Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За или Против риболова на естествена стръв?
Модератор: sapuna
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
За или Против риболова на естествена стръв?
Колеги, с тази тема искам да обменим мнения и аргументи за или против. Надявам се да не се стигне до поредния безумен спор. Ако все пак това стане от сега моля модераторите да заклучат, изтрият или и двете, темата.
Аз лично смятам, че пъстървата е твърде тъпа риба за да се лови на естествена стръв. Риболова на стръв води единствено до обезрибяване на реките. Мисля също така, че тук е мястото да се обсъди дали трябва риболова на пъстърва да е разрешен всеки ден или да се ограничи само в един-два дни от седмицата.
Вие сте?
Аз лично смятам, че пъстървата е твърде тъпа риба за да се лови на естествена стръв. Риболова на стръв води единствено до обезрибяване на реките. Мисля също така, че тук е мястото да се обсъди дали трябва риболова на пъстърва да е разрешен всеки ден или да се ограничи само в един-два дни от седмицата.
Вие сте?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Колеги напълно съм съгласен, че пъстървата е малко по нашите реки.
Мисля обаче, че това не е в следствие от излавянето и на стръв а от несъвестността на някой "колеги" вземащи маломерни риби, тровещи я, всички които замърсяват местообитанията и.
Ако зависеше от нас, тези които тук пишем и спорим и се дразним нещата не биха били толкос черни.
Призовавам всички истински спортни риболовци независимо на какво я ловят пъстървата да я уважаваме и пазим за идните поколения.
Мисля обаче, че това не е в следствие от излавянето и на стръв а от несъвестността на някой "колеги" вземащи маломерни риби, тровещи я, всички които замърсяват местообитанията и.
Ако зависеше от нас, тези които тук пишем и спорим и се дразним нещата не биха били толкос черни.
Призовавам всички истински спортни риболовци независимо на какво я ловят пъстървата да я уважаваме и пазим за идните поколения.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- Диканаров
- кандидат преподавател
за и против риболова на пъстърва с естествена стръв
Абсолютно съм съгласен с Лорда. Това е и моето мнение, ако някой го интересува!
Не че съм големия майстор на пъстървовия риболов (а като се замисля на кой ли съм
), но пъстървата наистина триабва да се лови само на изкуствена примамка. Най-малкото нещата тогава са много по интересни. Но това си е лично мое мнение.
А и нещо което не мога да разбера...защо като се засечем с някои колега по пъстървовите места винаги ме гледа и се държи с мен като с ниакакъв гамен натрапник, който му е изловил мястото та макар и нищо да не съм хванал което е по-честия варянт?
НАСЛУКА!!

А и нещо което не мога да разбера...защо като се засечем с някои колега по пъстървовите места винаги ме гледа и се държи с мен като с ниакакъв гамен натрапник, който му е изловил мястото та макар и нищо да не съм хванал което е по-честия варянт?

НАСЛУКА!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Че е разрешена само почивни дни знам, но ми се струва глупаво. Не виждам ползата от забрана през седмицата честно казано
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй относно риболова на пъстърва с естественна стръв по реките - против !!! Обосновал съм се в съседна тема !
Относно забраната и за рибоулов през седмицата - още една меганедомислица !!!
Относно :
Другият такъв е че съответният колега ич му е неприятно че и друг колега ще научи неговите места !
Трети вариант е че колегата е привърженик на "No kill" и не е сигурен в това този който стои насреща му дали не прибира по някоя рибка което си е напълно в реда на нещата особенно ако не се нарушава закона за броя , размера и теглото на уловената риба !
Относно забраната и за рибоулов през седмицата - още една меганедомислица !!!
Позволи ми да не се съглася с теб ! Както казах това е пълна недомислица и аз специално я отхвърлям отвсякъде ! Всяко нещо може да се коментира навсякъде и ако има достатъчно коментари по даденото нещо то може би туй нещо би било променено !pacholev написа:Колега,пъстървата е разрешена да се лови само в събота,неделя или официални празници.така,че тука коментари няма.
Относно :
Ми единят вариант го е споменал Лорда !borcata написа:А и нещо което не мога да разбера...защо като се засечем с някои колега по пъстървовите места винаги ме гледа и се държи с мен като с ниакакъв гамен натрапник, който му е изловил мястото та макар и нищо да не съм хванал което е по-честия варянт?
Другият такъв е че съответният колега ич му е неприятно че и друг колега ще научи неговите места !
Трети вариант е че колегата е привърженик на "No kill" и не е сигурен в това този който стои насреща му дали не прибира по някоя рибка което си е напълно в реда на нещата особенно ако не се нарушава закона за броя , размера и теглото на уловената риба !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Абе аз, че като мечка ходя, ходя но срещата става на пътеката на 30м от реката, а не на смата река. Аз го поздравявам, питам как е, има ли, а тои мммммммм, мучи кат....
А за 'no kill' до сега не съм взел нито една пъстърва, та маломерка ли!
Но идеята ми беше просто да се държим като хора като се срещнем някаде по реките, а не да си мучим, защото виж още някои знаел местата. Тоя някои ги знае, защото най-вероятно е пообикалял доста докато ги открие а не си е спал в тях. А като се замисля дори и да си е спал пак няма лошо.
А за 'no kill' до сега не съм взел нито една пъстърва, та маломерка ли!
Но идеята ми беше просто да се държим като хора като се срещнем някаде по реките, а не да си мучим, защото виж още някои знаел местата. Тоя някои ги знае, защото най-вероятно е пообикалял доста докато ги открие а не си е спал в тях. А като се замисля дори и да си е спал пак няма лошо.
-
- научил се да хвърля
относно риболова на пъстърва на естествена стръв сам напълно против въпреки че според мен не това е обезрибило нашите реки може би или по точно с сигурност за това са виновни така наречените бракониери!!!!особени като пъстървата е минимум 7лв килограма как да има риба пускат си хората мревите тока в малките рекички ловят си и никои не ги ебава за мен тов а не са хора не затвор трябва а не знам каво

"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
- ivan_yo
- разбира нещата
Пък аз не съм против естествената стръв, само трябва да се спазва закона за количеството.mitko__05 написа:относно риболова на пъстърва на естествена стръв сам напълно против въпреки че според мен не това е обезрибило нашите реки може би или по точно с сигурност за това са виновни така наречените бракониери!!!!особени като пъстървата е минимум 7лв килограма как да има риба пускат си хората мревите тока в малките рекички ловят си и никои не ги ебава за мен тов а не са хора не затвор трябва а не знам каво![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Против съм това, да имаме право на излети само в почивните дни празниците. Защото така бракониерите пък необеспокоявани бесчинстват още 5 дни в седмицата.

Последно промяна от ivan_yo на Пет Мар 16, 2007 7:04 pm, променено общо 2 пъти.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- ivan_yo
- разбира нещата
Еchapara написа:Напълно солидарен съм с колегата.А с пръчка да се обезриби малко е несериозно за пъстървата(лично мнение).ivan_yo написа:Пък аз несъм против естествената стръв, само трябва да се спазва закона за количеството.mitko__05 написа:относно риболова на пъстърва на естествена стръв сам напълно против въпреки че според мен не това е обезрибило нашите реки може би или по точно с сигурност за това са виновни така наречените бракониери!!!!особени като пъстървата е минимум 7лв килограма как да има риба пускат си хората мревите тока в малките рекички ловят си и никои не ги ебава за мен тов а не са хора не затвор трябва а не знам каво![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Против съм това, да имаме право на излети само в почивните дни празниците. Защото така бракониерите пък необеспокоявани бесчинстват още 5 ди в седмицата.![]()

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