Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

фидер
Модератор: sapuna
фидер
здравеите колеги бихте ли ми дали някои по-практични монтажи за риболов на фидер за на язовир и река
трябва ми всякаква информация БЛАГОДАРЯ 

Здрасти, Влади. Пробвал съм няколко пъти на фидер, но само на Батак. Резултатите бяха добри, но не се впечатлих особено от метода. Предпочитам основно спининга и мач риболова.
Ако те интересуват монтажи за фидер, а и въобще фидер риболова погледни и на http://www.matchfishing.ru/techniks/fiderandpiker.php
Разгледай и другите раздели на сайта, има какво да се научи...
Ако напишеш в google да речем feeder rigs, ще излязат доста страници, които ще те заинтригуват.
ПОЗДРАВИ и УСПЕХ
Ако те интересуват монтажи за фидер, а и въобще фидер риболова погледни и на http://www.matchfishing.ru/techniks/fiderandpiker.php
Разгледай и другите раздели на сайта, има какво да се научи...
Ако напишеш в google да речем feeder rigs, ще излязат доста страници, които ще те заинтригуват.
ПОЗДРАВИ и УСПЕХ
Re: фидер
vladi написа:здравеите колеги бихте ли ми дали някои по-практични монтажи за риболов на фидер за на язовир и рекатрябва ми всякаква информация БЛАГОДАРЯ
Re: фидер
Здрасти. Ще ти споделя моето мнение и скромен опит. Фидерът е много ефективна дънна въдица. Ползвал съм я успешно дори на Панчарево, където по принцип е тегаво. Препоръчително е плетеното влакно. Монтажът ми е близък до този за пружина, но слагам хранилка-от оловна решетка или пластмасова. И двете вършат работа. Поводът ми е 10-15 см 0,10-0,16. Кука-15-18 номер. Връзвам повода направо за хранилката. За стръв използвам пинки, или жито с канела. За хранилката върши работа и евтина захранка, например "Суперефект"-1,50лв килограма. Задължително обаче в нея слагам и поне 100 гр пинки или бели. от ароматизаторите най-често ягодов. Излиза доста червеноперка и костур, едър уклей, а понякога и едра каракуда- 500-800гр. Много е важно да се занимаваш само с фидера, защото дори и едра риба кълве за секунди и после се отказва, ако сложиш стръвта /пинки/ 1-2 бр на куката, само леко забодени за главата. Успехът е гарантиран.