН написа:верно е тайна!!!!!!
Колегите откриха ....топлата вода.Ако ги светнеш и за каракудените чирузи...
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
emsabg
новобранец
новобранец
Мнения: 1
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:56 pm
Местоположение: Кърджали

Re: КАРАКУДА-тайна рецепта

Мнение от emsabg »

То туй с каракудата - ясно! Ама ей ви на и едно малко по-друго предложение:
На село, моята бивша хазяйка имаше една вълшебна градинка - за каквито се сетите подправки! Та, след като изчистя каракудата (задължително махам черната ципа в корема!) и да не ми мирише на блато, правя една смеска от каквото ми падне - копър, дръжки от магданоз, градински чай, риган, чесън (всичките ситно нарязани), сол, оцет, много малко олио и всичко това го обърквам с рибата. А ако има и малко винце да й метнете - идеално, ако не - понапръскайте я с оцет! (при тая марината, дори и да се завърти някоя котка - не я пипа, ама по-добре я покрийте с нещо!) Тъй я оставям 1-2 часа - всичко зависи от количеството биричка, необходима за загрявка преди пърженето й (забележка: пърженето е рисково мероприятие и е необходима "течна защита"!). А после е ясно - нещо де прави силна топлина, метален съд, олио... Ако искате я овалвате в брашно или нещо си там, като галета. Да ви е сладко и пивко!
[/img]Шъшканията е безкрайно-безпределна! Място има за всеки!
emonik
новобранец
новобранец
Мнения: 38
Регистриран на: Сря Май 07, 2008 1:39 pm

Re: КАРАКУДА-тайна рецепта

Мнение от emonik »

колеги малката каракуда като се по препържи няма нужда от каквито и да са нарези а само царевично брашно и сол всички подправки прецакват вкуса на самата риба.
Каракудата по принцип е с по специфично на вкус месо, Големите каракуди от 0.5кг на горе са по вкусни и от шарана.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар
Мнения: 1330
Регистриран на: Пет Юни 12, 2009 12:25 pm

Re: КАРАКУДА-тайна рецепта

Мнение от topsoft »

Най-добрата рецепта е да я върнеш там от дето е дошла, за да може пак да й се радваш другия път и да си купиш от магазина обезкостено филенце ;)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Риболовец Гб
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 145
Регистриран на: Чет Сеп 30, 2010 3:08 pm
Местоположение: Габрово

Re: КАРАКУДА-тайна рецепта

Мнение от Риболовец Гб »

emonik написа:колеги малката каракуда като се по препържи няма нужда от каквито и да са нарези а само царевично брашно и сол всички подправки прецакват вкуса на самата риба.
Каракудата по принцип е с по специфично на вкус месо, Големите каракуди от 0.5кг на горе са по вкусни и от шарана.
Напълно те подкрепям колега. Мога да добавя само, както някои колеги по горе написаха, че слагам и червен пипер. Освен, че не почернява задържа брашното на рибата, а не на дъното на тигана :wink:
Съдбата рано ни излъгала,
живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.
Изображение
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 227
Регистриран на: Пет Юни 04, 2004 11:58 pm
Местоположение: гр.София
Обратна връзка:

Re: КАРАКУДА-тайна рецепта

Мнение от bigfisherman »

emonik написа:колеги малката каракуда като се по препържи няма нужда от каквито и да са нарези а само царевично брашно и сол всички подправки прецакват вкуса на самата риба.
Каракудата по принцип е с по специфично на вкус месо, Големите каракуди от 0.5кг на горе са по вкусни и от шарана.
:drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”