За воблера

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

За воблера

Мнение от spook »

Някой от вас пробвал ли е да лови зарган и чернокоп на воблер ?
Много ми е интересно дали ще го гонят и най-вече дали ще се хващат :roll: :roll:
Тази година смятам да се пробвам !
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Дори при отличната активност на чернокопа през тази есен, интереса му към воблерите беше меко казано слаб! Докато на добрата стара и изпитана клатушка не можеше да устои............
Който може хваща!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Не си прав журналисте,2004 та работех повече с воблери,червена главичка и хамсиика на Рапала9-11 см.,едно малко сребристо воблерче на Дуал и т.н.Сега си набавих един Хъски джерк,сребрис като атерина с три тройки...Във Варна не съм видял добър магазин където да има богат избор на воблери.В Бургас в магазина на Диан/не му знам фирмата/ - в Краставицата/така се казва блока,всички таксиджии го знаят/има много и добри воблери,пробвал съм доста от тях- работят. Нещо повече сега Дианчо е в Китай, на някакви годишни изложения и го чакаме да донесе нещо ново.Като взема нещо ново от него веднага ще се похваля,не ка и вие да си го купите и изпробвате...Забравих да Ви кажа,че еднакво добре лових и чернокоп и големи лефери до кило.Грамаде "Гофус"-лефер над кило не срешнах...но едрите около килограм бяха 17,чернокопа него блоя,просто бе неплилично много... :P
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Не си прав журналисте,2004 та работех повече с воблери,червена главичка и хамсиика на Рапала9-11 см.,едно малко сребристо воблерче на Дуал и т.н.Сега си набавих един Хъски джерк,сребрис като атерина с три тройки...Във Варна не съм видял добър магазин където да има богат избор на воблери.В Бургас в магазина на Диан/не му знам фирмата/ - в Краставицата/така се казва блока,всички таксиджии го знаят/има много и добри воблери,пробвал съм доста от тях- работят. Нещо повече сега Дианчо е в Китай, на някакви годишни изложения и го чакаме да донесе нещо ново.Като взема нещо ново от него веднага ще се похваля,не ка и вие да си го купите и изпробвате...
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Не си прав журналисте,2004 та работех повече с воблери,червена главичка и хамсиика на Рапала9-11 см.,едно малко сребристо воблерче на Дуал и т.н.Сега си набавих един Хъски джерк,сребрис като атерина с три тройки...Във Варна не съм видял добър магазин където да има богат избор на воблери.В Бургас в магазина на Диан/не му знам фирмата/ - в Краставицата/така се казва блока,всички таксиджии го знаят/има много и добри воблери,пробвал съм доста от тях- работят. Нещо повече сега Дианчо е в Китай, на някакви годишни изложения и го чакаме да донесе нещо ново.Като взема нещо ново от него веднага ще се похваля,не ка и вие да си го купите и изпробвате...Забравих да Ви кажа,че еднакво добре лових и чернокоп и големи лефери до кило.Грамаде "Гофус"-лефер над кило не срешнах...но едрите около килограм бяха 17,чернокопа него блоя,просто бе неплилично много... :P
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

значи все пак никой не се е пробвал да лови зарган на воблер 8)
:lol: :lol: :lol:
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Бат Милене явно на север при нас хищниците имат други навици :lol: Не че няма добри магазини и купища маркови воблери ..... Но съм съгласен че импровизацията е в основата на успеха - няма начин и моделите които спомена и други средни по размер и наподобяващи дребни рибки воблери да не работят в определени ситуации! А за това че тук ти е скучно признай е виновно и времето и липсата на риби......
Който може хваща!
penio
новобранец
новобранец

Морски Риболов

Мнение от penio »

