фидер

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
vladi
новобранец
новобранец

фидер

Мнение от vladi »

здравеите колеги бихте ли ми дали някои по-практични монтажи за риболов на фидер за на язовир и река :?: трябва ми всякаква информация БЛАГОДАРЯ :!:
SASHO
новобранец
новобранец

Мнение от SASHO »

vladi
новобранец
новобранец

Мнение от vladi »

:P SASHO blagodaria ti ,tova mi haresa mnogo.Ti praktikuvash li feeder ribolov :?: Az se zanimavam ot skoro no e imalo sluchai v koito feeder-a e poragdal zavist v ochite na kolegite mi i na struma i na slakovci i na kavacite :wink:
SASHO
новобранец
новобранец

Мнение от SASHO »

Здрасти, Влади. Пробвал съм няколко пъти на фидер, но само на Батак. Резултатите бяха добри, но не се впечатлих особено от метода. Предпочитам основно спининга и мач риболова.

Ако те интересуват монтажи за фидер, а и въобще фидер риболова погледни и на http://www.matchfishing.ru/techniks/fiderandpiker.php

Разгледай и другите раздели на сайта, има какво да се научи...

Ако напишеш в google да речем feeder rigs, ще излязат доста страници, които ще те заинтригуват.

ПОЗДРАВИ и УСПЕХ
Гост

Мнение от Гост »

:D EEEEEEEEEEEE ti si varha SASHO,tochno tova tarseh.USPEHI I NA TEB!
Гост

Re: фидер

Мнение от Гост »

vladi написа:здравеите колеги бихте ли ми дали някои по-практични монтажи за риболов на фидер за на язовир и река :?: трябва ми всякаква информация БЛАГОДАРЯ :!:
Гост

Re: фидер

Мнение от Гост »

Здрасти. Ще ти споделя моето мнение и скромен опит. Фидерът е много ефективна дънна въдица. Ползвал съм я успешно дори на Панчарево, където по принцип е тегаво. Препоръчително е плетеното влакно. Монтажът ми е близък до този за пружина, но слагам хранилка-от оловна решетка или пластмасова. И двете вършат работа. Поводът ми е 10-15 см 0,10-0,16. Кука-15-18 номер. Връзвам повода направо за хранилката. За стръв използвам пинки, или жито с канела. За хранилката върши работа и евтина захранка, например "Суперефект"-1,50лв килограма. Задължително обаче в нея слагам и поне 100 гр пинки или бели. от ароматизаторите най-често ягодов. Излиза доста червеноперка и костур, едър уклей, а понякога и едра каракуда- 500-800гр. Много е важно да се занимаваш само с фидера, защото дори и едра риба кълве за секунди и после се отказва, ако сложиш стръвта /пинки/ 1-2 бр на куката, само леко забодени за главата. Успехът е гарантиран.
Гост

Мнение от Гост »

:D Zdravei,zainteresuva me tvoia savet shte go probvam tozi montag pri parvi udoben izlet.Az niamam mnogo praktika s fidera no sam lovil samo sharani i mreni po Struma.Za sharanite izpolzvam fiksiran montag vlakno 0,18mm povod 0,16mm na protivousukvashtata shlauhka slagam telena hranilka ,stravta , carevica ia montiram na kosam (mnogo rezultatno).Za hranilkata izpolzvam po-evtina zahranka,podhodiashta za sluchaia.Parvonachalno zahranvam s carevica 6-7prashki i na vsiako sledvashto prehvarliane po prashka.A na Struma podhranka za reka zadalgitelno 200-300gr. beli chervei,plastmasov cilindar tegak fider,montiran podvigno.Niakolko pati razkartih mrenite :P NASLUKA :!:
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Мисля че вързването на повода директно към фидера е голяма грешка!!!!!!!!!!!!
Също и дължина на повода от 10 - 15 см. е прекалено къс!!!!!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”