Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Хванах най-голямата си риба на спининг до сега!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- pachosz
- сериозен играч
Хванах най-голямата си риба на спининг до сега!
Здравейте, колеги!
От вчера и аз имам за хвалене - хванах най-голямата си риба на спининг до сега!
Деня започна с купуване на една ролка Power Pro от евтиняците (за 13 лв.), решихме с приятели да връткаме на свободен водоем, където дава по някоя бяла риба, има и сом. Та купихме конеца 0,15, навих го набързо на Ескейджа и почнахме едно връткане... чудо. След 20-тина хвърляния, закачи на камък по дъното блесната. Такова дърпане никога не съм дърпал, отде взе сили тоя конец, не знам
Кво ли не опитах, ни се откача, ни се къса. Накрая развих достатъчно влакно, увих го на кръста и яко дърпане
Бях 90% убеден, че ще се скъса конеца. Да, ама не - тройката се изправи
Пък уж доста дебела беше, ако не се лъжа ВМЦ някаква беше, на блесна 6-ти номер (!!!).
След малко ме споходи друга беда. На пръчката ми, с която мятах - Shimano Catana Telespin имаше много леки пропуквания на лака, и имах съмнения, че ще се счупи, е- така и стана при едно от замятанията
Тя още е гаранционна, надявам се да не ми направят проблем в магазина.
Та хвърлих аз отбора на шимано в колата и извадих вярната пръчица Maver Stralis UT 5-20 гр., макара OKUMA AV-20 с плетено Berkley Whiplash crystal 0,08 mm. Сменях разни воблери, блесни, цикади, накрая късметлията беше една блесна MOSCA 5-ти номер, бяла.
Те тоя убавец си я хареса и след около 30 мин. реши да излезе на брега, да види кой му дава толкова голям зор

Верно било сериозно вдигане на адреналина с толкова тъничък конец да се вади такава риба
Иначе в Окумата никога не съм имал съмнения, щото ми е любимата ми макаричка за спининг, но влакното и пръчката ме притесняваха, а се оказа, че с Мавъра уморяването на рибата беше като детска игра
А сома е 158 см, 25 кг.
Желая тоя късмет на всички, колеги!

От вчера и аз имам за хвалене - хванах най-голямата си риба на спининг до сега!
Деня започна с купуване на една ролка Power Pro от евтиняците (за 13 лв.), решихме с приятели да връткаме на свободен водоем, където дава по някоя бяла риба, има и сом. Та купихме конеца 0,15, навих го набързо на Ескейджа и почнахме едно връткане... чудо. След 20-тина хвърляния, закачи на камък по дъното блесната. Такова дърпане никога не съм дърпал, отде взе сили тоя конец, не знам

След малко ме споходи друга беда. На пръчката ми, с която мятах - Shimano Catana Telespin имаше много леки пропуквания на лака, и имах съмнения, че ще се счупи, е- така и стана при едно от замятанията

Та хвърлих аз отбора на шимано в колата и извадих вярната пръчица Maver Stralis UT 5-20 гр., макара OKUMA AV-20 с плетено Berkley Whiplash crystal 0,08 mm. Сменях разни воблери, блесни, цикади, накрая късметлията беше една блесна MOSCA 5-ти номер, бяла.
Те тоя убавец си я хареса и след около 30 мин. реши да излезе на брега, да види кой му дава толкова голям зор

Верно било сериозно вдигане на адреналина с толкова тъничък конец да се вади такава риба

Иначе в Окумата никога не съм имал съмнения, щото ми е любимата ми макаричка за спининг, но влакното и пръчката ме притесняваха, а се оказа, че с Мавъра уморяването на рибата беше като детска игра

Желая тоя късмет на всички, колеги!

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Хванах най-голямата си риба на спининг до сега!
еееее супер ,това си е доста добър рибок.Дано и на пред да ти върви така

Страхотна слука
На мене ми се разтрепераха коленете само като гледах снимкитте, а ти какво ли си изпитал...
Още веднъж поздравеления за мустакатия красавец 

-
- разбира нещата
Страхотна риба, браво на теб

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Това лято и аз се убедих в качествата на Стралис-а.Извади 2 кг. щука в река от вир със много закачки и срещу течението.
Иначе браво за рибата.
Успехи.
Иначе браво за рибата.
Успехи.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не е до пръчката,до майстора е

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бреееей ,Пачо ходите вие пък не се обаждате ааа?Ша има стъклена глоба.Айде другият път по голям!!!

Където качеството е от значение!
-
- вече хвърля и на тежко
Браво на майстора
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
-
- сериозен играч
Страхотна риба , гадски.... направо мечта..
БРАВО!
БРАВО!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- daniel defoe
- разбира нещата
Важното е, че ти е свършило перфектна работа - адмирации за рибокаpachosz написа: Деня започна с купуване на една ролка Power Pro от евтиняците (за 13 лв.)

- pachosz
- сериозен играч
E, не деdaniel defoe написа:Важното е, че ти е свършило перфектна работа - адмирации за рибокаpachosz написа: Деня започна с купуване на една ролка Power Pro от евтиняците (за 13 лв.)

- daniel defoe
- разбира нещата
Толкова се прехласнах по сома, че не отчетох смяната на влакнатаpachosz написа:E, не деdaniel defoe написа:Важното е, че ти е свършило перфектна работа - адмирации за рибокаpachosz написа: Деня започна с купуване на една ролка Power Pro от евтиняците (за 13 лв.)После го смених с 0,08 на Берклито
В него беше късмета, а евтиното беше здраво, ама не му дадох шанс да се докаже

Браво колега (дано си влезнал в серия) 

Колега доста добре сме излезнали