ако ти е хубав воблера и малак може и хванеш эарган.А эа чернокопа неэнам
Аватар
MARTIN4O
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от MARTIN4O »

a za 4ernokopa e nai dobre tyister killer shad 3cm.a sa6to i na tyister pitanka sam imal yspex
FISH
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Здравей ПЕНН,имам доста от тези воблери и джигове които показваш,но не работят в Черно море.Дори имам няколко по-големи за влачене след лодка,но нямам успех.С джиг не съм хванал и една риба.Но с тези миноу на ЙО-ЗУРИ 9-11 см.имам добри постижения.На Дуал също.Пробвах и на РАПАЛА,но не хванах нищо,но от други колеги знам,че работели добре в открито море и край Маслен нос.Един приятел и търговец сега е в Китай на някакви световни изложения,като се върне ще попълня арсенала си от воблери и блесни...Тези новите BRAID Lures са интересни,може и да станат.
Хемингуей не си прав,че ми е скучно,точно сега е момента за нещо новоза купуване,я пръчка,я макара...я някоя нова лакардия с Дурума...Как ще е скучно бе човек с такива дописници във форума :P
Maria
новобранец
новобранец

Мнение от Maria »

Нямам голям опит, но действително успях да хвана чернокоп с блесна - обикновена Алба 2 от пристанището във Варна, докато с воблер резултатът беше нулев.
Но след уроците, които получавам тук четейки вас, вярвам че ще блесна един прекрасен ден :lol: :lol: :lol:
Надеждата е последна!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

И аз съм хващал на АЛБА различни номера,но по-голям кеф е с воблер.Най-добър резултат постигнах с YO - ZURY потъващ,9-11 см. с червена глава и среблисто/халогенно/тяло.Но има и дни когато на воблер въобще не пипа.Най-добре се лъже лефера рано сутрин преди и след изгрев слънце и над вечер.Миналата година 2004 ловях с една китайска пръчка - 4 м. с екшън 20-40 гр. и с много чувствителен връх.Но сега по НОВА ГОДИНА се обзаведох с нова пръчка- СПРО-40-80 екшън,4 м. само за уров на зарган и рефер.Макарата също трябва да е лека, но с достатъчно лагери,защото като замяташ по цял ден накрая оставаш без ръце. :P
Maria
новобранец
новобранец

Мнение от Maria »

Да, ужасно рано сутрин! Спомням си, че росата успяваше да намокри абсолютно всичко - все пак беше септември, но за съжаление спомените ми са от 2003 година. /дали пък не беше и 2002 ?!?!/ Съгласна съм, че такъмите трябва да са пределно удобни за ръката - пръчицата ми е късичка - 2,40 м, но с много добър връх, акция 40 - 80 гр., а макаричката е 5-лагерен Броунинг - средна класа обрудване, както виждаш. Но пък са лекички - като за мен, че не съм и особено едра! :lol: :lol: :lol: Е, от скоро имам вече и 3,90 м въдица, че много се нервирах на моята - не ставаше за "клатене" като се появяше грацичка или хамсия
Освен това, имах случаи на сериозно кълване и през деня на чепаре - за един преди обед имах 7 чернокопа в торбичката /това за около 3 часа/ с размери между 24 - 32 см.
П.П. "Подвизите" ми са извършвани на пристанището
Надеждата е последна!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Браво МЕРИ,с малката пръчка е добре да ловиш от лодка,но и от кея става.С тази новата 3.9 м.става за либолов от кея.С тези постижения 7 риби за нула време ще накараш някой,"МАЙСТОРИ" да позеленеят от яд.Ама такъв е живота на едни им иде от отръки да ловят риба с всякакви такъми и на всяко място.На море може да ползваш и макара с малко лагери - 2 на пример.Но колкото повече,толково по-добре.Ако са по-големи леферите направо ти опасват чепарето.Някой колеги опитваха да сларат метални поводи,или метализирани на чепарето но ефекта не бе добър.Тя тая риба си е доста хитра.Като се гмурках веднаж преди години край Маслен нос наблюдавах как лефер атакува попчета.Кълвеше ги проклетията перпендикулярно,като шевна машина.
Maria
новобранец
новобранец

Мнение от Maria »

На практика, малката чувствителна въдица беше в основата да искарам тези чернокопи - успявах навреме да усетя кълването и да засека преди да са глътнали кукичката и да прегризат повода, това е.
А действително, на море една макара с червячна предавка и 2 лагера дори е за предпочитане - много по-малко "изненади" поднася! Поне аз така си мисля... :oops:
Надеждата е последна!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”