Сопот

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Сопот

Мнение от bobir »

Колеги явно на Сопот няма оправия!!!Хората дето даржат гребната база си пускат мрежи на поразия без да им пука от никои.Незнам за какво даваме пари на ИАРА като колите им са строшени и не могат да озаптят 3-таБРАКОНИЕРИ.....
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Снимай колега и пращай!
Събирам такива снимки с благородна цел.След време ще ги разпратя по медиите и все някой ще се поинтересува
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Сопот

Мнение от bobir »

Колега нямах фото а и да имах ги гледах с бинокал но да се надявам че хората от ИАРА ще се заинтерсоват защото сам сигурен че това нещо продалжава от много време.От 5 години не сам ходил на яз.Сопот като ходех преди по сащия начин ме заградиха в един залив!!!!!!!!!А сега ги пускат близо до брега!!!!!!!Не знам кои даржи гребната база ама системата е варзана!!!!!!!!!!!Говорих с риболовните даже единия го познавам и тои каза че сега вече язовира не е под аренда едната част отворен е целия!!!!!!!!Но дори и да е арендосан те хварлят мрежите в зоната за свободен риболов!!!!!!И репортаж сме правили за там по БТВ!!!!!!!!!Но явно ИАРА се ослушват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Нищо ново! :evil:
Ето ти идея:Взимаш парчета бодлива тел,голям камък,5 литрова туба и арматурна тел.Оформяш от бодливата и арматурната тел нешто като голяма кука около тубата,завръзваш камъка отдолу на около 0.50-1 м.
над камъка и случайно го изтърваш на мястото където пускат мрежите.Ако не те набият към вторият,третият път когато си губиш камъка вече ще си им нанесъл достатъчно щети.
А и не е незаконно.Можеш винаги да се оправдаеш че това ти е котвата на лодката.
Преди време бях чул за много добро решение за справяне с проблема мрежи.В едно село до Бургас в язовирчето опъват бодлива тел по почти цялото дъно,така че хем да има къде да си хвълиш въдицата и хем да къса мрежите.След време взеха язовира под наем и го направиха платен риболов,но телта си остана вътре и пазача идва,показва от къде до къде има тел.Чиста работа.Досега не съм скъсал на този язовир.
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Сопот

Мнение от bobir »

Умна идея но няма от каде да взема там бодлива тел:):):):)Нищо вече си знам и за другия пат ще си нося!:):):)А иара си барат паците!!!!!!Нищо не става от тях!!!!!!!!!!!!!
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Бодлива тел продават на всяка железария.Сравнително евтино.А на теб ти трябва не повече от метър два.
Ето ти и друга идея
Преди време на Бургаското езеро Мандра пускаха мрежи на 20 метра от една дига където ходихме за риба.С макара Делфин 2 и корда 0.50 извадихме мрежата резнахме малко и пак я пуснахме защото Братята роми,които пускат тези мрежи живеят в една къща на брега с чудесна гледка към нас.
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Та не разбрах защо я пуснахте обратно :idea: нали те са бракониерите от какво се притеснихте :?: - от гледката ли ?
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Не ми се иска да ям бой някъде по блатата!Не е здравословно!А тези ,които пускат мрежите спят в една къща на 50 метра от мрежите.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”