Камчия изтребват рибата с ток

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Камчия изтребват рибата с ток

Мнение от t68 »

ва електрошоковият уред, с който е избивана рибата

Бракониери са изтребвали риба в язовир Камчия с уникален електрошоков уред, с напрежение 6000 волта. Това съобщи вчера Джемил Кадиш – началник на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури – Бургас. Той бе възмутен, че трима от нарушителите са членове на Ловно-рибарския съюз. Те са - петдесет и четири годишният Станчо Станчев от сунгурларското село Завет, Атанас Атанасов – на 46 години, и Живко Петров – на 42 години, от Стара Загора. Четвъртият е 37-годишният Петър Иванов, също от Стара Загора. Бракониерите са били заловени в сряда, късно следобед, а сигналът за изтребването на рибата е бил получен в ИАРА. Четиримата нарушители са задържани със съдействието на служители от РПУ-Сунгурларе и Държавно лесничейство - Садово.
Електрошоковият уред за масово поразяване на рибата е уникален, обясни Кадиш. Той е самоделен и работи с акумулатор с напрежение 6000 волта. Унищожава всички живи организми във водата на радиус 50 метра.
Бракониерите са се движили с високопроходими луксозни джипове. При залавянето им в тях са открити 7 сома с общо тегло 26 килограма. “ Тъкмо са били започнали улова. Не се знае обаче какви са количествата на поразената от електрошока риба”, обясни Джемил Кадиш.
Четиримата са задържани за 24 часа в РПУ-Сунгурларе и срещу тях се води досъдебно производство.
“ Недоумявам как членове на Ловно-рибарски съюз, хора, които трябва да ни помагат да опазваме рибните ресурси, ги унищожават. Ще се обърна към председателя на Съюза на ловците и риболовците, за да бъде разгледано тяхното поведение и да бъдат изключени”, заяви шефът на ИАРА-Бургас.
Единият от бракониерите – Станчо Станчев, е служител на БДЖ и отговаря за електропреносната мрежа между жп гарите Завет и Подвис. Той е бил с другарчетата си на язовир Камчия през работно време. “ За него пък ще разговарям с министъра на транспорта Петър Мутафчиев”, закани се Кадиш. ИзображениеИзображение :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Камчия изтребват рибата с ток

Мнение от Encho-master »

Няма думи --ПЕДАЛИИИИ ---ДАНО СЕ Задавят :mrgreen:
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Нещо ми е страно , защо само сом има , и никаква мирна или каквато ида е друга риба :shock:
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

gadove
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

:smt021 :smt067 :smt068 :smt068 :smt071 :smt071
toyo1

Мнение от toyo1 »

А ДАЛИ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ .................. :?: Като не кълве се сещаите за тях :axe:
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Мнение от carp777 »

Dimy написа:Нещо ми е страно , защо само сом има , и никаква мирна или каквато ида е друга риба :shock:
Само сома са си харесали,дано да ги глобят 10-тократно над размера на унищожената риба и малко обществено полезен труд позор за ИАРА. :axe:
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Сома защото на пазара е доста скъп.Мамка им гадове,че и двама Заралии брей бря.Само бой и заравяне в тинята...!
Изображение
Където качеството е от значение!
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

Те,че са гадове - гадове са! Само ми се струва,че информацията е доста стара и май се отърваха ... което за съжаление е много лошо :evil: ... Дано греша за последното :evil:
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

За нас е забранен точно заради тях, за да могат риболовните дружинни да бракониерстват на спокойствие.Същото е и с Ясна поляна :twisted: Директно затвор за боклуците мръсни, да ги пъхат циганите :twisted: :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Vankata написа:Те,че са гадове - гадове са! Само ми се струва,че информацията е доста стара и май се отърваха ... което за съжаление е много лошо :evil: ... Дано греша за последното :evil:
Мдааа ... длъжностните лица споменати по-горе от доста време не са във властта. Джемил Кадиш и Петър Мутафчиев повече от година вече са в историята. За съжаление обаче ситуацията едва ли се е променила особено :evil:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Dimy написа:Нещо ми е страно , защо само сом има , и никаква мирна или каквато ида е друга риба :shock:

не е странно аз съм се интересувал,има такива устройства които бият само сом,не знам как става самата честота на тока ли ги бие не знам какво е но изкарва само сомовете другата риба не ги закача
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

Те нали за това го забраниха този язовир рибарите да не пречат на бракониерите.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

ribolovcho написа:

не е странно аз съм се интересувал,има такива устройства които бият само сом,не знам как става самата честота на тока ли ги бие не знам какво е но изкарва само сомовете другата риба не ги закача
Мисля, че е така, защото сомът няма люспи и него най-лесно го хваща тока. И по Дунава е същата работа. С тоя ток избиват само сома. Затова сега популацията му намаля до минимум...
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

В нормална държава това се наказва със затвор като делото е по бъзрата процедура...У нас всичко е популизъм.Какво като са ги хванали ,малко шум по медиите и всичко се забравя,даже и актовете в повечето случаи остават неплатени...
Дано това да се промени...
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”